Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 6730 razy
Autor

problem z miesiączką...

rea

Wysłana - 27 czerwca 2004 22:43    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam!
Pytanie niespotykane w tym dziale, lecz chcialabym was o coś zapytać.
Problem polega na tym, iż przez ostatnie 3 miesiace nie mialam miesiączki. Oczywiście juz po 1 miesiącu zrobiłam sobie test ciązowy. Wyszedł negatywnie, ale aby sie upewnić nastepnego dnia poleciałam do ginekologa. Pani doktor a radoscią oświadczyła mi, ze nie jestem w ciąży i przepisała mi zastrzyki na wywołanie okresu (!) Jednak pomyslałam sobie, że poczekam jeszcze trochę z nadzieją aż samo przyjdzie. Po tygodniu pomyślałam, że tak właściwie pani doktor mogła sie pomylić, a ja się bałam, że te zatsrzyki mogą wywołac poronienie przy oczywiście ewentualnej ciąży.
I tak minął kolejny miesiąc...
Zaczęłam sie już na poważnie tego bać więc poszłam na ten zastrzyk, ale okazało się że przyszłam za późno i pani doktor umówiła się ze mna na termin wizyty, który przypada w przyszłym tygodniu. W tym tylko problem, że mija mi własnie juz trzeci cykl miesiączkowy a tu nic...
Od razu zaprzeczam temu, że mógłby to byc stres. Nie miałam ostatnio żadnych sytuacji stresowych. Ciąża wykluczona bo robiłam sobie dzisiaj jeszcze raz test. Więc o co chodzi???

rea

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 czerwca 2004 23:01 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Bahamut

Wysłana - 27 czerwca 2004 23:01    Edytuj Cytuj
Testy ciążowe nie powiedzą ci 100% prawdy, mała szansa ze dwa testy cie "okłamały" ale JEST TO MOŻLIWE. Zaczerpnij moze opini innego lekarza.

Jesli wykluczasz całkowicie stres, powodem może byc tez:
Nagłe intensywne cwiczenia fizyczne (moze zaczełas chodzc na silownie?)
Zażywanie leków(przeciwdepresyjnych lub niektorych na nadcisnienie)
Poprzez zażywanie doustnych srodków antykoncepcyjnych moze nastąpic zatrzymanie cyklu(rzadko)
Zaburzenia Czynnośći tarczycy, to kolejny powód ktory MOZE choć nie musi byc przyczyną

Jak juz mówilem, moze zaczerpnij porady innego lekarza, moze zleci badania hormonów tarczycy i stężenia prolaktyny, ale zaczyna sie najczeciej od testu progesteronowego.

DORADCA DZIAŁU ZDROWIE
DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA
MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE
Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona
Znawca -

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 28 czerwca 2004 00:57    Edytuj Cytuj
odchudzałaś sie osttanio? chorowałas?

na przyszłość słuchaj ginekologa.

Specjalista -

rea

Wysłana - 28 czerwca 2004 16:46    Edytuj Cytuj
Jesli chodzi o odchudzanie - nie nie odchudzalam sie ostatnio. Nie zaczelam rowniez chodzic na silownie :D Ale dzieki za odpowiedzi. W srode sie okaze co mi dolega. Sogi for you ;)
Pozdrawiam goraco!

rea

Boofi

Wysłana - 28 czerwca 2004 23:57    Edytuj Cytuj
Bahamut - rozwiń myśl o testach ciązowych , na jakiej zasadzie działaja , co pojawia się w moczu a wcale nei musi (choć powinno w ok 5 dniu ciąży ?? ) musisz sie uczyć

ale dalej oo do jajników - róznie z nimi bywa , czasami coś z hormonami , nie uwolnionymi pęcherzykami , torbielami .... nie będę tu zanudzał
jak mówią wyżej słuchaj się lekarza , a jak wydaje ci sie ze głupoty gada to zapytaj sie innego !

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Bahamut

Wysłana - 29 czerwca 2004 12:58    Edytuj Cytuj
Eee no ten chyba sie wydziela te no HCG ale co to jest to juz panie nie wiem

DORADCA DZIAŁU ZDROWIE
DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA
MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE
Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona
Znawca -

Boofi

Wysłana - 30 czerwca 2004 01:04    Edytuj Cytuj
heh no i dobrze - a co to jest to chyba wiesz z działu doping
może być też wydzielana w innych patologicznych stanach (rzadko)

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 30 czerwca 2004 08:42    Edytuj  Cytuj
wzmożony wysiłek fizyczny, ostre, częste treningi, dzieta moga też doprowadzić do zatrzymania ("zgubienia") okresu.

Specjalista -

rea

Wysłana - 30 czerwca 2004 14:23    Edytuj Cytuj
Z tym, ze naprawde przez ostatnie pol roku nie uprawialam zadnego sportu, nie stosowalam zadnej diety. Bylam dzisiaj ponownie u lekarza i dostalam skierowanie na USG, ktore niestety bedzie moglo sie odbyc dopiero za dwa tygodnie. A ja nie wytrzymam az tyle czasu!!! Gdy zapytalam pani doktor co mi dolega, stwierdzila ze nie wie, ale ze moga to byc zaburzenia hormonow (tyle to i ja wiem).
Chcialabym juz wiedziec co mi dolega... Eh...
No coz... pozostaje mi tylko czekac.
Pozdrawiam!

rea

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 30 czerwca 2004 16:12    Edytuj Cytuj
nic więcej Ci nie pomogę.

Specjalista -

Boofi

Wysłana - 01 lipca 2004 00:29    Edytuj Cytuj
zawsze mozesz zgłosić sie do innego specjalisty - najlepiej takiego który ma usg w gabinecie i podpisana umowę z kasą chorych !! (ew samemu zapłacić za badanie)
ginekolog to lek pierwszego kontaktu - nie potrzeba skierowania !

a co dolega : hormony , zmiany w jaknikach ... ale dokładnie to przez internet nawet prof ginekolog od 50 lat nie powie ...

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z miesiączką...

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.