Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

problem z klatka ;/ spadki itd

jakubtiger

Wysłana - 23 lutego 2009 20:12    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam
Na siłke chodze juz rok...
80% mojej kariery przejechalem "na sucho"
Zaczalem ćwiczyć z kumplem co trenował juz 3-4 miesiące. Na poczatku oczywiscie był silniejszy itd. Powoli zaczynałem go doganiać i juz trenowaliśmy podobnymi cieżarami. Z treningu na trening nabierałem siły i wszystko szlo super. On juz wali koks głownie oma siła poszla mu w gore masakrycznie na raz wezmie juz 115kg na płaskiej a ja mam problem na raz wziasc 85-90kg.

Od dłuzszego miesiąca odczulem spadki w klacie
i nie wiem czym jest to spowodowane...
Przed zimą jak i na poczatku zimy na skosie sztanga wyciskalem 70kg na serie teraz ten sam ciezar idzie mi o wiele ciezej, a na plaskiej jechałem od 60kg do 85kg i szło tez dobrze, a teraz na plaskiej mam problem 80kg wycisnac
Cała reszta idzie wszystko ładnie pieknie nabrałem wiekszej siły w inne partie, a klata spadła i stoi w miejscu
co robic ??
bo powoli doganiają mnie kumple co cwicza duuzo krócej ode mnie i sa mniejśi.
Od tygodnia biore Nitrobolon 2 i glutamine Vitalmaxu i czekam na jakies efekty.

Prosze o porade co zrobic, zeby nabrać siły w tej klacie spowrotem.
Z góry wielkie dzięki

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 lutego 2009 21:47 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Pakee

Wysłana - 23 lutego 2009 21:47    Edytuj Cytuj
Może się przetrenowałeś, może zły trening, może za duże ciężary, może zła technika...
Napisz tu swój plan najpierw. :)

:P

qbell

Wysłana - 23 lutego 2009 21:50    Edytuj Cytuj
właśnie pokaż plan, zobaczymy podpowiemy, jak dla mnie to ten nitrobolon troche nie za bardzo pasuje ale nie wiem niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą

MotoManiak

Wysłana - 23 lutego 2009 22:02    Edytuj Cytuj
On juz wali koks głownie oma siła poszla mu w gore masakrycznie na raz wezmie juz 115kg na płaskiej

pogratuluj koledze który poświęca zdrowie + ruchanie żeby wyciskać tyle ile ja biorę na serię

a zeby nie bylo offtopa:

dawaj plan bo na moje oko to sie przetrenowales, wogole to masz 15 lat chlopie. ****owo wybrales wiek do trenowania na silowni, ale nic, nie bede Ci moralizowal.

daj plan i zobaczymy co sie da zrobic.

Zmieniony przez - MotoManiak w dniu 2009-02-23 22:04:28

Jak człowiek wygra to dopiero ma coś z życia, naprawdę czuje jak wariuje w żyłach krew
moje foty 12.2006 [http://www.sfd.pl/temat317825]

majkel47

Wysłana - 23 lutego 2009 22:21    Edytuj Cytuj
nie mów że 15 lat to zły wiek ja zaczynałem jak miałem 15 i sie ciesze bo przez jakieś 8-9 miesięcy poszło 10kg i 5cm w bule zaczynałem od 27

mariusz0

Wysłana - 23 lutego 2009 22:23    Edytuj Cytuj
pogratuluj koledze który poświęca zdrowie + ruchanie żeby wyciskać tyle ile ja biorę na serięco do tego mam odmienne zdannie.Przy dobrym odbloku nic się nie zmienia,a nawet jest lepiej,ale koks bierze się w ostateczności,a u ciebie jest inaczej.

Pewnie to przetrenowanie i zły trening.Nie patrz na innych,początkujących oni też będą mieli zastoje jeśli będą trenować z tobą Zapodaj nam tu swój plan to pogadamy.

MotoManiak

Wysłana - 24 lutego 2009 09:48    Edytuj Cytuj
Przy dobrym odbloku nic się nie zmienia,a nawet jest lepiej

próbowałeś?

i nie mów, że kolega brał i nic mu się nie stało bo problemy z wątrobą czy innym gównem wyjdą mu za parę albo parenaście lat.

a z ruchaniem to wystarczy poczytać dział doping jak tak się jeden żalił, że mu do dece nie staje

Jak człowiek wygra to dopiero ma coś z życia, naprawdę czuje jak wariuje w żyłach krew

C.I.C.H.Y

Wysłana - 24 lutego 2009 17:46    Edytuj Cytuj
przetrenowanie to moze byc jedna z glownych przyczyn a tak na marginesie to nie zawsze sila idzie do przodu musza byc zastoje i przestoje "nie od razu rzym zbudowano" zmieniaj cwiczenia nie rob tylko sztanga hantle nie smierdza no i jak ktos pisal wyzej ze masz 15 lat to nie jest zly wynik na lawce mozesz nawet przez rok stac z tym ciezarem i nic ci nie pomoze no chyba ze wezmiesz jedno(...) ale nie radze w tym wieku pzdr

NO PAIN NO GAIN

jakubtiger

Wysłana - 24 lutego 2009 20:54    Edytuj Cytuj
Mam juz 16 lat
kumpel ten co bierze koks tez bedzie miec nie długo 16 lat

Od poniedziałku zmieniamy plan...
dotychczasowy wygladał tak mniej wiecej

Klatka :

Wyciskanie sztangi na ławeczce skośnej 3s 6,8,8
Wyciskanie hantli na lawce poziomej 2s 6,8
Rozpiętki ze sztangielkami 6,8
co 2 tydzien sciaganie linek wyciagu 2s 6,8

Triceps:
Sciaganie drążka wyciągu 3s 10,10,8
Francuz sztanga do czoła 3s 6,8,8
Pompki na poręczach 2s na maxx

Plecy:
Ściaganie do klatki drążka wyciągu 3s 8,10,10
Podciaganie sztangi lub maszyny do martwego 3s 6,8,6
Poziome przyciaganie drążka wyciagu do brzucha 2s 8,12
Unoszenie tułowia (grzbiety) 3s 8,10,6

Biceps:
Unoszenie sztangi prostej lub łamanej 3s 6,8,8
hantel na modlitewniku 3s 6,8,6
Unoszenie sztangielek stojąc młotkowym3s 6,6,8

Barki:
Unoszenie sztangielek w gore na boki 3s 6,8,8
Wyciskanie sztangi lub sztangielek siedząc 2 serie 6,8
Unoszenie sztangielek w opadzie 2s 6,8

Poniedziałek klatka tric
Wtorek nogi
Środa barki kaptury bic
Piątek plecy

wnukol

Wysłana - 24 lutego 2009 21:22    Edytuj Cytuj
z tego co widze to walisz fest na mase, z twoim stazem to jakis ACT powinienes sobie zapodac na poczatek, zeby technike przynajmniej w minimalnym stopniu wypracowac bo z nia daje glowe nie najlepiej, niepotrzebnie rozbijasz na 4 dni trening zrob sobie np barki z nogami i plecy z bicepsem, no i skad pomysl zeby robic 6,8,8 ??? chyba jak juz 8,8,6 no i jak Ci tak zalezy na masie i sile to daruj sobie wyciagi rob tylko wolnymi ciezarami.

Pamietaj zawsze zeby rozgrzewke pozadna zrobic bo bardzo latwo o kontuzje szczegolnie przy tak duzych obciazeniach.

Tak bardzo ogolnie tyle odemnie koledzy pewnie cos wiecej pomoga
pzdr

MotoManiak

Wysłana - 24 lutego 2009 21:47    Edytuj Cytuj
Barki:
Unoszenie sztangielek w gore na boki 3s 6,8,8
Wyciskanie sztangi lub sztangielek siedząc 2 serie 6,8
Unoszenie sztangielek w opadzie 2s 6,8

Klatka:
Wyciskanie sztangi na ławeczce skośnej 3s 6,8,8
Wyciskanie hantli na lawce poziomej 2s 6,8
Rozpiętki ze sztangielkami 6,8
co 2 tydzien sciaganie linek wyciagu 2s 6,8

co to ma byc??? Ty sadzisz ze 7 serii na partie cokolwiek Ci da?? Moze i da na bic/tric ale napewno nie na duze grupy. I coś Ty wymyslil z ta ilością powtórzeń??

Wez to jakos zroznicuj bo 6-8 powt to akurat nie zawsze sie sprawdza a ludzie na tym forum z zastojami te 6-8 czy 4-8 powtarzaja jak mantre i dalej maja zastoj.

sa partie na ktore nie robie pare tylko parenascie albo paredziesiat powtorzen a silowo bije wszystkie swoje dotychczasowe rekordy

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z klatka ;/ spadki itd

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.