Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

podrażnienia po goleniu - czerwone krostki i przebarwienia skóry

DAWID.K

Wysłana - 15 listopada 2008 00:06    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Jak w temacie. Borykam sie z tym problemem od czasu jak na szyji pojawiłsie czarny zarost. Choćbym nie wiem co zrobił i tak zawsze te miejsce jest podrażnione i jest sporo krostek. Nie musze mówić że wygląda to nieestetycznie. Teraz gole sie tylko po kąpieli i długo mocze skóre aby była miękka, zarost też. Do tego używam balsamu po goleniu i w ogóle nie dotykam nawet szyji a to i tak nic nie daje:( wygląda to okropnie.
Myślałem nad zakupem maszynki elektrycznej do golenia ale boje sie że wydam z 300zł a ona nic nie da bo nie zgoli zarostu do samej skóry

Co polecacie?

Zmieniony przez - DAWID.K w dniu 2008-11-15 00:07:39

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 listopada 2008 09:06 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - T-100

CENA: 67.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 33.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

dlonrA

Wysłana - 15 listopada 2008 09:06    Edytuj Cytuj
Moze sprobuj jakis krem ja np. szyje po goleniu smaruje Nivea Sensitive Łagodny krem nawilza i zapobiega podraznieniom tak jest napisane na nim w bialej tubce jest w białym pudełku moze sprobuj tez cos przed goleniem jakis zel zmiekczajacy zarost ja np. mam LOREAL men expert HYDRA ENERGETIC to jest zel oczyszczajacy ale tez zmiekcza zarost i przygotowuje do golenia.

Zmieniony przez - dlonrA w dniu 2008-11-15 09:07:04

Dj_Smalec

Wysłana - 15 listopada 2008 11:08    Edytuj Cytuj
To normalna rekacja na podrażnienie ,balsamy złagodzą ale swoje musisz przecierpieć. Niezły jest Balsam Makler oraz Nivea "wrażliwa" Bond szary tez daje rade z tych tańszych.A no i uzywaj pianek do golenia ,zielony Bond oraz klasyk Gilette.

Zmieniony przez - Dj_Smalec w dniu 2008-11-15 11:10:37

.

DAWID.K

Wysłana - 15 listopada 2008 17:20    Edytuj Cytuj
zmiekczam zarost i skóre przed goleniem a po goleniu używam balsamu. I dalej to samo. Inni znajomi nie mają tego problemu.

karold89

Wysłana - 23 maja 2009 10:57    Edytuj  Cytuj
Siemanko sorki za odswiezanie tematu ale moze ktos jeszcze kiedys skorzysta:), mialem taki sam problem zawsze wyskaiwaly mi krostki, zapalenie mieszkow wlosowych i w ogole trauma:)... probowalem wszystkich znanych kremow balsamow do cery wrazliwej, roznych maszynek czesto bardzo drogich, mialem golarke philipsa- po niej podraznienia byly mniejsze, ale ostatnio sprawilem sobie panasonica ES8243 i to co kiedys bylo koszmarem stalo sie przyjemnoscia:), nie ma sladu krostek a skora jest taka ze moge odrazu leciec na miasto:), wczesniej golilem sie wieczorem i na noc smarowalem sudocremem:), uwazam ze ten zakup zmienil bardzo wiele, bo te krostki byly bardzo uciazliwe. mam nadzieje ze pomoglem komus , pozdrawiam...
ps.aha ta maszynka goli bardzo dokladnie i ma mozliwosc golenia z pianka(wtedy jakosc golenia mozna porownac do zwyklej maszynki z tym ze nia ma zadnych podraznien), ja wydalem 499zl ale uwazam ze za tak komfortowe golenie, za to ze nie mam podraznien i nie musze juz wstydzic sie swojej skory bylo warto.

papaula

Wysłana - 10 czerwca 2009 19:19    Edytuj Cytuj
Wybaczcie, że wtrącam się do męskiego tematu, ale tak sobie myślę, że kobiety mają po goleniu bardzo podobny problem. Dlatego, jeśli nie znajdziecie swojego męskiego rozwiązania, zawsze możecie zajrzeć do damskiej kosmetyczki lub apteczki. Ja zaraz po depilacji stosuję dermokosmetyk z apteki - krem Keranorm. Zwalcza przebarwienia i zapobiega wrastaniu włosków. Myślę, że na Panów podziała tak samo

konrados09

Wysłana - 14 czerwca 2009 22:19    Edytuj Cytuj
Używaj zamiast pianki to żelu do golenia :) Brak krostek

Adam67

Wysłana - 16 września 2009 13:37    Edytuj Cytuj
Spróbuj po goleniu zastosować krem keranorm. Jest dobry na podrażnienia i przebarwienia, a dodatkowo jeszcze bardzo dobrze nawilża. Co ważne - nie jest perfumowany, więc nie ma obciachu, że pachniesz damskimi perfumami. Dobry jest też nanobase. Też nie pachnie, ale dodatkowo spłyca zmarszczki:)

misieka

Wysłana - 10 grudnia 2011 14:55    Edytuj Cytuj

Usunięty przez nioonia za naruszenie Pkt6 regulaminu forum.

Ashardon

Wysłana - 10 grudnia 2011 16:58    Edytuj Cytuj
Ten temat po raz ostatni odświeżany był ponad 2 lata temu. Nie widzisz tego?

Gawus

Wysłana - 10 grudnia 2011 19:44    Edytuj Cytuj
nie gol sie pod włos....
częsciej sie bedziesz golic ale bez podraznien, przynajmniej tak mocnych

edit/
tez nie zauwazylem xD
sory

Zmieniony przez - Gawus w dniu 2011-12-10 19:44:52

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

podrażnienia po goleniu - czerwone krostki i przebarwienia skóry

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.