Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

problem z wbiciem biodra

ninja87

Wysłana - 21 kwietnia 2005 19:46    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

kurca mam ostatnio problem z wbiciem biodra przy kopnieciu dolio chagi nie umiem wbic dobrze biodra i kopie jak kaleka.Moge wykonywac jakies cwiczenia w domu na rozbicie bioder?

www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 21 kwietnia 2005 19:49 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 21 kwietnia 2005 19:49    Edytuj Cytuj
Przede wszystkim nie od razu rzucaj się na wysokie kopnięcia.
Pracuj dalej nad techniką.
Rozciągaj się. tutaj też ważna jest technika.

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Ekspert -

wwwaldek ZASŁUŻONY

Wysłana - 21 kwietnia 2005 20:01    Edytuj Cytuj
Po pierwsze przy kopnięciu musisz przekręcić stope podporową tak żeby pięta była ustawiona w kierunku celu.

Po drugie czy stosujesz rozciąganie dynamiczne: wymachy w przód, w bok i do tyłu przed kopaniem w odpowiednich seryjkach?

Zazwyczaj problem z kopaniem mają osoby które nie rozciągają się dynamicznie.
Znawca -

ninja87

Wysłana - 21 kwietnia 2005 20:46    Edytuj Cytuj
no rozciągamy sie zawsze dynamicznie przed kopnieciami wszyscy dają rade wbijac a ja nie.cos mam z biodrami jakies cwiczonka ktos mi zaproponuje?

www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl

wwwaldek ZASŁUŻONY

Wysłana - 21 kwietnia 2005 21:29    Edytuj Cytuj
Niech Ci trener pokaże. I trzymaj się schematu że najpierw porządna rozgrzewka, rozciąganie dynamiczne, kopanie, rozciąganie izometryczne i ewentualnie rozciąganie w stanie rozluźnienia. Dokładnie wykonuj ćwiczenia a nie na odwal się. Rozciąganie dynamiczne możesz wykonywać codziennie a rozciąganie izometryczne co drugi dzień. Polecam książkę "Stretching trening gibkości" Thomas Kurz.
Znawca -

Peter_Jose

Wysłana - 25 kwietnia 2005 11:18    Edytuj Cytuj
Posłuchaj jak wwwaldek Ci radzi (kopiąc przekręcaj stopę podporową, nawet aż przesadnie - potem zawsze możesz skrócić).

Jeżeli sprawia Ci to kłopot - pokop najpiew bez prostowania nogi w kolanie - czyli samym kolanem, nie za wysoko (poziom pasa), zwracając uwagę, by kolano przechodziło za cel (a nawet z początku - by szło aż do wykonanie całym ciałem pełnego obrotu), by noga kopiąca szła w płaszczyźnie poziomej (przynajmniej) w momencie wykonywania samego kopnięcia (biodro, kolano, stopa).
Jak wspomniałem - na samym początku popróbuj, by kopiąc aż się obrócić, przekręcić na stopie aż tyłem do celu (pęd nogi by cię obrócił) zwracając uwagę na nogę kopiącą by była w poziomie. Stopa podporowa - wykonuje obrót ok 180 stopni aż (a nawet więcej, gdy ćwiczysz z "przesadnym" obrotem). By to sobie ułatwić - ugnij nogę podporową (ułatwia to "przekładanie biodra" w momencie kopania, oraz nie powoduje tak dużych obciążeń w stawie kolanowym, jak kopanie z wyprostowanym).
Potem dodaj wyprost nogi w kolanie. I powinno zadziałać.

"Żeby być mistrzem trzeba wierzyć w siebie,
kiedy nikt inny nie chce." "Sugar" Ray Robinson

Peter_Jose

Wysłana - 25 kwietnia 2005 11:38    Edytuj Cytuj
A co do ćwiczenia - spróbuj: wymach w przód, gdy noga idzie w górę (od pewnego poziomu) - stopa podporowa przekręca się tyłem i w efekcie stajesz bokiem (trochę chociaż) do kierunku kopnięcia i ściągnięcie nogi w dół następuje już jak przy wymachu bokiem. Najpierw popróbuj nisko, by zgrać obrót na stopie, potem można ciągnąć już w górę.
Ćwiczysz - "biodro" (przekładanie), obrót na stopie, i zgranie tego w czasie.

Napisz, czy próbowałeś i jak ci to wyszło tylko na podstawie opisu.

"Żeby być mistrzem trzeba wierzyć w siebie,
kiedy nikt inny nie chce." "Sugar" Ray Robinson

LECHI

Wysłana - 01 kwietnia 2006 18:34    Edytuj  Cytuj
Peter bardzo dobrze radzi!Napomkne tylko bys zawsze przekrecal noge podporowa inaczej z czasem siadzie Ci staw kolanowy i bedziesz mogl zapomniec o jakim kolwiek kopaniu.Zawsze trzymaj sie zasady "POWOLI<DOKLADNIE ALE DO PRZODU" Powodzenia

„Wszystkie egoistyczne żądze powinny być spalone w łagodnych płomieniach ciężkiego treningu.”

Jodan

Wysłana - 01 kwietnia 2006 22:05    Edytuj Cytuj
a czy wiesz, ze to było rok temu? od tamtej pory autor topicu pewnie juz kopie po lampach jak chce.
Znawca -

LECHI

Wysłana - 01 kwietnia 2006 22:10    Edytuj Cytuj
No teraz juz wiem. Jwstem nowym forumowiczem i mialem nieodparta chec wypowiedzenia sie. Sorki

„Wszystkie egoistyczne żądze powinny być spalone w łagodnych płomieniach ciężkiego treningu.”

Jodan

Wysłana - 01 kwietnia 2006 22:17    Edytuj Cytuj
ech, luz. nie musisz przepraszać, to nie mój dział i w zasadzie wisi mi co sie tu dzieje. ale czasem po prostu warto popatrzec na daty i na to, czy w temacie juz wszystko nie zostało powiedziane.
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z wbiciem biodra

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.