MungaPrzypominają mi skrzydełka w soli pieczone we frytownicy.
Bój się boga skrzydła z frytownicy, głęboki olej, taki trans i w ogóle! Solą oprószone faktycznie są, ale swój piękny złocisty kolor uzyskały dzięki liźnięciu olejem kokosowym z kurkumą i pepperem :D
Paszkos244domowe mleko kokosowe + wióry kokosowe + ryż jaśminowy + granat + chia
O widzę, że nie tylko ja w domu mleka roślinne trzaskam :D masz może jakiś motyw na obliczenie kaloryczności takiego domowego wyrobu? Czy jednak zakładasz, że więcej niż 90% dostaje w pulpie? :P Ostatnio miałem 3 podejścia do takich matematycznych obliczeń, ale nawet jeżeli obliczę różnicę w gramaturze, to dochodzę ostatecznie do wniosku, że nie jestem w stanie określić który makroskładnik właściwie się przedostał do mleka (zakładam, że głównie tłuszcz, w mniejszym stopniu białko i ewentualnie mała część błonnika rozpuszczalnego)
Dopóki problemu nie rozwiążę, jestem zmuszony mleko i pulpę wykorzystywać na bieżąco jak z dzisiejszymi omleciorami :o