Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 747 razy
słowa kluczowe: problem  wzrost 
Autor

problem wzrost

Szpicol

Wysłana - 27 października 2009 20:18    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam czytalem opinie innych postow.Lecz mam taki sam problem jak inni mam 17 lat wzrost 160cm jak mam urosnac? jedni pisze ze jescse sie rosnie a co jak nie bede miec 20lat(ten sam wzrost) i co horomny juz niepomoga ? o 2 lat chodze leczyc kreglosup bo mam krzywy juz od 4 lat mam ten sam wzrost niewime co robic pomoze hormon ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 października 2009 20:39 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Tachon

Wysłana - 27 października 2009 20:39    Edytuj Cytuj
Endokrynolog dziecięcy. Niestety w tym wieku masz niewielkie szanse żeby się załapać do programu GH. W szkole Cię nie mierzyli?

Szpicol

Wysłana - 27 października 2009 21:16    Edytuj Cytuj
1 klasa gimn 159 1 klasa szkoly zawodowej 160 dlaczego niezalapiesie na GH?

Tachon

Wysłana - 27 października 2009 22:03    Edytuj Cytuj
Bo program obejmuje tylko do 18 roku życia a przed pierwszym podaniem jest jeszcze sporo badańi to się trochę w czasie rozciąga. Ale spróbować zawsze można.

Blaskowicz

Wysłana - 27 października 2009 22:35    Edytuj Cytuj
na hormon wzrostu nie licz, gdyż jesteś normalnego wzrostu, mimo że niskiego- legalnie to raczej go nie otrzymasz. Hormon wzrostu mógłby Ci pomóc, ale też kwestia jak organizm zareaguje. Gruba kasa to raz, a dwa dobry specjalista. Trzecia sprawa: geny tu rządzą- możesz jeszcze skoczyć lub nie.

donJAZYRone

Wysłana - 27 października 2009 23:36    Edytuj Cytuj
160 cm. Jeśli ich nie przekraczasz to napewno się załapiesz, jeśli zaczniesz już teraz działać w tym kierunku. Pzdr..

Wiesz co, spróbuj szczeknąć, jedno jest pewne;
groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.

Blaskowicz

Wysłana - 28 października 2009 00:29    Edytuj Cytuj
160 cm. Jeśli ich nie przekraczasz to napewno się załapiesz jeśli miałby około 150 cm to tak, ale w tym wypadku marne szanse.

Tachon

Wysłana - 28 października 2009 12:53    Edytuj Cytuj
Jazyr ma rację. Z takim wzrostem powinien się złapać. Poniżej 3 centyla http://bi.gazeta.pl/im/1/6295/m6295921.pdf Kwestia tego czy nie jest już za późno i innych czynników które wykluczają terapię.

donJAZYRone

Wysłana - 28 października 2009 12:57    Edytuj Cytuj
Akurat wiem bo bardzo lubię tą dziedzinę, i zarazem wychowywalem się na dzielniecy w jednej ekipie z kumpelem który akurat miał ten sam problem i miał refundowane HGH. Ale był młodszy, znacznie. Pzdr..

Zmieniony przez - donJAZYRone w dniu 2009-10-28 13:00:15

Blaskowicz

Wysłana - 28 października 2009 14:59    Edytuj Cytuj
Ok Panowie Teoria teorią, a praktyka praktyką. Podam przykład z autopsji. W mojej mieścinie mieszkał chłopak, który starał się o refundację (było to 3 lata temu około). Posiadał "lepsze predyspozycje", niż nasz kolega, autor tematu. Z pewnych źródeł wiem, że ów młodzieniec miał 16 lat i 155 cm wzrostu. Pomimo dobrych wyników badań, które klasyfikowały go do otrzymania refundacji, nie został nią objęty. Z tego co się dowiedziałem, to chłopak został oceniony jako osoba o niskim wzroście, ale o wzroście w normie. Także Tachon zgodzę się z tym co napisałeś, że liczą się różne czynniki, aby zostać przyjętym na refundację. Don napisałeś, że Twój kolega dostał się na refundację, ale jak sam zaznaczyłeś był "MŁODSZY ZNACZNIE", tak więc wiek ma sporo do "gadania". Gdyby nasz Kolega o kilka lat wcześniej ruszył się z tym problemem wcześniej do lekarza zapewne miałby większe szansze na otrzymanie HGH. Nie neguję całkowiecie, że nie otrzyma leczenia z tytułu swojego wieku (nie wliczając w to badań), ale szanse na otrzymanie mimo że są, to są marne. A tak na marginesie Don ile ten Twój kumpel miał lat jak otrzymał refundację i jak długo "leczył się" HGH? Ile miał cm na starcie i jak rósł (czy równomiernie czy nierównomiernie) oraz na ilu skończył swój wzrost (jeżeli go już ukończył oczywiście)? Będę wdzięczny sogiem

donJAZYRone

Wysłana - 28 października 2009 15:23    Edytuj Cytuj
Napewno miał mniej niż 15 lat.
Chciałbym Ci odpowiedzieć na te szczegółowe pytania, ale było to tak dawno temu i wtedy nie interesowałem się takimi rzeczami. Teraz by mi było go głupio pytać o takie rzeczy, bo to drażliwy temat, a super wysoki nie jest.
Ja mam 180 cm i jak teraz stanie koło mnie to do brwi mi sięga czyli ze 170 cm ma.
I pamiętam, że jak jeszcze byliśmy łebkami to był najmniejszy nawet w klasie między rówieśnikami i wtedy jakoś zaczęło się jego leczenie HGH. Dobrze znam jego bliższą rodzinę od Ciotek, Wujków etc. i wszyscy są niskiego wzrostu. Zresztą teraz będzie miał 20 lat więc jeszcze może rosnąć. Pzdr..

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem wzrost

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.