Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
witam mam takie male pytanko chodzi mi czy mozna uniknąć syfów po cyklu wiem ze kazdy organizm reaguje inaczej na wzrost poziomu testosteronu jego część zamienia sie w DHT i to on odpowiada za lojotok porost wlosów itp czy mozna tego uniknąć i w jaki sposob znaczy ja az tak wielkiego problemu z tym niemam ale strasznie mnie to wk.... jak po cyklu wychodza syfy
cynk powinien pomucw trakcie cykli,mozna terz przeciagnac troche po nin
Zmieniony przez - Dawidek@ w dniu 2007-10-17 11:39:58
Życie to boisko,na którym nie gra się czysto.
Znawca -
1192613961000
Bolixxx
Wysłana - 17 października 2007 11:42
jem cynk duzo witamin z grupy B ale zawsze robi sie troche sywków szczególnie na ramionach i barkach
1192614144000
Alg
Wysłana - 17 października 2007 14:14
Wątpie żebyś mógł całkowice uniknąć tego problemu - tak to już jest z hormonami.Cynk,dbanie o czystośc ciała,troche solarium może coś pomóc.
Specjalista -
1192623297000
Nordland85
Wysłana - 17 października 2007 14:35
mozna probowac uzyc inhibitora 5-alfa-reduktazy czyli proscar'u
Znawca -
1192624542000
bujner
Wysłana - 17 października 2007 15:06
ja wlasnie skończyłem cyklon. miałem wysyfienia i zakupiłem maśc benzacne, w aptekach bez recepty. stężenie 10%. dobrze wysusza skóre. nie wiem jak inni ale mi bardzo pomogła.plus mydło siarkowe, piling,troche slońca...
1192626362000
Infamous
Wysłana - 17 października 2007 15:35
Benzacna, brevoxyl etc. przy dolegliwosciach wywolanych od "zewnatrz" nic Ci nie dzadza. Jak kolega Nordland wyzej napisal, mozna sprobowac.
Pozytywny jak HIV
Ekspert -
1192628112000
BadMad ZASŁUŻONY
Wysłana - 17 października 2007 23:04
wnioskuje ze nie jestes dotkniety ta przypadloscia w takim stopniu aby zasadne bylo stosowanie proscaru lub innej chemii.Samo zejdzie.
12 spampostów w suplach i MMA 15 w odżywianiu
dlugo dlugo nic... DOPING - spampost nr 100 <brawo>