Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
Witam. Jak wynika z tematu kiepsko się znam na pielęgnacji mojej tłustej cery. Czytałem o tym wiele wątków na forum i nasuwają mi się pytania. Dlatego prosił bym o udzielenie odpowiedzi.
Dwa tyg. temu byłem u pani dermatolog , która stwierdziła , że mam tłusta cerę i przepisała mi skinoren. Nic więcej nie powiedziała mi odnośnie pielęgnacji mojej cery . Używam żelu do mycia twarzy firmy Soraya Care&Control + tonik z serii under20(Men anti acne tonik matujący przeciw trądzikowy) + krem do twarzy formy under20 (Never ever) i na końcu dopiero nakładam skinoren. Biorę również cynk w tabletkach i drożdże w tabletkach Lewitan. Wszystko to stosuje ok 2 tygodni. Mimo to cerę nadal mam przetłuszczoną , szczególnie na nosie i czole. Wypryski chyba się zmniejszyły , ale nadal są to 'ropniaki' w okolicach ust i na czole. Proszę o poradę czy powinienem brać mniej tabletek czy może to wina czegoś czym myje twarz. Czytałem również , że za tłusta skórę odpowiedzialne mogą być kremy matujące mimo tego iż powinny one przynosić odwrotny efekt. Z góry dziękuje i pozdrawiam.5!