Ostatnio zauwazylem ze na dolnej polce a dokladnie na dolnych 1 i 2 kach ,lacznie 4 :) od dolu zaczynaja sie jakies przebarwienia mam w miare biale zeby a te sa koloru zoltego i tak blizej scianek niewiem od czego to i jak to zlikwidowac? zeby myje po kazdym po silku, tylko wybielanie wchodziw gre ?bo to kosztuje. znalazlem artykol ktory co nieco pisze o tym problemie , czy znacie jakis inny sposob np jakas specjala pasta, niewiem cokolwiek :)
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1105397842000
schranz
Wysłana - 11 stycznia 2005 09:29
Mam zamiar ale pewnie jeszcze przy okazji znajdzie 5 dziur i zabule kilkasetzl a narazie nic mnie nie boli :)
1105432191000
Karollinka
Wysłana - 11 stycznia 2005 19:08
moze to byc przyczyna odwapnienia zebow!! nie chcialabym Cie martwic ale jesli rzeczywiscie takjest, to plamki na zebach juz pozostaną, a Ty postaraj sie dostarczac organizmowi wiecej wapnia. Jesli nie jest to odwapnienie moze to byc rowniez uwarunkowane genetycznie. Niektorzy ludzie juz tak po prostu maja ze ich zeby nie sa biale. Rowniez zastanow sie czy np nie pijesz za duzo kawy lub czy palisz papierosy-to rowniez ma wplyw na szkliwo. (oczywiscie biorac pod uwage ze naprawde dbasz o zeby-zeby sprawdzic i miec pewnosc czy dobrze je myjesz mozesz kupic w aptece specjalna tabletke farbujaco miejsca bez fluoru po umyciu zebow). Pozdrawiam
Mam najlepszego trenera na świecie!
Najważniejsze w życiu jest to, by nawet w pocie i łzach umieć pokonać własne słabosci i lęk przed nieznanym
1105466901000
Scorpion17
Wysłana - 11 stycznia 2005 19:59
Ja również staram sie wybielić zęby. Mam pytanko, czy picie bratka 3 razy dziennie może mieć szkodliwy wpływ na szkliwo, czy mycie zebów bezpośrednio po spożyciu tej herbaty sprawi, że picie bratka nie będzie miało negatywnego wpływu na proces wybielania zębów?
Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.
1105469947000
schranz
Wysłana - 12 stycznia 2005 08:23
ostatnie 2 miechy rzeczywiscie pilem codziennnie herbate chyba pujde do dentysty
1105514611000
schranz
Wysłana - 08 lutego 2005 18:24
Bylem u dentystki usunela mi kamien ultradzwiekami-niemile uczucie najwiecej go mialem na dolnych 1,1 i 2,2 oraz u gory chyba na 6 az mowila ze krew leci ,dziasla spuchlo itd. a rzeczywiscie jak jadlem to bolalo myslalem ze to dziura ,o dziwo nigdy nie mialem problemow z kamieniem ,moze to byc od tej herbaty ?pracuje w okolicy portu a tam woda nie najczytsza, kazala mi teraz brac rutinoscorbin i plukac dentoseptem- ten srodek jest ekstra na wszystko co zwiazane z dziaslami ,kosztuje 9zl
1107883447000
-GARGAMEL-
Wysłana - 08 lutego 2005 19:45
"Mam zamiar ale pewnie jeszcze przy okazji znajdzie 5 dziur i zabule kilkasetzl a narazie nic mnie nie boli :)"
Fajnie że się zdecydowałeś, a odnośnie tego tekstu który napisałeś wyżej, własnie każdy robi zasadniczy błąd, że do dentysty idzie jak już zaczyna boleć...
1107888335000
schranz
Wysłana - 09 lutego 2005 07:28
Ale ja od tak roku myje zeby po kazdym posilku i nic mnie nie boli a wczesniej to chodzilem co tydzien chyba a ten kamien usuwala ultradzwiekami jakimis, troche bolalo :)
1107930521000
Klejcun
Wysłana - 11 lutego 2005 22:32
moze za mocno i zaczesto szorujesz zeby i ci sie szkliwo wyciera przy dziaslach.