Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

potrzebuje gainera

kiszczak18

Wysłana - 31 sierpnia 2009 10:24    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam
jestem tu nowy i ogólnie nie mam dużego pojęcia na temat suplementów. sprawa wygląda tak... mam 22 lata, 180 cm wzrostu i dość kiepska wagę, czyli około 69 kg. Mam prace, siedzącą i stojącą na raz, która wymaga nie raz wysiłku fizycznego. Na regularne posiłki brak czasu niestety. Na siłownię również brak czasu bo jak nie pracuje to znowu studiuje. Kolega doradził mi tzw gainery lecz szczegółów działania nie wyjaśnił. Potrzebuje czegoś co można szybko sporządzić i co pomoże mi przytyć kilka kilo więc doradźcie mi proszę. Nie chodzi mi o muskulature poki co tylko o to zeby nie wygladac jak szkieletor.
Pozdrawiam
k

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 31 sierpnia 2009 10:26 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

mariuszowy

Wysłana - 31 sierpnia 2009 10:26    Edytuj Cytuj
Gainera uzywa sie jako uzupelnienie diety (najlepiej odrazu po treningu). A jak ty nie chodzisz na silownie to nieumiejetne uzywanie gainera moze cie troszke zalac tluszczykiem.

A co do gainerow to polecam Gainbody 30% machine man activlab - smak orzech wloski jest super.

Zmieniony przez - mariuszowy w dniu 2009-08-31 10:27:07

faftaq

Wysłana - 31 sierpnia 2009 10:32    Edytuj Cytuj
gainer - dziala tak samo jak kanapka z serkiem. w zasadzie jest gorszym jej odpowiednikiem

tematow "jakiego gainera kupic" bylo pelno - uzyj wyszukiwarki forumowej

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

kiszczak18

Wysłana - 31 sierpnia 2009 10:44    Edytuj Cytuj
mariuszowy - w tym momencie zalenie tluszczykiem to maly problem...uwierz, że u mnie kiepsko z masą

faftaq - heh chyba nie jedna kanapka z serkiem...

faftaq

Wysłana - 31 sierpnia 2009 10:53    Edytuj Cytuj
zalezy jaka porcja gainera i jaka kanpka

w przyblizeniu 100g kanapki z serkie owocowym - moze miec nawet więcej kalorii niz 100g gainera...

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2009-08-31 10:53:27

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

kiszczak18

Wysłana - 31 sierpnia 2009 10:58    Edytuj Cytuj
ale mi też chodzi o czas...uwierz, że mało mam czasu na robienie kanapek itd. a z tego co wiem przyrządzenie koktajlu nie zajmuje aż tak dużo czasu...wiem, że to dążenie po najniższej Lini oporu, ale co zrobić ;/

faftaq

Wysłana - 31 sierpnia 2009 11:01    Edytuj Cytuj
ok.

podobnie tez obiad w maku - to szybsza opcja niz obiad w domu.

rób co chcesz. tylko pamietaj ze gaineromm blizej do wyrobów cukierniczych niz pelnowartosciowego jedzenia

Ekspert -

klima92

Wysłana - 31 sierpnia 2009 13:48    Edytuj Cytuj
nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj.

czy jest różnica czy gainer piję z mlekiem czy z wodą? bo wiadomo, że z mlekiem jest lepszy.

33cm

Wysłana - 31 sierpnia 2009 18:06    Edytuj Cytuj
chyba smaczniejszy klima
lepiej pić z wodą, mleko ma laktozę która jest niewskazana dla osób chcących dobrze rosnąć

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.