130g piersi z kurczaka
80g ryżu basmatii
przecier pomidorowy 40g
czosnek niedzwiedzi
sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, bazylia
40 g mąka ryżowej
trochę mleka (u mnie 1,5%)
1 jajko
masło klarowane 10g
Przygotowanie:
Kurczaka przyprawiamy, odstawiamy na 30min do lodówki. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Przecier pomidorowy doprawiamy.
Mąkę, jajko, mleko łączymy ze sobą w dość gęstą masę.Kurczaka kroimy na kawałki, masło rozpuszczamy na patelni.
Pokrojonego kurczaka (najlepiej pojedynczo) obtaczamy w masie i dajemy na patelnię
Smacznego
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html