Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 11366 razy
  • Autor

    platki owsiane blyskawiczne

  • wsc
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 411
    • Wiek: 23 lat
    • Na forum: 5 lat
    • Trenuje: 6msc/ok.2 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 3323

    Wysłano 08 lutego 2009 11:00

    zgłoś naruszenie

    nigdy nie szamałem płatków owsianych i mam pare watpliwości.
    1.Lepiej kupować zwykłe czy błyskawiczne.
    2.Obecnie kupilem błyskawiczne(i dla nich podajcie przepis) i czy dobrze robie : 3/4 szklanki płatków zalewam 200ml wody lub mleka.
    3.płyn ktorym zalewam platki musi byc gorący czy moze byc zimny
    4.na ile odstawiam takie zalane platki
  • Wysłano 08 lutego 2009 11:09

    zgłoś naruszenie
    Polecamy zaufać naszym specjalistom, dobierając plan treningowy, plan odżywiania czy suplementację, potrzebujesz indywidualnego podejścia. Poproś o przygotowanie planu dla Ciebie http://potreningu.pl/plany. Profesjonalny, kompletny plan: diety + treningi + suplementacja, już od 149 69
  • sixth
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 5580
    • Wiek: 22 lat
    • Na forum: 5 lat
    • Trenuje: 21
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 23139

    Wysłano 08 lutego 2009 11:09

    zgłoś naruszenie
    1.błyskawiczne 2.jak chcesz,jeden lubi bardziej gęste drugi mniej
    3.ja zalewam zimnym wieczorem i wstawiam do lodowki a rano gotuje i pare minut i sa gotowe
    4.j/w ale odstawiasz az beda bardziej miekie
    Nie mogę ci pomóc,jestem koniem.
    --==GAINER TEAM==--
  • Volcanodon
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 3955
    • Wiek: 22 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 48401
    • Status:Specjalista

    Wysłano 08 lutego 2009 11:14

    zgłoś naruszenie
    1. zwykłe, są mniej przetworzone, niższe ig
    2. przepis? nie sugeruj się etykietkami, możesz zrobić z tymi płatkami co chcesz (placek, owsiankę)
    to ile weźmiesz płatków zależy tylko od Ciebie
    sam sobie zdecyduj ile mleka wlać
    3.gorący, poczekaj aż płatki zmiękną
    możesz też gotować to zgęstnieje i się zrobi pulpa
    jak zalejesz zimnym i wstawisz np. na noc do lodówki to rano już będą miękkie (możesz zalać jogurtem, kefirem, maślanką, mlekiem)
    4. aż zmiękną
  • Kaziol
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 752
    • Wiek: 30 lat
    • Na forum: 9 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 23334

    Wysłano 08 lutego 2009 11:44

    zgłoś naruszenie
    Nie wiem co wy za płatki macie, ale jakbym ja 3/4 szklanki zalał tylko 200ml mleka to moją owsiankę można by było nożem kroić

    Zmieniony przez - Kaziol w dniu 2009-02-08 11:45:18
    Wiedza jest najlepszym anabolikiem
  • Eoghan
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 2019
    • Wiek: 23 lat
    • Na forum: 5 lat
    • Trenuje: 6-7 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 15368

    Wysłano 08 lutego 2009 12:44

    zgłoś naruszenie
    Ja zawsze sypię na oko, paczka 400g starcza mi na tydzień, więc sypię z 70-80g płatków, to zalewam ok 300ml mleka i od razu gotuję. Po jakichś 5 minutach płatki są miękkie i można szamać. Ja do smaku dosypuję jeszcze kakao i garść mlekołaków. Później gotuję 2-3 jaja i jem z pestkami słonecznika. i to takie śniadanko.
    Warto pokombinować z jakimiś plackami z owsianych itp, bo sama owsianka szybko zbrzydnie.
  • ODŻYWIANIE
    s.m.p.a.
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 56364
    • Wiek: 27 lat
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: *
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 184873
    • Status:Ekspert

    Wysłano 08 lutego 2009 13:06

    zgłoś naruszenie
    1 zdecydowanie zwykłe
    2 dodaj jajka cynamon słodzik zrób placka jak w przepisach w dziale kuchnia
    3 wypadałoby żeby to był wrzątek będą lepiej przyswajalne
    4 błyskawiczne wystarczy na 4-5 min .....zwykłe pogotowałbym
    Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

    [https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620]
  • Wawelski
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 9041
    • Na forum: 6 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 97984
    • Status:Znawca

    Wysłano 08 lutego 2009 13:23

    zgłoś naruszenie
    owsianka to zuo!

    nie wiem jak u Was ale u mnie powodowała huraganowe wiatry.
    Quod medicina aliis, aliis est acre venenum

    Trzecia Rzeczpospolita, Polska Ludowa
    To samo od nowa, to samo od nowa...
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 16535
    • Wiek: 24 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: b
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 63589
    • Status:Ekspert

    Wysłano 08 lutego 2009 14:08

    zgłoś naruszenie
    polecam platki owsaine gorskie(mniej przetworzone od blyskawicznych) z firmy Melvit dodaje orzechy/pestki/siemie/rodzyny zalewam wrzatkiem przykrywam odstawiam na 5min i sa gotowe dolewam wody i jem,ew robie placka a gazow nie mam i oby sie nie pojawily

    Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-02-08 14:09:53
  •  
    SFD

      Wysłano 08 lutego 2009 14:13

      zgłoś naruszenie
      Górskie the best ! zalewam rano gorącą wodą czekam 3 minutki i są miękkie i smaczne dolewam z 50 ml kefiru dla trawienia nie dla smaku ; d i jem potem jaja i śniadanie wchodzi jak po maśle ; )
    • wsc
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 411
      • Wiek: 23 lat
      • Na forum: 5 lat
      • Trenuje: 6msc/ok.2 lat
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 3323

      Wysłano 09 lutego 2009 14:42

      zgłoś naruszenie
      a jaka powinna byc mniej wiecej proporcja wody do platkow, zeby nie zostala mi woda tylko idealnie wsiaklo. orientuje sie ktos?
      no i te rodzynki i pestki to chyba na koniec? zalac same platki chyba
    •  
      SFD

        Wysłano 09 lutego 2009 15:08

        zgłoś naruszenie
        lej na oko dużo wsiąka w nie