po zrzuceniu 12 kg waga stanela w miejscu, prosze o pomoc
tamarama
Wysłana - 05 października 2009 03:12
super, bardzo dziekuje za potwierdzenie. Lodowka jest juz swietnie zaopatrzona: piersi z indyka, kurczaka, 25 jajek :), wor salaty i surowego szpinaku, marchew,swieza bazylia, kolendra i mieta. pelno warzyw i owocow. Chyba zaloze ten dziennik bo widze, ze wiekszosc z tych co maja dzienniki osiagnela sukces. Zaczne tam ukladac jadlospis, mam nadzieje, ze poprawicie moje bledy. Zaczynam od 2070 kcl? dziekuje.
czyli
1254705127000
tamarama
Wysłana - 05 października 2009 03:14
rozdaja na mojej silowni magazyn fitness i w najnowszym numerze jest artkul o podbijaniu metabolizmu i radza, zeby do wszystkich mozliwych potraw dodawac swieze chilli. co o tym sadzicie? ja i tak uwielbiam i od zawsze dodaje,nawet do kanapek ale czy to cos daje?
1254705294000
Wichuura
Wysłana - 05 października 2009 07:19
Też czytałam artykuł, że ostre przyprawy przyspieszają metabolizm(niby nawet o 23%)- jeśli lubisz dodawaj, na pewno nie zaszkodzi ;)
Jeśli chcesz- znajdziesz sposób, jeśli nie- znajdziesz powód.
1254719980000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 05 października 2009 10:50
Trele mele o 23% , chcieli by Tamarama dawaj co chcesz do swoich potraw, jak ci poprawi samopoczucie, ostre przyprawy sa dobre, i na pewno podkrecja troche spalanie
Zaczynaj od 2000kcal, daj sobie bialka ok 3g na kilo masy ciala i 1g tluszczu na kilo i reszte dopbij z weglowodanow.
Tu juz wiesz ja ci zboża nie służą, unikaj, siegaj po warzywa (zielonych nieliczysz jako zrodla wegli i dajesz duuuuzo) i polecam straczkowe, jak mozesz dawaj ryz pelnoziarnisty i slodkie zieminiaki, owoce tylko w niewielkich ilosciach rano i okolotreningowo jako zrodlo wegli, ale to w ilosci jedna sztuka i tylko cienskoskorkowe (wiez zadnych pomaranczy, bananow itd.)
czesc Obliques, mam tylko ciemny ryz i ciemny makaron i slodkie piekne ziemniaczki, ktore uwielbiam :) obawialam sie, ze beda zakazane a tu taka mila niespodzianka na poczatek. Zaraz zaczne ukladac jadlospis, w piekarniku juz piecze sie 7 piersi z kurczaka w przyprawie marokanskiej,mniam to zapas na kilka dni. Uwielbiam straczkowe, zaczyna mi sie podobac :)
Mam juz swoj dziennik treningowy, ale mam dopiero ankiete. Zzaczyna liczyc i dolacze reszte.
Pozdrawiam
1254733497000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 05 października 2009 11:07
Dolacz jakies zdjecia jak masz mozliwosc i chec, albo zrob przynajmniej dla siebie by bylo porownanie
Makaron ciemny odstaw juz, sklaniaj sie bardziej ku Quinoa, w ogole odstaw na razie (przynajminiej) wszytskie ziarna zawierajace gluten
udalo mi sie kupic makaron bez glutenu, ale jak trzeba to tez odstrawie, obiecuje :) a fotki zrobie, jasne i dolacze do dziennika bo w tym poscie juz mam
1254733948000
MaximusRex
Wysłana - 05 października 2009 12:35
Trele mele o 23% , chcieli by No wlasnie, tez sie zastanawiam jak oni to licza, gdzies wyczytalem ze reguralne jedzenie ostrych przypraw przyspiesza metabolizm o 23,5%. Skad oni maja te wyniki? a te 0,5% to juz jest zupelnie idiotyczne. Wazne ze ponoc przyspiesza a o ile to zalezy raczej od cech indywidualnych. Ale z przyprawami tez trzeba uwazac, bo zauwazylem ze gdy jem ostre to mi sie zwieksza apetyt i chce sie wiecej jesc.
Moim zdaniem makaron na redukcji jest OUT. Moze ktos reaguje inaczej, ale ja po makaronie od razu obrastam w tluszcz. Efekty u mnie widac juz dnia nastepnego. A owoce i warzywa okolotreningowo morales odradza, co nie znaczy ze czasem przed treningiem lub po nie mozna jakims 1 owocem sobie zagryzc. W koncu nie jestesmy sportowcami wyczynowymi. Najwazniejsze zeby sie nie katowac dieta. Po treningu z owocow dobry bylby banan, jesli ktos lubi.
Powodzenia tamarama, bede sledzil twoj dziennik i zycze sukcesow.
P.S. Sluchaj Obliques bo sie dziewczyna zna na rzeczy, mi tez wielokrotnie pomogla.
Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-10-05 12:47:54
Efekty zjedzenia makaronu widać dnia następnego? Chyba, że jesz zepsuty makaron i tym efektem jest silna biegunka ;) Możesz dzisiaj wypić kanister oleju, zagryźć 100 hamburgerami i zjeść jeszcze kilka tabliczek czekolady, a następnego dnia nie zobaczysz żadnego efektu "przyrostu tłuszczu". Gromadzenie tłuszczu jest efektem dlugotrwałym nie robi się to z dnia na dzień, ewentualnie niektóre potrawy mogą sprzyjać zatrzymywaniu się wody w organizmie, chociaż nie sądzę żeby makaron dawał właśnie taki efekt. Tamarama wiem, że z każdej strony dostajesz różne rady (pamiętaj najważniejsze są te od moderatorów danego działu i zasłużonych), ja nie wyrzucałabym całkiem makaronu (pełnoziarnistego), jeśli zjesz go raz kiedyś nic się nie stanie;)
Jeśli chcesz- znajdziesz sposób, jeśli nie- znajdziesz powód.
1254743044000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 05 października 2009 15:19
A owoce i warzywa okolotreningowo morales odradza
Tu jest jeszcze jakiś inny Morales? Bo ten prawdziwy nigdy takich rzeczy nie pisał Owoce po treningu są OK. Poza tym nie ma ogólnych zaleceń co do konkretnych produktów. Są tylko odpowiednie dla danej osoby bądź nie. Nie ma jednej drogi. Zgoda jedynie co do warzyw.
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-10-05 15:20:24
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin