po zrzuceniu 12 kg waga stanela w miejscu, prosze o pomoc
MaximusRex
Wysłana - 05 października 2009 16:18
Morales: Wiadomo ze Morales jest tylko jeden . Znowu cos pokrecilem. Ale OK, bede mial na uwadze, owoce potreningowo OK, warzywa okolotreningowo nie. Czy mozna owoce przed treningiem?
Wichuura: Tak, efekt zjedzenia makaronu widac u mnie juz drugiego dnia. Domyslam sie ze to nie koniecznie od razu fat tak szybko rosnie, moze to wody w organizmie przybywa, albo pogarsza sie perylstatyka jelit? Ale wiem ze gdybym jadl makaron przez tydzien to waga by wzrosla znaczaco i fatu by zauwazalnie przybylo. Moze ktos reaguje inaczej, ale chyba u mnie bardzo latwo sie odklada. niektóre potrawy mogą sprzyjać zatrzymywaniu się wody w organizmie, chociaż nie sądzę żeby makaron dawał właśnie taki efekt. Ostatnio wyczytalem ze redukcja weglowodanow w diecie wplywa na obnizenie wody w organizmie, wiec jest tez chyba odwrotnie. Dlatego makaron moze rzeczywiscie zatrzymywac wode w organizmie. Ale niech sie specjalsci wypowiedza. Ciekawe czy duza lub mala ilosc wody w organizmie jest lepsza na redukcji?
;) Możesz dzisiaj wypić kanister oleju, zagryźć 100 hamburgerami ... a następnego dnia nie zobaczysz żadnego efektu "przyrostu tłuszczu". Robie 1x w tygodniu "reset" i do ok 16:00 jem to na co mam ochote i bez ograniczen (pizza, kebab, lody, itp...). Niezaleznie co bym nie robil to dnia kolejnego rano waze co najmniej 0,7kg wiecej. Moze to rzeczywiscie woda ale od razu widac ze jak np zlapie tluszc na brzuchu to jest go kolejnego dnia wiecej.
Wiadomo ze specjalisci tacy jak Obliques i Morales znaja sie najlepiej, tez chcialbym tyle wiedziec, ale co pewien czas sie przekonuje ze wiem za malo .
Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-10-05 17:45:01
Wszystko zależy od doboru składników, organizmu, celu itp. Nie wolno chlać i się obżerać świństwami. Ale owoce jako że występują w naturze są źródłem cennych składników i wcale nie trzeba się ich pozbywać. Zobacz do eksperymentu Pumy, tam dziewczyny jedzą owoce przed treningiem. Wszystko jest sprawą względną i zależy od konkretnego przypadku.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1254759329000
Wichuura
Wysłana - 05 października 2009 21:33
rano waze co najmniej 0,7kg wiecej- powiedziałabym, że ten nadmiar wagowy to nawet nie woda, ale to co znajduje się w Twoich jelitach, jeszcze nie usunięte z organizmu ;). I to w większości węglowodany z śmieciowego żarcia zatrzymują wodę, i tylko dlatego, że takie pizze, hamburgery itd. to prawdziwa kopalnia soli ;)
Jeśli chcesz- znajdziesz sposób, jeśli nie- znajdziesz powód.
1254771214000
tamarama
Wysłana - 06 października 2009 08:16
ja zle reaguje na makaron i pieczywo, mysle, ze to chodzi o gluten. zreszta obliques szybko mnie rozgryzla. doslownie puchne, siedze na kanapie i z opoznieniem docieraja do mnie info z otoczenia. do tego doszlam juz jakis czas temu dlatego od paru lat jem razowe produkty, nawet nie mam w szafce bialego ryzu. po bananach tez zle sie czuje, cholera straszna ze mnie *******a :) ale naszczescie od jakiegos czasu zaczelam bardziej wsluchiwac sie w moj organizm i powoli eliminowac rzeczy po ktorych czuje sie zle
1254809793000
tamarama
Wysłana - 06 października 2009 08:17
*******a tez nie mozna napisac ?
1254809859000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 06 października 2009 08:44
Ale tak jak pisalam wyeliminuj w tej chwili wszytsko z glutenem, owsianke, pszenice, orkisz, zyto itd... Wlasciwie zostaja tobie ryz i egzotyczna Quinoa, ryż, proso, gryka, straczkowe, groch, maniok, słodkie ziemniaki, Amarantus. Nie wiem z czego twoj makaron jest zrobiony ale podejrzewam od razu wysokie IG wiec lepiej nie. Mieso zawijaj w salaty, i masz kanapke , jedz mieszane z dozwolonymi weglami (ale nie jedz wiecej niz 3 posilkow weglowych i te weglowe maja byc rano, i okolotreningowo)
Mleko tez (teraz nie pamietam czy pijesz) wyeliminuj, mozesz troche jogurtu naturalnego w ramach prozdrowotnych. Owoce tez juz pisalam ze banany odpadaja, pozostan glownie przy cienkoskorkowych - niesuszonych, jako swoich zrodlach wegli nie przekraczaj trzech owocow dziennie i spozywaj rano i po treningu.
O to co piszesz to niby jest "brzydkie slowo" ale teraz sobie nie moge przypomniec ale jest takie pospolite gdzie po prostu w tekscie jest kawalek i tez jest wykropkowane
A tak nawiasem mowiac to nie wiem co dalej robisz jak ulozylas diete itd... to wazne
juz ukladam, mam nadzieje, ze dzisiaj juz uda mi sie wpisac wszystko. mam jeszcze do ciebie kupe pytan obliques o rozne produkty z ktorymi nie spotkalam sie na forum, ale bede pytala stopniowo. na poczatek kuskus i baklazany, sa ok?
1254812692000
tamarama
Wysłana - 06 października 2009 09:33
Posiłek I -3 jajka -garść orzechów włoskich -szpinak surowy i kilka duszonych pieczarek -2 plastry upieczonej piersi z kury lub indora
Posiłek II -pierś z kurczaka w sosie ze zmiksowanego chili i mango -rukola i szpinak -oliwa z oliwek 1 lyzka
Posiłek III
-łosoś z imbirem 250 gram -pieczone slodkie ziemniaki, cukinia i baklazan
Posiłek IV
-pierś z kurczaka -ryz brazowy 1/2 szklanki
***TRENING***
Posiłek V -kangur 200 gram (doskonale mieso 22.1 g bialka na 100 g tluszcz na 100g 1.3 g, wegle 0.3 g na 100 g) -ryz brazowy 1/2 szklanki
Posiłek VI
-tunczyk z curry i chili -oliwa z oliwek -brokuły, seler naciowy -1 jajko
czy te produkty sa ok? wiem, ze jeszcze musze wszystko dokladnie obliczyc, ale na poczatek czy kompozycja posilkow jest ok?
1254814415000
tamarama
Wysłana - 06 października 2009 10:03
nie umiem otworzyc tego dziennika vitalmaxu zeby wszystko dokladnie przeliczyc. sciagnelam go juz 2 razy, ale otwiera mi sie kupa gwiazdek, wykrzyknikow itp. musze to jakos opanowac
1254816215000
MaximusRex
Wysłana - 06 października 2009 10:27
tamarama: bardzo pysznie wyglada ta Twoja dieta. Produkty moim zdaniem sa bardzo OK. pieczone slodkie ziemniaki Nie wiem czy odmiana slodka nie ma za duzo cukru, bo tak by z nazwy wynikalo. Kangur wymiata - zazdroszcze Ci . Jak smakuje Kangur?
Jesli chodzi o Vitalmax to sprobuj sciagnac OpenOffice - z tym powinno sie udac to otworzyc.
Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-10-06 10:37:36