SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

poziomu cukru a samopoczucie

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8628

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 231 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3084
Prawidłowy poziomy cukru na czczo: 80-120mg%
Ale lepiej jest mieć 80 czy 120? Ma to bezpośredni wpływ na samopoczucie?

Pisanie prac z ekonomii: http://pisanieprac-ekonomia.pl/

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 494 Napisanych postów 9533 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 18700
powiedzmy że lepiej mieć do 100mg%

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 231 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3084
powiedz mi jeszcze jak sie ma poziom cukro do tej całej wrażliwości na insuline (bo z tego co rozumiem ona powinna być jak najwieksza, nie?)

Pisanie prac z ekonomii: http://pisanieprac-ekonomia.pl/

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 182 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6178
nie odczujesz roznicy mając poziom cukru 80 a 120, prawidlowo jest w tym przedziale , a wrazliwosc na insuline czym wieksza tym lepiej
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 231 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3084
a ci co mają za niski cukier to mają wiekszą wrażliwość niż ci co za wysoki lub w normie? czy jest to w jakiś sposób zależne?

Pisanie prac z ekonomii: http://pisanieprac-ekonomia.pl/

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 182 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6178
jezeli ktos ma wysoka wrazliwosc na insuline to organizm wytwarza jej mniej utrzymujac cukier w normie, jezeli ktos ma mała wrazliwosc na dzialanie insuliny wtedy trzustka wytwarza jej wiecej aby utrzymac prawidlowy poziom cukru, ci co maja niski poziom cukru maja w danym momencie zbyt duzy poziom insuliny (wiekszy niz w danym momencie potrzeba) i wrazliwosc organizmu na insuline nie ma z tym nic wspolnego
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bóle menstruacyjne?

Następny temat

Łańcuchy, zegarki itp.- Co sądzicie?

Bartosz Leoniewski wygrał w Las Vegas! Bartosz Leoniewski wygrał w Las Vegas! Olej kokosowy a cholesterol Olej kokosowy a cholesterol Co zamiast ryżu na masę? Co zamiast ryżu na masę? Dlaczego zmarł Rich Piana? Nadciśnienie - ukryty zabójca kulturysty Dlaczego zmarł Rich Piana? Nadciśnienie - ukryty zabójca kulturysty Nie mogę przytyć - dlaczego? Nie mogę przytyć - dlaczego? ZŁOTA Anita i konflikt zawodniczek ZŁOTA Anita i konflikt zawodniczek Schab czy kurczak? Schab czy kurczak? Odżywka białkowa - w jakich porach spożywać? Odżywka białkowa - w jakich porach spożywać?