ambroziakMamy znaczną liczbę dowodów naukowych na to (łatwo znaleźć je w Internecie), że białko serwatkowe sprzyja kształtowaniu sylwetki i tężyzny fizycznej.
Jakie białko serwatkowe zostało użyte do tych badań, z jaką metodą pozyskiwania i z jakim aminogramem?
Bo jeśli okaże się, że w tych badaniach użyto "kiepskiej" (według Was) jakości WPC bez niektórych frakcji (a sporo tych badań zostało wykonanych lata temu, gdzie technologie filtracji / pozyskiwania były bardziej prymitywne), a wyniki końcowe mimo to były pozytywne, to macie mały problem :)
Stąd prośba o:
- uzasadnienie naukowe korzyści dla sportowców płynącej z zawartości niektórych frakcji
- wyniki badań białek Olimp
PS: Teksty typu: "badania są w necie, poszukajcie se" chyba nie wnoszą jednak nic merytorycznego do dyskusji. Jeśli powołujemy się na coś - pokażmy źródła. A z tym jest wyraźny problem nie tylko w artykule z Perfect Body, ale również w tym wątku.
Zmieniony przez - junior__23 w dniu 2013-07-18 14:09:58
Ile do... czyli liczniki do wydarzeń http://ile-do.pl.pl
oraz
Kuchnia wietnamska na http://pyzamadeinpoland.pl