Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 266 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Uderzane
problem z pachwiną 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: problem pachwin
Autor "problem z pachwiną"   

adonis18
 Wysłana - 3 luty 2010 22:42        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siema.
Mam pewnien problem.Dokladniej mowiac robie przeplatanke,wymachy blablablabla pozniej rozciaganie rozciaganie. Jak cwiczymy technike to malo nogi mi nie wyrwie. Od 2 treningow ten sam problem. Na nodze po ww ciezko ustac a co dopiero kopac. Kazdy skret nogi powoduje przeszywajacy bol w pachwinie od wewnatrz promieniujacy czasem nieco w przeciwna strone. Przypuszczam ,ze jest to ból sciegna. Co robie źle, czyżby zla technika/intensywnosc rozciagania (prosze nie śmiać bo to tylko domysłxD ) ? Z góry dzieki

przyznaj SOG'a

nocnyMichu
 Wysłana - 3 luty 2010 22:54      [zgłoszenie]

A tylko na treningach Cie boli czy po treningach w czasie normalnych czynnosci tez?

[http://www.sfd.pl/Lonsdale_Everlast_import_z_uk-t554086.html#post7]
Najlepsze Ciuchy i sprzet prosto z UK Lonsdale Everlast Adidas Nike i inne.

przyznaj SOG'a

adonis18
 Wysłana - 3 luty 2010 23:00      [zgłoszenie]

Na treningach wyjatkowo, jak ide np czuje minimalnie. Jak by to zobrazował to chodzi o to ,ze np stoje prosto i skrecam stope do wewnatrz/zewnatrz wtedy drze.Dzien treningu po trenigu drze, na nastepny dzien duza ulga cos jeszcze czuc. Nastepny dzien treningu do czasu trenigu prawie ok, zaczne trening i od nowa.

przyznaj SOG'a

4rScorpion
SPAMER
 Wysłana - 3 luty 2010 23:01      [zgłoszenie]

Rozgrzewkę rób lepszą. Jak to co na treningu nie wystarcza to przychodź trochę wcześniej i już nogi rozgrzewaj. Do tego w domu się rozciągaj.

Nowa szkoła muay thai w Krakowie! [www.amnat.pl]
Przyjdź na trening, nie pożałujesz!!!
[http://www.sfd.pl/***KRAK%C3%93W_Nowa_szko%C5%82a_Am_Nat_Muay_Thai***-t554892.html]

przyznaj SOG'a specjaliście

fighter111
 Wysłana - 3 luty 2010 23:11      [zgłoszenie]

ale jeśli boli też poza treningami.. hmm....
Może sobie naciągnąłeś mięsień pachwiny...
Od jakiegoś czasu ci sie to już dzieje?? moze po jakinmś ciężkim treningu to się zaczęło??
Ja sobie mięsień grzbietu naciągnąłęm przy robieniu martwego ciągu z za dużym obciążeniem i teraz czasami przy BARDZO dużym wysiłku trochę dokucza :)

przyznaj SOG'a

adonis18
 Wysłana - 3 luty 2010 23:18      [zgłoszenie]

Jeszcze jedno pytanie mi sie nasunelo a nie chec robic nowych tematow. Jak cwiczyc technike w domu, gdy nie ma kolegi od pary ? Wystarczy (to chyba nazywane jest walka z cieniem) Uderzac rozne kombinacje przed lustrem/lub bez niego ? Co do rozciagniecia dziwne wlasnie to jest bo akurat natura mnie obdarowala tym plusem ,ze nogi z natury sa ok. Jestem calkiem dobrze rozciagniety. Epizod mialem w wieku moze 9 lat i sie z miesiac rozciagalem .Teraz ku mojemu zdziwieniu wsrod poczatkujacych pod tym wzgledem jestem liderem, tak samo jak jednym z lepszych pod wzgledem fatalnej kondycji i stad drugie pytanie jak cwiczyc kondyche? Co bedzie dobre i w dni trenigu/dzien w dzien a moze w wolne od treningu dni ? Sry ,ze nie pomyslalem wczesniej i nie skleilem tego wszystkiego w calosc.Sry ,ze znow edytuje ale to przez wypowiedz kolegi wyzej. Bylem na 6 treningach problem zaczal sie od 4 (byl to trening nastawiony calkowicie na kopniecia a 5 byly rozne zadaniowki.

Zmieniony przez - adonis18 w dniu 2010-02-03 23:19:57

Zmieniony przez - adonis18 w dniu 2010-02-03 23:22:52

przyznaj SOG'a

Tyfran3
 Wysłana - 4 luty 2010 00:28      [zgłoszenie]

napisze krotko nie sraj ogniem cierpliwosci

Ojca oszukasz, Matkę oszukasz, Życia nie oszukasz...

przyznaj SOG'a

Rambaa
 Wysłana - 4 luty 2010 00:38      [zgłoszenie]

****a sztuki walki to nie grochówka że *******niesz do jednego gara i zara masz zupe troche ogarnij wszystko z czasem najpierw groch namocz potem dodaj boczku .....

Caly Czas zastanawiam sie z czego jest panierka przemka

Spamers Squad A Jak

przyznaj SOG'a

kg.
 Wysłana - 4 luty 2010 09:42      [zgłoszenie]

A grałeś wcześniej w piłkę i miałeś problem z przywodzicielem? Nie odpowiem Ci na 100% ale to może być problem z tym mięśniem lub innym który odpowiada za obracanie/zginanie/prostowanie nogi.
W tym temacie masz opis wszystkich mięśni:
[http://www.sfd.pl/Anatomia_mi%C4%99%C5%9Bni-t176340-s2.html]

Poczytaj szczególnie o stronie przedniej i tylnej uda.
Pozdr.

przyznaj SOG'a

adonis18
 Wysłana - 4 luty 2010 10:28      [zgłoszenie]

Gralem w piłke nie w klubie ale za gowniarza i to całkiem sporo, nigdy tego nie było.

przyznaj SOG'a

MikeMitnic
 Wysłana - 10 luty 2010 11:40       [zgłoszenie]

Może nadciągnąłeś mięsień "krawiecki"? Idź do lekarza do przychodni, ewentualnie do fizjoterapeuty jakiegoś, który Ci wymasuje to udo i ewentualnie przyklei plastry stabilizujące. Niestety takie kontuzje goją się długo.

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z pachwiną

<< Maść / TIPS & TRICKS: trening w sportach walki inaczej... >>

Podobne: Powazny problem :/ !!!SOGi!!! | Houston we got a problem:-/!! | maly problem :/ | Worek (maly problem) | powazny problem | Bandaże - Problem

Warto przeczytać: duzo tkanki tluszczowej | co osiagne | rafal simonides | styl zurawia | ron 99 | jak sie bic na ulicy | galeroa zdjec | nirma | karate sil,ownia | [art] cwiczenia dynamiczne | efekty uboczne galeria | sterdy galeria | brzuch klata | rozszerzenie suplementacji | efekty cuboczne | suplementacj w trakcie cyklu | suplementacja na cyklu | military pres | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL