SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z kurczaka+Ryż - Oceńcie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2909

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 551 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 54847
wcale sie nie myli co do smazenia na oliwie.!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 32 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 808
Od 10g maki jeszcze nikomu pupa nie urosła...:P A ja lubie tak na chrupko gdy sie zdeka przypiecze...:D

Ważne aby w życiu wyznaczyć jakiś cel i realizować go.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2777 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 26262
wiem ze sie nie myle bo oliwa z oliwek to olej ale bardzo dobrej jakos stad cena ;) chyba ze tak

Wychowany na Polskiej ziemi mych korzeni sie nie wypre

http://www.sfd.pl/Moje_Skromna_Domowa_Siłownia-t754975-s3.html#post11 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 218 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3303
oliwa z oliwek "zwykla" o ile wiem nadaje sie do smazenia (oprocz potraw typu stir-fry i technik polegajacych na krotkim smazeniu na duzym zarze). oliwa "extra virgin" (prawdziwa) zaczyna sie palic... to z moich doswiadczen.

wrzuc zdjecia jeszcze raz bo nie potrafie tego sobie jakos wyobrazic

Zmieniony przez - erufiku w dniu 2009-03-01 12:15:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 32 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 808
A ja tam nie używam oliwy z oliwek... Jadę na teflonie z bardzo małą ilością oleju palmowego, taka malutka aby jedynie patelnia się zarosiła kropelkami a później jeżeli potrzeba to podduszam pod przykryciem z mała ilością wody... Hmmm...:D

A co o Tym myślicie...?:

Papryka zielona 90g
Pomidor 115g
Pieczarki 100g
Kurczak 80g
Cebula 50g
Kasza Gr. 70g
Fasola 40g
Sos 50g
Ser Żółty 10g

Przygotowanie:
Paprykę, pomidora, cebule, pieczarki kroje na drobne kawałki i wrzucam na patelnie.. Podsmażam to... Po 3min dolewam wody i przykrywam przykrywka...

Pierś z kurczaka wcześniej przyprawiona ziołami itp składam na pół i pomiędzy płaty wkładam ser. Podpiekam na osobnej patelni i później dorzucam do pozostałych składników... Po jakiś kilku minutach dodaje sos* i fasole, 2 min później wsypuje na talerz z wcześniej ugotowana kasza...:D

sos* Może to być jakiś koncentrat pomidorowy z ziołami albo gotowy ze słoika..

Zamieścił bym foto ale już zjadłem a bateria w aparacie mi padła...:P

Razem 500kcal

Ważne aby w życiu wyznaczyć jakiś cel i realizować go.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 355 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4254
HUTNIK nie wiem jak u ciebie czytanie ze zrozumieniem ale FOCUS przyznał mi racje a nie tobie. Oliwa z oliwek jest dobra do sałatek i wszystkiego na zimno. do smażenia powinno uzywać sie innych tłuszczy.
Inną niż extra virgin u mnie ciężko znależć.

rower-power

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 355 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4254
Cytuję Charona -

"Smażymy najlepiej na tłuszczach nasyconych, stałych w temperaturze pokojowej, które są najbardziej stabilne podczas ogrzewania, a więc olej kokosowy, palmowy, smalec. Do w miarę krótkiego smażenia przy niewysokich temperaturach możemy użyć tłuszczów jednonienasyconych - oliwa z oliwek, olej rzepakowy.

Nie smażymy na tłuszczach wielonienasyconych - olejach lnianym, kukurydzianym, słonecznikowym, sojowym, tranie

Margaryny utwardzane pomimo tego, że pod wpływem procesu uwodarniania przyjęły właściwości tłuszczów nasyconych i są trwałe, to zawierają one kwasy tłuszczowe trans (transizomery), najgorsze i najbardziej niezdrowe tłuszcze jakie ludzkość wymyśliła "

rower-power

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2777 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 26262
a ty wkleiles artykul ktory potwierdza moja teze ;))

Wychowany na Polskiej ziemi mych korzeni sie nie wypre

http://www.sfd.pl/Moje_Skromna_Domowa_Siłownia-t754975-s3.html#post11 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 551 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 54847
no raczej nie bardzo. jedyne co tam pisze na Twoja strone to to że mozna smazyc na oliwie gdy okres smazenia bd bardzo krotki, ale ja i tak preferuje jakis smalec
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2777 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 26262
a ja smaze na oliwie z oliwek wszystko i jestem zadowolony na smalcu tylko jajecznice;)

Wychowany na Polskiej ziemi mych korzeni sie nie wypre

http://www.sfd.pl/Moje_Skromna_Domowa_Siłownia-t754975-s3.html#post11 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

pracuje 10 h/dziennie fizycznie jak przytyć?

Następny temat

Dieta do poprawy

WHEY premium