dzięki bardzo fajna stronka, natomiast ja szukam polskich stron o tematyce ninjitsu i ubolewam nad tym że nie ma / tylko pytanie czy nie ma ninjitsu w polsce czy tak dobrze sa ukryci/ dokładnie szukam yamabushy ryu ninjitsu z togakure ryu ninjitsu prowincja IGA / dla siedzących w temacie / jeśłi takiej stronki nikt nie znajdzie to założę na swoim serwerze, może nie wszystkie informacje ale dużą skarbnice wiedzy odpowiadającą na wiele pytań
Lewro,mam nadzieje,ze nie nawrociles sie na ninjitsu bo jestes ostatnia osoba,po ktorej bym sie tego spodziewał..
Kiedy zaczynasz walke to niezaleznie od wyniku ,jestes przegrany...
1101417469000
lewro
Wysłana - 26 listopada 2004 09:02
hm..... czy si e nawruciłem dobre pytanie może ja zawsze byłem, a idąc za mentalnością ninjitsu nauczyłem się najskuteczniejszego systemu walki jakim jest system combat56 i jemu pokrewne, bo czym żebyli ninja jak nie komandosami swojej epoki, teraz sie niie biega w kimonach mamay mundury, super noże, broń palną i wiele ciekawych gadżetów. W wojsku nie ma filozofi bo nie ma na to czasu ,ale napewno jesteśmy współczesnymi wojownikami. Ninjitsu jest bardzo niebezpieczna sztuka walki w swej filozofi a nie w technikach łatwo do ciera do młodych ludzi i buduje ich psychike. W tej chwili trenuje sie albo coś na pokaz bo taka jest moda albo dla przyjemności nikt juz nie wybiera takiego stylu życia / przynajmniej jest juz takich ludzi bardzo mało , ja znam nie wielu /