Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
89
Witam wszystkich,
Ostatnio byłem w sklepie i przeglądałem składy makaronów, natknąłem się na Semoline. Postanowiłem trochę poczytać o niej w internecie okazało się że powstaje z pszenicy twardej (durum).
Jak mi wiadomo biała oczyszczona (rafinowana) mąka ma negatywny wpływ na człowieka. Staram się unikać produkty ją zawierające. Mąka pszenna jest najtańsza... przez to szeroko dostępna i wykorzystywana w produkcji żywności.
Co moglibyście powiedzieć mi na temat durum, oraz występowaniu mąki rafinowanej w produktach spożywczych?
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
być może nazwa na opakowaniu jest poidana
# typ 450 Tortowa
# typ 500 Krupczatka, Mąka Wrocławska
# typ 550 Luksusowa
# typ 750 Chlebowa
# typ 1400 Sitkowa
# typ 1850 Graham
# typ 2000 Razowa, Śruta chlebowa).