SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z kurczaka jak z wagą?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 968

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2367 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 45570
Siemanko. Ostatnio pojawia sie dużo filmików w necie jak to firmy produkujące mięso robią nas w ch... Sprawa dotyczy piersi. Było mówione że waży sie ją przed przygotowaniem i tak robiłem ale czy to na pewno dobrze? Jak patrze teraz na filmiki jak goście łapią strzykawkę z wodą i szprycują pierś aby tylko więcej ważyła. Jak w końcu to wliczać? Przed czy po usmażniu, ugotowaniu? Bo wychodzi na to ze wliczam większość zawartość wody niż deklarował producent... I chciałbym jakąś odpowiedź z uzasadnieniem a nie że produkt waży sie zawsze przed obróbką termiczną bo przykład który podałem myśle że troszkę temu zaprzecza..

Zmieniony przez - bugi24 w dniu 2015-02-13 19:19:33

Pozdro poćwicz ;D

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4568 Napisanych postów 49011 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522666
100 g surowej piersi z kurczaka (bez przesadnej ilości wody) po usmażeniu waży 75-80 g

Zmieniony przez - ASNF w dniu 2015-02-13 19:31:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2367 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 45570
post edytowany przez ASNF - regulamin pkt 7

No ok ale w sumie na oko to nie idzie poznać czy wypchana jest wodą czy nie, dopiero na patelni sie okazuje.. i jak to wliczać?


Zmieniony przez - ASNF w dniu 2015-02-13 20:16:45

Pozdro poćwicz ;D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4568 Napisanych postów 49011 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522666
ja z biedronki kupuję najwięcej, albo w zwykłych sklepach mięsnych większej różnicy w wadze przed i po obróbce niż napisałem w poprzednim poście nie zauważyłem

jeśli mowa o pakowanych piersiach (i nie tylko) to te papierki na tackach pod mięsem są właśnie po to, żeby mięso trzymało wodę, a waga wybita na opakowaniu się zgadzała

Zmieniony przez - ASNF w dniu 2015-02-13 20:17:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2367 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 45570
ok to kluczowe pytanie na które nie dostałem odp. Ważyć przed czy po żeby makrosy sie zgadzały? Jak ty ważysz?

Pozdro poćwicz ;D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4568 Napisanych postów 49011 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522666
wszystko ważymy przed

staram się zawsze po umyciu osuszyć mięso, odczekać parę minut aż obcieknie, wycieram ręcznikami kuchennymi

i tak białko dostarczasz zapewne z innych źródeł niż piersi, więc ewentualny niedobór uzupełnisz innymi produktami lub odżywką - trzymać między 2-2,5 g na kg masy ciała
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4568 Napisanych postów 49011 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522666
niektóre wyglądają jak po syntholu





Zmieniony przez - ASNF w dniu 2015-02-13 19:59:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2367 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 45570
Jakie to wały idą to sie w pale nie mieści... Pracowałem też swojego czasu w cedrobie i też sie napatrzyłem jak to wszytko rośnie. Ogólnie kurczak to chyba najbardziej syfiaste mięso, wyjątkami są te co biegają sobie u sąsiadki po podwórku no ale niestety człowiek nie ma kasy żeby sobie jeść codziennie wołowinke to trzeba sie kurą zadowolić

Pozdro poćwicz ;D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4568 Napisanych postów 49011 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522666
wszędzie jest tyle chemii, że głowa boli, nawet w warzywach i owocach opryski itp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 582 Wiek 25 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 8943
zjesz kurczaka - umrzesz
nie zjesz kurczaka - umrzesz
;p
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ile kalorii ma tuńczyk z puszki?

Następny temat

Czy mleko sojowe jest zdrowe?

WHEY premium