Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 250 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odżywki, Suplementy
początki treningów - jaki suplement wybrać? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "początki treningów - jaki suplement wybrać?"   

kamilg0700
 Wysłana - 7 luty 2010 21:55        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, wszystkich forumowiczów.
Wraz z kolegą zaczęliśmy systematyczne treningi.
Od początku tego roku trenujemy 6 razy w tygodniu na siłowni (trening siłowy - ogólny).
Nie stosujemy konkretnej diety, staramy się aby posiłki były regularne, systematyczne - w miarę możliwości wysokokaloryczne.
Zastanawiamy się nad suplementami, którymi moglibyśmy wzbogacić nasze treningi.
Wzrost:165cm
Waga:63 kg
Czas treningów: dopiero zaczynam - 1 miesiąc
Oprócz siłowni amatorsko w swoich warunkach trenujemy boks.
Osobiście zależy mi aby zbyt mocno nie zwiększyć swojej ogólnej masy - zależy mi na szybkości ;)
Zwracam się do Was z prośbą o radę, czy i kiedy zacząć używać suplementy, kiedy sięgnąć najlepiej po kreatynę, czym ją uzupełniać ( czy jest sens już teraz).
Do tej pory niczego nie zażywałem, poza vita-min'em ( witaminy i minerały stosowane przy wzmożonym wysiłku fizycznym)
Czy uzupełnić trening odpowiednią dietą i jeśli tak to jaką?

Zależy mi na profesjonalnej radzie, chcę od początku trenować z sensem, nie tracąc czasu na bezsensownych treningach.

przyznaj SOG'a

eNd_
 Wysłana - 7 luty 2010 21:56      [zgłoszenie]

póki co żadne

jak koniecznie chcesz coś łykać to mzb, o3 i inne tego pokroju

"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"

przyznaj SOG'a ekspertowi

KOTC
 Wysłana - 7 luty 2010 22:01      [zgłoszenie]

Na początku efekt będą od samego treningu, suple jak wyżej, za wcześnie.

[][][]--140kg--[][][]

przyznaj SOG'a specjaliście

Gulczasss
 Wysłana - 8 luty 2010 00:22      [zgłoszenie]

Witaminki

Life is short - train hard!

przyznaj SOG'a

adamo230
 Wysłana - 8 luty 2010 01:06      [zgłoszenie]

dieta ;)

przyznaj SOG'a

kamilg0700
 Wysłana - 8 luty 2010 07:38      [zgłoszenie]

dzięki za rady ;)
po jakim czasie zmienić suplementy - od początku treningów poszło mi w górę ok.15kg (klata) 5kg(biceps)
ostatnimi czasy (ostatni tydzień) pojawiają mi się niekontrolowane skurcze (głównie łydki - miałem z tym problemy, gdy trenowałem siatkówkę, ) i ból w nadgarstku.
W jaki sposób mogę to wyeliminować?
Posiadam niedoczynność tarczycy i regularnie od kilku lat zażywam hormony, czy może to być przeszkodą przy treningach?
Co do diety - czym ją urozmaicić? Oprócz białka i węglowodanów na co zwrócić uwagę ( czytałem większość artykułów, więc ogół znam ;)). Niestety w swojej diecie nie mogę zażywać ryb - od urodzenia mam alergię na ryby i nigdy ich nie próbowałem ;/

przyznaj SOG'a

adamo230
 Wysłana - 8 luty 2010 11:23      [zgłoszenie]

co do bólu w nadgarstku kup sobie w aptece opaske usztywniająca powinno pomoc :)

przyznaj SOG'a

Gulczasss
 Wysłana - 8 luty 2010 13:20      [zgłoszenie]

Na skurcze moze pomoc jakis magnez, jak masz wiecej kasy to kup zma. Co do nadgarstka to kup sobie rekawiczki kulturystyczne z usztywniaczem nadgarstka.
A diete mozesz wzbogadzic kwasem omega 3 jesli nie jesz ryby.

przyznaj SOG'a

Danieloo
 Wysłana - 8 luty 2010 13:22      [zgłoszenie]

zgadzam sie jak masz kase to kup zma, co od nadgarstka to opaske kup sobie kolego.

przyznaj SOG'a znawcy

kamilg0700
 Wysłana - 8 luty 2010 13:55      [zgłoszenie]

obecnie zażywam OLIMP Vita-Min Multiple Sport, w którego skład wchodzą witaminy, magnez, potas itd. i według mnie to starcza, ale mogę się mylić ;)
co do nadgarstka zacząłem owijać sobie owijkami, rozważę opaskę.
jeszcze moje pytanie: kiedy i po co powinienem sięgnąć za miesiąc lub później?
swoją przygodę z siłownią mam zamiar kontynuować przynajmniej do wakacji, później nie wiem jak potoczą się losy ;)
możliwe, że bardziej skupię się na boksie

przyznaj SOG'a

Gulczasss
 Wysłana - 8 luty 2010 14:03      [zgłoszenie]

Jak chcesz sie skupic na boksie to sie zapisz do klubu, a nie wal w worek w piwnicy :-] A tego magnezu jest za malo skoro masz skurcze. Kup jakis magnez lub jakis preparat na skurcze typu magnum skurcz.

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

początki treningów - jaki suplement wybrać?

Strony: 1 2

<< ANKIETA !!! SPALACZ KTÓRY / do kasacji !!! >>

Podobne: [ART]Największe mity suplementacji by Dudek | [ART]Największe mity suplementacji by faftaq | WPŁYW SUPLEMENTACJI KREATYNĄ NA PRZYROST SIŁY I MASY MIĘŚNIOWEJ | Ciekawe wiadomości o suplementach | TANIE ODŻYWKI I SUPLEMENTY WSZYSTKICH FIRM | [ART]Największe mity suplementacji by boguc

Warto przeczytać: FORMUA 1 | nauka tajskiego boxu w szczecinie | boldenon bĂłl | kurs instruktorskie bytom | zamiast owsianki | jak trenować mięsnie grzbietu | arginina pomaga rosnać | salata rukola | zapotrzebowanie kobiety na ww | puer eh | split biceps triceps | obciążenia na mase | jakie okulary na rower kupic | grajewo mistrzostwa polski | grajewo mistrzostwa wyciskanie polski | czy cytocell jest dobry? | napój bogów | animal pump m stak | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL