Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

przyczyny trądziku badania hormonalne i wyniki!!!!

exen02

Wysłana - 10 czerwca 2008 16:42    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez krzykacz z działu 'Zdrowie'.

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam ponownie wracam na forum z moim problemem, otóż dotyczy to trodziku zaskórnikowego na buzi, plecach, i klatce piersiowej ze zmianami zapalnymi ...po krótce opowiem jak to sie zaczęło. 7 mieisecy temu pojawił sie z dnia na dzień chociaż miałem zawsze problemy ze skórą z lat młodzieńczych, to po ukończeniu 20 lat problem całkowicie zniknął no właśnie, mam 26 lat i od 7 miesiecy walczę.. po dermatologach którzy przepisują mi różne maści które nic nie dają, solarium daje na parę dni później jest gorzej ... teraz jestem na antybiotyku sumamed który kompletnie nie działa biorę go już prawie 7 tygodni ... nie pije, nie pale, dobrze sie odżywiam, chodzę na siłownie zresztą wcześniej chodziłem i nie było tego problemu, trzymam higienę na wysokim poziomie 2 razy dziennie kąpiel.. żele bez mydła od 10 dni łykam magnez i cynk takie domowe ZMA.. szczerze to zacząłem się zastanawiać czy to nie jest wina stresu jaki przeżyłem te 7 miesiecy temu i lekka depresja trwało to z 2 miesiące ...słyszałem ze problem moze być wywołany długotrwalym stresem ...no właśnie więc zacząłem wykluczać co może być tego problemem dla własnego spokoju...

postawiłem sobie 3 punkty:
1. zachwianie hormonalne więc zrobiłem badania - wyniki poniżej..
2. alergia ( 17 czerwca jade na badania testy)
3. rzeczywiście długotrwaly stres zmienil mi strukture skóry w jakiś sposób albo nawrót z młodzieńczych lat

----------------załaczam zdjecie moich wyników, na wynik wolnego testosteronu czekam jeszcze tydzien ..prosze tylko o wasza opinie czy wyniki sa dobre i czy powinienem zrobic jeszcze jakies badania zwiazane z hormonami i ogolnie wykonywane w laboratorium z krwi czy mam proprostu wykluczyc przyczyne hormonalna tradziku

jeszcze raz na wszelki wypadek link do zdjecia
http://images26.fotosik.pl/228/e1d3b8679a44d878.jpg

z wyrazami szacunku

Zmieniony przez - exen02 w dniu 2008-06-10 16:59:02

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 czerwca 2008 16:53 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Maniek87

Wysłana - 20 czerwca 2008 16:53    Edytuj Cytuj
Wyniki możesz sobie przecież sam sprawdzić masz tam po prawej stronie widełki..
Trochę małe te zdjęcie w linku nie do końca rozczytuje ale wydaje mi się że wszytko OK..
posprawdzaj sobie w tych przedziałach.. ;)

powodzenia życzę.

Mam przyjazną materie i jem węglowodany
Znawca -

malina4444

Wysłana - 17 lipca 2008 16:37    Edytuj Cytuj
Proszę o pomoc w wypełnianiu ankiet

Ankieta dotycząca młodych kobiet chorujących na trądzik, które stosowały lub stosują doustne antykoncepcyjne środki hormonalne do wypełnienia mam 400 ankiet.

Link do ankiety:
http://www.***********/survey/show/id/14902/ankieta-dotyczaca-mlodych-kobiet-chorujacych-na-tradzik-ktore-stosowaly-lub-stosuja-doustne-antykoncepcyjne-srodki-hormonalne.html

Z góry dziękuje za pomoc :)

malina4444

malina4444

Wysłana - 17 lipca 2008 20:58    Edytuj Cytuj
Proszę o pomoc w wypełnianiu ankiet potrzebnych do sfinalizowania pracy licencjackiej.

Ankieta dotycząca młodych kobiet chorujących na trądzik, które stosowały lub stosują doustne antykoncepcyjne środki hormonalne.

Link do ankiety:
http://www.***********/survey/show/id/14902/ankieta-dotyczaca-mlodych-kobiet-chorujacych-na-tradzik-ktore-stosowaly-lub-stosuja-doustne-antykoncepcyjne-srodki-hormonalne.html

Z góry dziękuje za pomoc :)
Jeśli możesz prześlij to znajomym

malina4444

dzagaat

Wysłana - 17 czerwca 2009 20:24    Edytuj Cytuj
hejka, czytajác Twoja wypowiedz, odnioslam takie wrazenie jakbys opisywal moj problem;) nie jestes sam ;)
chcialam sie Ciebie zapytac na czym polegaja takie badanie hormonalne, czy jezeli problem dotyczy tradziku musza to byc jakies szczegolne hormony do zbadania , czy ogolnie? i czy w tym celu bada sie mocz czy krew? jak dlugo sie czeka na wyniki i ew. jaka jest cena takich badan?
wiem ze tradzik to walka z wiatrakami i zanim po raz drugi zaczne brac antybiotyki chce sie upewnic ze wiem na co sie lecze.
....czy to alergia? tez podejrzewam poniewaz ten tradzik bardziej wyglada jak wysypka i od 8 miesiecy miala miejsce tlko jedna remisja.
tyle co mozemy sie pocieszyc to tylko tyle ze to glupie syfy. odezwe sie po powrocie z Polski za miesiac. mam nadzieje ze wyniki wskaza problem.pozdrawiam

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

przyczyny trądziku badania hormonalne i wyniki!!!!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.