Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 34687 razy
słowa kluczowe: potas  magnez 
Autor

potas i magnez

wajsik

Wysłana - 08 maja 2004 22:37    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

czy wystepują dane pierwiastki w postaci tabletek dostepnych w aptekach?/? potrzebuje ich ponieważ łapią mnie skurcze. może znacie jescze coś innego co mi pomoże (tylko nie mówcie o diecie itp. itd)

SUNRISE WITH EKWADOR 2004

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 maja 2004 22:48 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - T-100

CENA: 67.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 33.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

RkW

Wysłana - 08 maja 2004 22:48    Edytuj Cytuj
Aspargin kupisz w aptece bez recepty. 50 tabl kosztuje ok 5 zł

Cytat roku by pio091: Ja mam 16 lat jestem w czasie cyklu metka jest cool ale musisz ją codziennie wypocić (zmniejsza skutki uboczne)

wajsik

Wysłana - 08 maja 2004 23:00    Edytuj Cytuj
ale ten aspargin to magnez i potas zy coś innego na skurcze mieśni??/

Bahamut

Wysłana - 09 maja 2004 00:34    Edytuj Cytuj
TEz kiedys mialem te problemy i Aspargin mi pomógl, czeste skurcze na silowni czasami prawie konczyly sie u mnie tragicznie na treningu(np trenując barki duzym obciązeniem stojąc, a tu cie lapie skurcz-o zgrozo).
Polecam Aspargin, choc ja jeszcze poszedlem na pare wizyt do masażysty wiec to tez moglo miec wplyw na poprawe. Pozdrawiam

DORADCA DZIAŁU ZDROWIE
DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA
MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE
Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona
Znawca -

Boofi

Wysłana - 09 maja 2004 00:53    Edytuj Cytuj
magnez w wielu postaciach od normalnych , po forte i z dodatkiem B6 (wzmaga wchłanianie) kosztują też różnie ... najlepiej zapytać się w aptece (asmag , magne B6 itp)
Potas - daj sobie luz z tabletkami (ogólnie to raczej na receptę ) jedz więc ziemniaki , banany i pomidory (mają duzo potasu)
do reszty mozesz dozucic jakis zestaw witamin : np VITARAL

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Bahamut

Wysłana - 09 maja 2004 13:26    Edytuj Cytuj
Boofi jakis ty wszystko wiedzący..Chyba juz na 6 roku jestes co? Hehe ale ci dobrze

DORADCA DZIAŁU ZDROWIE
DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA
MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE
Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona
Znawca -

Boofi

Wysłana - 09 maja 2004 23:30    Edytuj Cytuj
wciąż kibluje na 1-wszym - już 8 my rok

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

SFD

Wysłana - 09 maja 2004 23:37    Edytuj Cytuj
Hmm. Co do Potasu- boofi ma rację. Hmm Nawiasem mówiąc pozdrowienia.Potas oczywiscie mozna podawac w tabletkach, ale stosuje się to u wyczynowców pod kontrola i najczesciej objawy niedoboru pojawiają się w gorące dni(utrata elektrolitów)Wówczas Kalipoz znakomicie uzupełnia ten ierwiastek. UWAGA. Nie mozna go stosowac tak sobie . skutki moga byc niebezpieczne..
Co do Magnezu.Ja mam sprawdzone dwa preparaty.Zadne tam reklamowane.O nich za chwile. Należy zawsze spojrzec na ulotke. Spójrzcie ile czystego magnezu jest w tabletce.Nawet miałem ostatnio rozmowe z lekarzem,że mójulubiony preparat MAGNEZIN 500 ma 500 mg magnzezu. BZDURA.Musiałem go uśwaidomic,że tylko niecałe 100 mg.Ale to chyba najlepszy preparat w tabletkach. wystarcza 200-300 mg(dawka dzienna) aby poczuć się lepiej. Dlatego 2-3 tabletki dzinne i wraz z vit B6 badz Vit Comp(odpowiada za regulację ukł. nerwowego0 podac przez tydzien. potem zejsc do dawki 2 dziennie. Co wazne przedawkowanie magnezu daje objawy podobne do niedoboru(ospałośc, niemoc itp.)Dlatego tez nie mozna przedawkowac. Pamiętac nalezy,ze magnez wypłukuje się przy gorzkiej kawie, papierosach, stresie...
Drugim preparatem to jest Magnezium asparticum(tutaj zawartości magnezu nie pamiętam). Oba preparaty sa tanie. zawsze nalezy kupowac wieksze opakowania(ekonomia
Pozdrawiam

Boofi

Wysłana - 09 maja 2004 23:47    Edytuj Cytuj
A dzięki za Pozdrowienia !!
Mam kumpla co przed sesją ładuje w siebie ogromne ilości magnezu - i nie dociera ze za duzo to tez nie zdrowo...(czyli jak z wiekszością rzeczy które wchodzą do organizmu przez jamę ustną , powiedzmy i.v. i.p. p.r. )

a za duże stężenie Potasu to R.I.P i krzyżyk

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Ekspert -

wajsik

Wysłana - 01 czerwca 2004 21:15    Edytuj Cytuj
Rkw asparing pomaga SOG

SFD

Wysłana - 17 czerwca 2004 13:00    Edytuj Cytuj
zamiast pakowania pigul w siebie proponuje kakao...
codziennie rano, nawet na czczo, a nawet 2 razy dziennie...

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

potas i magnez

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.