Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1604 razy
słowa kluczowe: pompeczki 
Autor

pompeczki

pompka

Wysłana - 17 września 2001 16:56    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

cześć! moim marzeniem jest zrobić conajmniej 50 pompek za jednym razem. cwicze juz 4 lata i zatrzymałam sie na 35 pompkach, dalej ani rusz. ostatnio zaczelam ćwiczyć 3kg chantlami 3 serie po 40 powturzeń. czy to mi pomorze? pozdrawiam!

ola! BIEGAĆ SKAKAĆ LATAĆ PŁYWAĆ W TAŃCU RUCHU WYPOCZYWAĆ!

"JEŻELI KTOŚ CIĘ ZACZEPIA, POPROŚ GO BY PRZESTAŁ. JEŻELI NIE PRZESTANIE ZNISZCZ GO!"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 września 2001 17:06 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

DeeJaaVuu

Wysłana - 17 września 2001 17:06    Edytuj Cytuj
No co ty 35 i ćwiczysz 4 lata ??? chyba żartujesz. Przy twojje wadze i wzroście, nie mówiąc już o tym że ćwiczysz powinieneś robić ze 2 razy tyle. Może za mało się przykładasz, a raczej napewno ).
Pozdrawiam DeeJaaVuu

"Wszystko co pięknie, rodzi się w bólu"

Superman

Wysłana - 17 września 2001 17:52    Edytuj Cytuj
Chyba nie zauważyłeś,że to kobieta

DeeJaaVuu

Wysłana - 17 września 2001 17:58    Edytuj Cytuj
Ojjjjj to bardzo przepraszam ) @-->>---. Fakt nie zauważyłem, bo nie patrzyłem na profil . A jeśli jesteś kobietą to bardzo dobry wynik. Nie znam żadnej kobiety która by tyle zrobiła, no mało co która wogóle robi. No ale 35 to całkiem nieźle. Sorki za pomyłke ).
Pozdrawiam DeeJaaVuu

"Wszystko co pięknie, rodzi się w bólu"

mice

Wysłana - 17 września 2001 18:35    Edytuj Cytuj
Pompka: nie napisałaś jakie ćwiczenie wykonujesz tymi ciężarkami (rozpiętki, wyciskanie itp.) ,a wogóle to jak wykonujesz te pomki (ręce wąsko ,szeroko ,a może jakaś specjalna odmiana [?]).
Generalnie przy pomkach pracują następujące mięśnie :
- klatki piersiowej (główne - jeśli ręce szeroko)
- triceps (głowne - jeśli ręce wąsko)
- barki (głównie przednia głowa)

Aby móć wykonywać więcej pompek trzeba wzmocnić w/w.
Proponuje następujące ćwiczenia :
[m. klatki piersiowej]
- rozpiętki
- wyciskanie sztangielkami w leżeniu
[barki g. przednia]
- unoszenie ramion przodem
[triceps]
- wyciskanie francuskie
- wyciskanie uchwytem młotkowym w leżeniu

plus do tego pompki wykonywane w seriach (co jakiś czas zwiększać liczbę powtórzeń)

np. 4 x 8 potórzeń

Pozdrowienia

pompka

Wysłana - 17 września 2001 21:56    Edytuj Cytuj
nieprzejmuj sie deejaavuu! zamało jest kobiet natym forum dlatego takie pomyłki sie zdarzają. na ircu czy chacie o tematyce sportowej mam te same problemy. pozdrawiam.

"JEŻELI KTOŚ CIĘ ZACZEPIA, POPROŚ GO BY PRZESTAŁ. JEŻELI NIE PRZESTANIE ZNISZCZ GO!"

pompka

Wysłana - 17 września 2001 22:10    Edytuj Cytuj
wykonuje pompki na kościach i zwykłe. rence troche oddalone od tłowia - niewiem jaka jest specjalistyczna nazwa. hantlami ćwicze wznoszenie wyprostowanych ramion bokiem, i uginanie ramion z hantlami, wznoszenie wyprostowanych ramion przodem. wszystko w pozycji stojącej. niestety nieposiadam w domu ławeczki dlatego niemoge ćwiczyć na mieśnie klatki. czy są jakieś inne ćwiczenia bez używania tego przyżądu?

x-ray ZASŁUŻONY

Wysłana - 18 września 2001 07:15    Edytuj Cytuj
ola. moja propzycja jest następująca, a dotyczy to faktu, że próbując samemu stwierdziłem, iż wzrost ilości robionych pompek nie zależał w znacznej mierze od ćwiczeń na siłowni. moją metodą na zwiększenie ilości pompek jest zmiana ich wykonywania. w normalnym układzie (na dłoniach) ręce są rozstawione szerzej gdzie pracuje (za mice'em) klatka piersiowa, triceps, barki. przy pompkach na kostkach rozstaw jest wąski i pracuje głównie triceps (zależy tu też od samej techniki wykonywania). karatecy robią je inaczej niż inni, nie pracuje ciało w jednej płaszczyźnie, a tylko od pasa w górę. ja proponuję ci na początek zacząć robić pompki kładąc nogi na podwyższeniu (wyżej niż głowa). dzięki temu zmienisz stymulację mięśni. ponadto można robić pompki na trzech stołkach/taboretach. ustawiasz je jak ci wygodni, ale dzięki temu możesz robić o wiele opuszczać się o wiele głębiej. no i jeszcze jedno. nie wiemy ile robisz tych pompek dziennie (w seriach) ile w tygodniu. ja w ciągu 2 miesięcy przy zmianach w sposobie wykonywania doszedłem z 35-40 na ponad 100. no i możesz zacząć próbować pompki na jednej ręce, też pomaga. tylko staraj się robić bez skrętu tułowia. jak skręca się tułów to stań w szerszym rozkroku.

Wybor nalezy do Ciebie.
Minister Zdrowia, Szczescia i Pomyslnosci.

TRY & WIN
GREETINGS

Koksy to nie wszystko [http://www.sfd.pl/temat148281/]
Nie masz koncepcji, zajrzyj tutaj [http://www.sfd.pl/temat255388/]
Patrz co jesz [http://www.sfd.pl/temat280738/]
Train smarter, not just harder!

Konio

Wysłana - 18 września 2001 08:40    Edytuj Cytuj
Gratuluję wytrwałości. Ilość wykonywanych pompek nie zależy od siły (tzn. zależy, ale w mniejszym stopniu), ale od wytrzymałości. Spróbuj robić supr szybkie powtórzenia - w ciągu minuty robisz tyle pompek ile możesz, przy następnym treningu starasz się w tym samym czasie zrobić o kilka więcej. Do tego możesz być przetrenowana, zrób sobie przerwę 2 tygodniową (po przerwie będziesz robiła ich pewnie mniej, ale będziesz miała postępy, które pozwolą przeskoczyć poziom stagnacji).

A swoją drogą to moja dziewczyna robi w serii ponad 100 pompek na kostkach.

If my woman would try to kick my ass I`d say: "You get your bitch ass back to the kitchen and make me some pie!"

Kto się śpieszy ten się potyka.

Corvax

Wysłana - 18 września 2001 09:52    Edytuj Cytuj
Mam dla ciebie sprawdzony sposób. Rób pompki 2x w tygodniu.
Rób 4 serie po 30 pompek. Kiedy stwierdzisz, że możesz już zrobić w ostatniej serii 32-33 pompki to dołóż do każdej seri po jednej pompce i tak dalej. Pamiętaj żeby nie dokładać częściej niż jesteś w stanie. Pompki muszą iść lekko.
Pozdrawiam.

Mądry pracuje żeby żyć, głupi żyje żeby pracować.

Mądry pracuje, żeby żyć; głupi żyje, żeby pracować.

pompka

Wysłana - 18 września 2001 16:03    Edytuj Cytuj
z tymi seriami to zależy przes 2 lata robiłam 3 serie kolejno 30 20 i 10 powturzeń bez wstawania, na treningu np: 10 9 8 itd.powturzeń. a ile seri trzeba robić na tych taboretach?

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pompeczki

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.