Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

przysiady a kregoslup

Daniel172

Wysłana - 26 kwietnia 2005 15:55    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam mam krzywy kregoslup i mam problem z przysiadami ze sztanga czy je robic czy nie oczywiscie z pasem pozdr.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 kwietnia 2005 16:02 
W większości przypadków polecamy:

Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

.Skowron.

Wysłana - 26 kwietnia 2005 16:02    Edytuj Cytuj
Skoro masz problemy z wykonaniem tego cwiczenia poprawnie technicznie to przysiady sobie odpusc i rob jakies inne cwiczenie, np wypychanie suwnicy

pozdrawiam

--==<<<skowron>>>==--

Daniel172

Wysłana - 26 kwietnia 2005 16:13    Edytuj Cytuj
zle napisałem chodzi mi oto czy nie zaszkodza one dla mojego kregoslupa problemow technicznych z nimi nie mam.

tadeyro

Wysłana - 26 kwietnia 2005 16:42    Edytuj Cytuj
ja też mam problemy z kręgosłupem, i jeśli chodzi o jakieś dolegliwości, to żadnych nieodczówam (prócz ud :P)

Daniel172

Wysłana - 26 kwietnia 2005 16:49    Edytuj Cytuj
ale skrzywienie sie nie pokłebi.

tadeyro

Wysłana - 26 kwietnia 2005 18:33    Edytuj Cytuj
ja zaczęłem ćwiczyć w listopadzie, i żadnej progresji niema, zresztą ta skala skrzywień (Cobba, czy jak to sie tam pisze) niejest zadokładna, granica błędu wynosi ok 5 stopni, zresztą przysiady ze sztangą nieobciążają chyba zbytnio kręgosłupa, ja nieczuje jakiegoś większego zmęczenia tej partii ciała po tego typu ćwiczeniach, ale na wszelki wypadek radze sie skonsultować z neuro ortopedą u którego sie leczysz (bądż nie

Radzix19

Wysłana - 26 kwietnia 2005 19:17    Edytuj Cytuj
Przysiady akurat kręgosłup obciążają, dlatego tak ważna jest poprawna technika wykonania. Karygodnym błędem jest robienie tzw.&quot;kociego grzbietu&quot;. Przy znacznym obciążeniu to najlepsza droga do kontuzji lędźwiowego odcinka kręgosłupa. To nie jedyny ważny element techniki wykonywania przysiadów, ale w kontekście obciążenia kręgosłupa najważniejszy... pozdrawiam

You're born weak - you die weak ... it's your choice in between ...

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

przysiady a kregoslup

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.