witam jestem nowy na forum i to mój pierwszy post mam pytnie czy moglibyście mi pomóc w stworzeniu planu treningowego na poprawienie sylwetki (mam 184cm wzrostu waga:63kg no i wiek 15 lat )ćwiczenia moge wykonywać w większości w domowych warunkach bo dostęp do siłowni mam ograniczony.   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 15 lat   Waga: 63 kg   Wzrost: 184 cm   Cel treningowy: poprawienie swojej sylwetki   Staż treningowy na słowni: słaby   Uprawiane inne sporty: koszykówka   Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): sztangielki 2x2 (ale w razie potrzeby dokupie cięższe ),drążek do podciagania   Dieta: dieta bogata w białko i węglowodany.   Przeciwskaznania medyczne: brak   Zażywane suplementy: brak
Wpisz w wyszukiwarce skrócone FBW. Bez sztangi się nie obejdzie.
Nie ćficzem nuk!
1249841632000
kuba44
Wysłana - 10 sierpnia 2009 09:38
aha dzięki zuberson mam pytanie jakbym zostawił sztangielki ale zwiększył ciężar to nie musiałbym brać sztangi?? czy taki plan może być: PON.ramiona-wycskanie nad głowe sztangielek 5x20 biceps-5x20 triceps-3x20 i ćwiczenie domatora(nogi na wzniesienu ręce np na taborecie i jak bym robił pompki plecami do podłoża sorrki za taki wytłumaczenie w raziie co wstawie filmik) klatka-rozpiętki 3x20,wyciskanie sztangielek na ławce poziomej. Taki plan robie 3 razy w tygodniu w poniedziłki ,wtorki i piątki.Prosze o sprawdzenie planu i w razie jakiś niedociągnięc prosze o poprawienie
1249889912000
Zuberson
Wysłana - 11 sierpnia 2009 22:21
20 powt to za dużo jeśli celem jest masa. Maxymalnie 12 powt i rób skrócone FBW tyle, że ćwiczenia ze sztangą zamień na ćwiczenia z hantlami. Dbaj o technikę. Dokup pare krążków żeby te 12 powt. było zrobine z wysiłkiem.
Jeśli Ci ten skrócony nie odpowiada to mogę Ci tu podrzucić plan Doriana Yatesa dla piwnicznych kulturystów tj. takich którzy mają tylko ławkę i hantle.
W razie czego - pisz.
Zmieniony przez - Zuberson w dniu 2009-08-11 22:24:02