Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 200 razy
Autor

problem z barkiem pomocy

ibummm

Wysłana - 28 lutego 2010 12:51    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.
cwicze ogolnie na siłowni(staż już 4 lata)
od 4 tygodni mam straszny ból w lewym barku w okolicy akortu tylniego oraz środkowego na całej powierzchni. Ból nie jest umiejscowiony w mieśniu tylko gdzieś głebiej , staw lub sciegna. Nie wiem ogolenie jak do tego urazu doszło, podczas treningu nic mnie nie strzykneło nie bolało itp , jakoś to sie stało z dnia na dzień. Nie moge zrobiec nawet pełnego ogrązenia ramieniem wzdłoz tułowia bo odrazu mnie boli bark ;/ klatki teningu nie moge zrobic także , tak mnie boli że szok ;/
Natomiast dziwna sprawa jest co do treningu barków na tylni akort nie moge wykonac żadnego ćwiczenia z hantlami ponieważ bol sie strasznie nasila, nie ma mowy o cwiczeniu natowmiast na środkowy akort oraz przedni moge cwiczyc i zadnego bólu nie odczówam .
Przez ten nieszczęsny bark nawet bicepsów i tricepsow oraz placów nie moge zrobic, strasznie boli ;/
Probowałem już rózne mascie : trumon ketonal lek i jeszcze jakas. Nic mi nie przechodzi , na silownie nie chodze bo nie ma sensu teraz, juz nic nie cwicze 2 tygodnie a nic bol nie przechodzi . Jeszcze przed pojsciem do lekarza zastanawiam sie nad kupieniem maści Bengaja. . . . Myslicie żę może mi pomóc ???
Co mi tak naprawde mogło sie stać w ten bark ??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 lutego 2010 12:56 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

rywon21

Wysłana - 28 lutego 2010 12:56    Edytuj Cytuj
idz do lekarz internet ci nie uzdrowi

marcinstg

Wysłana - 28 lutego 2010 13:25    Edytuj Cytuj
zrob przerwe regeneracyjna z tydzien jak dalej bedzie bolało to do lekarza.

mj

ibummm

Wysłana - 28 lutego 2010 14:29    Edytuj Cytuj
kupiłem bengaja bo mowią że to pomaga dla osob cwiczących na silce na różne urazy,
tydzień czasu posmaruje jak nie pomorze to rzeczywiście polece do lekarza

davidstw

Wysłana - 28 lutego 2010 19:33    Edytuj Cytuj
nie rozumiesz powagi sytuacji przerwa w treningu i modlimy sie żeby przeszło samo ...nie obciążaj barku ...najlepiej idz do lekarza ortopedy ... niech zrobi USG a jak nie zrobi usg to chociaż wypisze Ci zabiegi fizykalne typu krio , jonoforeza...przeciwzapalnie. Jeżeli bol jest głęboko i rozlany to jest stan zapalny. To ze nie doszlo do urazu to nic nie znaczy przeciazyles ten bark . Daj mu odetchnąć i smaruj mascia przeciwzapalna i odpoczywaj. Lekceważenie bolu doprowadzi do poglebienia kontuzji. Po przeczytaniu tego masz sie wystraszyc i dac czas na to zeby bark zregenerowal sie. Jesli samo nie pusci to lec do lekarza i ostra rehabilitacja. Ale narazie odpoczynek i cos przeciwzapalnego . Najlepszy lek to odpoczynek . PZdr

Najlepszy lek...odpoczynek...

ibummm

Wysłana - 01 marca 2010 12:14    Edytuj Cytuj
masz racje

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z barkiem pomocy

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.