Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 875 razy
słowa kluczowe: pomoze  ktos  trądzik 
Autor

pomoze ktos <trądzik>

maxxx0

Wysłana - 11 stycznia 2010 17:55    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam taką problemem który utrzymuje się ponad 3 lata jest to trądzik tylko na twarzy po sterydowy &lt;oma drenie &gt; byłem u rożnych specjalistów którzy mi przepisywali antybiotyki &lt;leki &gt;po których żadnego efektu nie było widać,próbowałem domowych sposobów i tez nic
Proszę o pomoc może macie jakieś pomysły i jakąś wiedzę na ten temat ...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 stycznia 2010 18:08 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

iizziikk

Wysłana - 11 stycznia 2010 18:08    Edytuj Cytuj
jeden ze skutków ubocznych
dermatolog powinien pomoc, nie wiem u kogo byles i kto ci leki przepisywal, bo z reguły zapisuje masc ktra zrobia a aptece badz juz gotowa kupisz

ps. myslalem zawsze ze to jest omnadren, widocznie myslilem sie

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

maxxx0

Wysłana - 11 stycznia 2010 18:11    Edytuj Cytuj
powiem krótko miałem takie maści na zamówienie robione i nic

Simonidas

npp

Wysłana - 14 stycznia 2010 18:29    Edytuj Cytuj
a po co ma sie pytac tego kto mu sprzedal ome? dermatolog czy jak?&gt;? znajdz dobrego dermatologa a nie jakiegos lenia ktory przepisuje wszystkiem to samo.

maxxx0

Wysłana - 14 stycznia 2010 18:59    Edytuj Cytuj
byłem u wielu dermatologów i nic

Simonidas

Wysłana - 14 stycznia 2010 21:27    Edytuj Cytuj
gościu!... to była kpina. Nie brałby omki nie byłoby problemów. Krótka sprawa, krótka odpowiedź. Sam jest sobie winien to niech sam se radzi... tak to widzę.

Przemyski

Wysłana - 15 stycznia 2010 08:43    Edytuj Cytuj
To posłuchaj mnie teraz dobrze, miałem również trądzik posterydowy + wykluwał się ten, który musiałem przejść w wieku dojrzewania.
W tych czasach dermatolodzy nie czekają na pacjentów, tylko na wypłate z NFZ, (dlatego wszystkim przepisują to samo) ale mniejsza o to.
Przepisują najczęściej Duac(maść), robiony płyn na spirytusie i Clearskin do przemywania twarzy czy coś takiego - i to tyle...

Do czego dążę? Trafić na dobrego i sumiennego dermatologa jest bardzo ciężko - ja trafiłem. I jestem mu wdzięczny, do dziś, ze tak mi pomógł.

Zaproponował mi cykl, który miał mnie wyleczyć z III stopnia trądziku!
I udało się... w przeciągu 2-3 miesięcy, miałem twarz jak pupka niemowlęcia.

Cykl wyglądał następująco: (30dni)

Codziennie przez 10 dni
-Unidox (2tabletki)
-Lacidofil (jako niezbędna osłonka) / to wszystko po posiłku

Na wieczór maść antybiotykowa (bardzo silna) - Epiduo
Jedna kropka maści na palec wystarczy praktycznie na całą twarz, jeśli dasz jej za dużo, to Cię twarz będzie palić jak skur**syn (jeśli będzie się tworzyć biała powierzchnia na twarzy z nałożonego preparatu - to znaczy, że dałeś go za dużo)
Maść jest silna - dobrze umyj po niej ręce. Na 90% po 4-5 dniach stosowania maści, zacznie Cie piec twarz, wtedy robimy przerwę na 1-2 dni od smarowania - antybiotyk z postaci tabsów cały czas bierzesz.

Po 10 dniach zmniejszamy dawkę antybiotyku
-Unidox (1 tabs)
-Lacidofil - tak samo bierzemy (1 tabs)

-Maść Epiduo również tak samo jak pisałem / jeśli w ciągu cyklu pojawią sie jeszcze pieczenia twarzy - należy przerwać smarowanie na 1-2dni.

Podsumowanie
Ciągniemy tak do 30 dni, jest to na prawdę dobry cykl (ustalony przez dermatologa ze sporym stażem), który z pewnością przyniesie duże zmiany.
Dodam, że nie sądzę, żeby któryś z dermatologów tak od siebie przepisał Ci coś takiego - tylko dalej bazował na gównianych maściach typu Duac, którymi owszem można zniszczyć trądzik - ale I/II -lekkiego stopnia.

Dodam również, że &quot;jesteś tym co jesz&quot;, czyli bez diety się nie obejdzie.
Odpowiedni sposób odżywiania przy takim cyklu to również 40% sukcesu.
A więc pewnie już to słyszałeś, bo o tym akurat dermatolodzy mówią zawsze:
ograniczamy ostre jedzenie, przyprawy (pieprz, papryka, sosy, musztardy).

Teraz możecie mnie skarcić, jeśli coś komuś nie pasuje ; )
Zawsze staram się pomóc, a takie wypowiedzi jak Simonidas są nie na miejscu, to forum jest od pytań i porad a nie od karcenia innym, i taka wypowiedź jest bezcelowa.

zdr

Chcesz mieć klatkę jak kontener? Trenuj ciężko, z Omnadrenem.

MÓJ DZIENNIK TRENINGOWY - "Zimowa massufka ->
[[http://www.sfd.pl/Przemyski%2FZimowa_masuffka%2C_foty_s.95-t628621-s119.html]]

Simonidas

Wysłana - 15 stycznia 2010 11:39    Edytuj Cytuj
Bezcelowy jesteś Ty. SFD - Strona Fanów Dopingu? nie powinno tak być. Jedyna rada jaką powinien dostać to - &quot;mogłeś nie brać koksów&quot;. Ty również Przemyski.

maxxx0

Wysłana - 15 stycznia 2010 13:34    Edytuj Cytuj

Usunięty przez malutka_k za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.

Simonidas

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pomoze ktos <trądzik>

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.