Prowadziłem w tym dziale dziennik dlatego większość odwiedzających powinna mnie już kojarzyć ale wypada napisać kilka słów o sobie. Nazywam się Igor Michniak, mam 15 lat i krzywy rower Na poważnie 21 i planuję wystartować na Debiutach Kulturystycznych w marcu 2014 rok. Kategoria jeszcze nie jest do końca pewna, wszystko zależy od tego ile uda mi się jeszcze zrobić do zawodów ale myślę o kulturystyce klasycznej 180+ albo ekstremalnej do 90kg.
Moim trenerem od roku jest mój kolega i moderator tego działu- wojo zmc. Jaki mamy plan? Masa do grudnia, lekkie zejście z kaloryki żeby ubić to co udało się zbudować i od początku stycznia redukcja. 12 tygodni wycinki przed zawodami może wydawać się za krótkim okresem czasu ale z racji tego, że oboje jesteśmy zwolennikami robienia czystej masy nie planujemy zbytnio ruszać się z aktualnego BF'u. Dlatego nie powinno być męczarni z dużą ilościa tłuszczu.
Co do mojej przygody z Iron Horse Series- miałem okazję brać udział w dwóch testach i nie zawiodłem się działaniem ich produktów. Dlatego przygotowując się do Debiutów będę stosował suplementy IHS
Z mojej strony mogę zapewnić obszerną relację pod postacią zdjęć, filmików a także szczegółową relację z końcówki przygotowań i samych zawodów oczami zawodnika. Zapraszam do śledzenia! Teraz czas na konkrety
Wiek: 21 lat
Wzrost: 183 cm
Waga: Jako wyjściową biorę tą z końca redukcji 92kg
Zdjęcia:
Na razie nie ma się czym chwalić ale z czasem będzie tego więcej
Supreme Whey- 50g
Crea Plus- 5g
Trening grzbietu jest najbardziej objętościowy ze względu na to, że to moja słaba strona. Z łydkami zawsze miałem problem dlatego tak często będę je robił. Wszystko układane pode mnie, ćwiczenia które na mnie działają.
Poniedziałek: Nogi + łydki
Wtorek: Klatka + rotatory
Środa: Sprinty
Czwartek: Barki + rotatory + łydki
Piątek: Plecy + łydki
Sobota: Łapy + łydki
Niedziela: Sprinty
Tempo:
Faza negatywna- 3 sekundy
Faza pozytywna- 1 sekunda
Poniedziałek:
1. Przysiad klasyczny 10 serii roboczych po 3 powtórzenia z progresją ciężaru + 3 serie regresji (co seria -10%)
2. Wykroki długi w miejscu/chodzone ze sztangielkami 4 serie po 8-10 powtórzeń na nogę
3. Wyprosty na krzesełku 3-4 serie po 10-15 powtórzeń
+ łydki
Wtorek:
1. Wyciskanie sztangi na ławeczce poziomej 10 serii roboczych po 3 powtórzenia z progresją ciężaru + 3 serie regresji (co seria -10%)
2. Wyciskanie sztangielek na skosie dodatnim chwytem młotkowym 4 serie po 8-10 powtórzeń
3. Przenoszenie sztangielki za głowę leżąc 3 serie po 10-12 powtórzeń
+ rotatory
Czwartek:
1. Push Press z kaptura 10 serii roboczych po 3 powtórzenia z progresją ciężaru + 3 serie regresji (co seria -10%)
2. Face pull 4 serie po 10-12 powtórzeń
3A. Unoszenie ramion na boki z talerzami
3B. Unoszenie ramion na boki w opadzie tułowia z talerzami
+ łydki
Piątek:
1. Zarzuty 4-5 serii po 2 powtórzenia (rozgrzewka)
2. Wiosłowanie sztangą jednorącz w opadzie tułowia 10 serii roboczych po 3 powtórzenia z progresją ciężaru + 3 serie regresji (co seria -10%)
3. Podciąganie na drążku podchwytem 4-5 serii po 8-10 powtórzeń
4. MCNPN 3-4 serie po 8-10 powtórzeń
5. Unoszenie ramion na boki w opadzie tułowia ze sztangielkami 3-4 serie po 10-12 powtórzeń
+ łydki
Sobota:
1A. Pompki na poręczach
2A. Uginanie przedramion ze sztangą łamaną na ławce skośnej
7-8 superserii po 8-12 powtórzeń
1B. Uginanie przedramion ze sztangą łamaną stojąc z wyniesieniem łokci
2B. Wyciskanie francuskie stojąc
3 superserie po 12 powtórzeń
+ przedramiona i łydki
Carb Cycling- działał na masie i redukcji dlatego nie zmieniam (cała pula węgli od razu po treningu z wyjątkiem treningu nóg i pleców). To są tylko początkowe założenia. Tłuszcze i węgle będę stopniowo zwiększał.
Białko: 2,5g na kg/mc (z samego pożywienia)
Tłuszcze: 1,5g
Węglowodany:
3g (nogi i plecy- tutaj pula rozbita na 2g od razu po treningu i reszta w potreningowym z chudym mięsem)
2g (klatka)
1,5g (barki)
1g (łapy i intrewały)
Białko: jaja, wieprzowina, chude i tłuste ryby, czasami kurczak/indyk/wołowina/twaróg
Tłuszcze: masło, wiórki, orzechy, tłuste ryby i mięso, smalec, śmietana
Węglowodany: rodzynki, ryż, czasami makaron/kasza/owoce
Tak to wygląda na chwilę obecną
Zapraszam!
Zmieniony przez - IGM w dniu 2013-08-06 08:45:10