Szacuny
2060
Napisanych postów
3646
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
78425
Spoko. Sam jestem zaskocozny efektami. Tak czy owak do tamtej diety nie bardzo chce wracac, Ta jest bardziej zbilansowana, Dostarcza wiecej witamin.
Tylko czym tu podbic troche kalori?
Moze popijac jakis olej?
W tym konkretnym dniu byla wieprzowina, z natury tlusta ale jutro bedzie wolowina lub indyk i tluszczy bedzie znacznie mniej,
podbijac tez ilosci ryzu?
Wazne ze wprowadzilem zmiany i sadze ze na dobre, napewno jesli chodzi o zbilansowanie oraz wywalenie niezdrowych sosow.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1121
Napisanych postów
3774
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68413
Można trochę tego, trochę tego, tzn. i węgli i tłuszczy...
Dopóki dasz radę zwiększać węgle i je przejeść, to możesz podnosić jedno i drugie, później kiedy węgli będzie dużo - sam tłuszcz, bo jest objętościowo mniejszy.
W dni z chudszym mięsem można wrzucać dodatkowo różne rzeczy - np. masło, zrobić jakiś sos na śmietanie, oleje - nie trzeba pić, lepiej zrobić jakąś surówkę i do niej dodać - choćby wziąć trochę sałaty, pomidora. Mogą być orzechy... Sery - żółte, pleśniowe, dobrej jakości czekolada, olej lub wiórki koko itp.
Szacuny
2060
Napisanych postów
3646
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
78425
A Moze polece tak tydzien i zobacze jak sylwetka zareaguje. Czekolada brzmi apetycznie. Jak rozpoznac ktora jest dobrej jakosci? Gorzka czy mleczna? Np taka Nussbaizer?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1121
Napisanych postów
3774
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68413
Raczej gorzka, niż mleczna i o dość wysokiej zawartości kakao - 60% w górę, a małej cukru. Cukier nie powinien być na pierwszym miejscu listy, bo to znaczy, że jest go dość dużo. Ma mieć tłuszcz kakaowy, bez dodatków tłuszczy roślinnych (kokosowy, palmowy itp.), a szczególnie szkodliwe są tłuszcze utwardzone (saturated fat) - taka w ogóle nie nadaje się do jedzenia.
Gorzki Nussbeiser ma niezły skład, choć na pierwszym miejscu ten cukier. Prażone orzechy też niekoniecznie są zdrowe, ale jako produkt na podbicie kalorii, jeśli się z nim nie przesadza, moim zdaniem może być.
Mleka i cukru w czekoladzie unika się z tego względu, że neutralizują prozdrowotne właściwości kakao, choć oczywiście zjedzenie czasem mlecznej czekolady jakieś zabójcze nie jest; po prostu dostarcza głównie kalorii.
Szacuny
2060
Napisanych postów
3646
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
78425
Przy tym co biore raczej nie jest potrzebna ochrona watroby. Biorac pod uwage diametralna zmiane odzywiania oraz stylu zycia(brak alko oraz innych uzywek), watroba i tak odetchnie z ulga:) Profilaktycznie glutation zastosuje.
Zmieniony przez - marianzulek w dniu 2016-12-12 09:08:44
Szacuny
2060
Napisanych postów
3646
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
78425
Ciekawy art o czekoladzie. Czy samo kakao nie bedzie lepsze?
W temacie poruszali ta kwestie ale chyba nie doszli do konkretnych wnioskow. Mysle zeby posypac kakao na placki z serka wiejskiego zamaist syropu z agavy.
Kiedy najlepiej konsumowac posilek z tych plackow, jest tam 1000kcal wiec najbardziej kaloryczny w ciagu dnia. Czy konsumowac go jako ostatni posilek aby starczyl na cala noc? Czy moze lepiej przed/po treningu?