Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

pomoc!!!specjalistyczny trening nieobciążający kręgosłupa

SFD

Wysłana - 13 maja 2004 10:16    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

siema! mam 19 lat i ćwiczę 1,5 roku mam skoliozę i hiperlordozę byłem w senatorium u lekarzy itp.i nic nie pomogło skolioza jest duża a hiperlordoza jeszcze większa lekarze powiedzieli mi że mogę ćwiczyć na siłowni ale nie nastojący i niezbyt dużym cieżarem.czy ktoś mi może ułożyć trening na masę stosując się do wskazówek lekarzy ćwiczenia nieopciążające kręgosłup(przynajmniej w znikomym stopniu).

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 maja 2004 16:10 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 13 maja 2004 16:10    Edytuj Cytuj
zrezygnuj z : martwy ciąg, wyciskanie sztangi stojąc, wyciskanie sztangielek/sztangi siedząc, podciąganie sztangi do brody, wiosłowanie sztangą, opady ze sztangą na karku, przysiady ze sztangą. To tyle.

SFD

Wysłana - 13 maja 2004 18:55    Edytuj Cytuj
no ale np.jak zrezygnuje z wyciskania na siedząco na barki to czym zastąpie tak zaje.biste cwiczenie.

SFD

Wysłana - 13 maja 2004 19:04    Edytuj Cytuj
no widzisz i tu zaczyna problem, mozesz robić to ćwiczenie ale jesli dobrze je bedziesz wykonywał technicznie to nie powinneś w duzym stopniu obciązać kregoslupa, pamietaj aby nie robic tzw. kociego grzbietu.

ziom1985

Wysłana - 13 maja 2004 20:11    Edytuj Cytuj
jesli chcesz robic wyciskanie to ustaw oparcie pod katem 75-80 stopni i wtedy sila nie bedzie dzialac pionowo i nie obciazysz se kregoslupa

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pomoc!!!specjalistyczny trening nieobciążający kręgosłupa

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.