Znajdz stabilizator / ortezę

Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 7995 razy
  • Autor

    poziomu cukru a samopoczucie

    • Pochwały: 0
    • Nagany: 0
    • Postów: 231
    • Na forum: 10 lat
    • LPA: 3084

    Wysłano 14 XII 2005 22:25

    zgłoś naruszenie

    Prawidłowy poziomy cukru na czczo: 80-120mg%
    Ale lepiej jest mieć 80 czy 120? Ma to bezpośredni wpływ na samopoczucie?
    Pisanie prac z ekonomii: [http://pisanieprac-ekonomia.pl/]
    • Pochwały: 0
    • Nagany: 0
    • Postów: 9533
    • Wiek: 35 lat
    • Na forum: 13 lat
    • LPA: 18697
    • Status: Ekspert

    Wysłano 14 XII 2005 23:13

    zgłoś naruszenie
    powiedzmy że lepiej mieć do 100mg%
    XXX Boofi XXX
    Hard Core Straight Edge
    "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

    Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
    • Pochwały: 0
    • Nagany: 0
    • Postów: 231
    • Na forum: 10 lat
    • LPA: 3084

    Wysłano 14 XII 2005 23:16

    zgłoś naruszenie
    powiedz mi jeszcze jak sie ma poziom cukro do tej całej wrażliwości na insuline (bo z tego co rozumiem ona powinna być jak najwieksza, nie?)
    Pisanie prac z ekonomii: [http://pisanieprac-ekonomia.pl/]
    • Pochwały: 0
    • Nagany: 0
    • Postów: 182
    • Na forum: 11 lat
    • LPA: 6178

    Wysłano 15 XII 2005 16:33

    zgłoś naruszenie
    nie odczujesz roznicy mając poziom cukru 80 a 120, prawidlowo jest w tym przedziale , a wrazliwosc na insuline czym wieksza tym lepiej
    • Pochwały: 0
    • Nagany: 0
    • Postów: 231
    • Na forum: 10 lat
    • LPA: 3084

    Wysłano 15 XII 2005 21:45

    zgłoś naruszenie
    a ci co mają za niski cukier to mają wiekszą wrażliwość niż ci co za wysoki lub w normie? czy jest to w jakiś sposób zależne?
    Pisanie prac z ekonomii: [http://pisanieprac-ekonomia.pl/]
    • Pochwały: 0
    • Nagany: 0
    • Postów: 182
    • Na forum: 11 lat
    • LPA: 6178

    Wysłano 15 XII 2005 22:16

    zgłoś naruszenie
    jezeli ktos ma wysoka wrazliwosc na insuline to organizm wytwarza jej mniej utrzymujac cukier w normie, jezeli ktos ma mała wrazliwosc na dzialanie insuliny wtedy trzustka wytwarza jej wiecej aby utrzymac prawidlowy poziom cukru, ci co maja niski poziom cukru maja w danym momencie zbyt duzy poziom insuliny (wiekszy niz w danym momencie potrzeba) i wrazliwosc organizmu na insuline nie ma z tym nic wspolnego