Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

pierwszy rok domowego treningu

brokenbeat

Wysłana - 24 maja 2007 23:49    Edytuj  Cytuj

Przeniesiony przez Mawashi z działu 'Trening dla zaawansowanych'.

Sprawdź swoje BMI

Oto mój trening - wykonywany od roku zawsze co 2 dni.

Nigdy nie byłem na siłowni, ćwiczę tylko w domu wieczorem po pracy (informatyk, cały dzień przed komputerem).

Staż: 1 rok (pierszy siłowy trening zaczynałem w wieku 27 lat)
Dieta: jest
Odżywki: brak (cały czas ćwicze 'na sucho')
Waga: 65 kg (przed rokiem 70 kg, był kompletny brak ruchu/ćwiczeń)
Wzrost: 171 cm
Pas: 76 cm (przed rokiem 86 cm)
Klatka: 106 cm (przed rokiem 90 cm)
Biceps: 36 cm (przed rokiem 30 cm)

Sprzęt:

HANTLE - 6 kg
SZTANGI - 27 kg i 37 kg (waga razem z gryfem)
DRĄŻEK
UCHWYTY DO POMPEK (NIKE)

Trening:

ABS II - level 7

wyciskanie sztangi 37 kg (szerokim uchwytem na ławeczce) - 12/12/12/MAX
wyciskanie sztangi 37 kg (wąskim uchwytem na podłodze) - 12/12/12/MAX

biceps - unoszenie sztangi podchwytem, stojąc - 8/6 (sztanga 37 kg) 10/10/12/8 (sztanga 27 kg)
biceps - unoszenie hantli podchwytem, stojąc - 16/16/16/23

wyciskanie sztangi stojąc zza głowy - 10/10 (sztanga 37 kg) i 12/12/12/12 (sztanga 27 kg)

podciąganie na drążku: szeroko nachwytem, siłowo, bez balansowania ciałem - 4 x 12 (plecy)

hantle, unoszenie przed sobą, proste łokcie 12/12/12
hantle, unoszenie bokiem, proste łokcie - 10/10/10

pompki na uchwytach, wolne, głębokie kontrolowane ruchy, średni rozstaw rąk - 20/18/16/14/20
(Pompki to moja koronna 'dyscyplina'. W dni nietreningowe robię 5 x 100 pompek.)

Czas całego intensywnego treningu 1 godzina 30 minut.
Moim priorytetem od zawsze jest technika poszczególnych ćwiczeń,
definicja/dorzeźbianie i 'ubite' smukłe mięśnie.
Przerwy miedzy seriami/ćwiczeniami 45 sekund do minuty.

Regeneracja: raz na 2 miesiące tydzień przerwy.

Bardzo proszę o uwagi co mógłbym jeszcze zmienić, zmodyfikować.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 30 maja 2007 19:54 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

lucky123

Wysłana - 30 maja 2007 19:54    Edytuj Cytuj
i takie cos robiles co 2 dni, za akzdym razem te same cwiczenia?

matysss123

Wysłana - 30 maja 2007 20:03    Edytuj Cytuj
Stary na zdjeciu z profilu to wyglada naprawde dobrze,za***ista gestosc i definicja jednak przydalo by sie troche masy a w szczegolnosci na klacie
A jak wygladaja nogi?

brokenbeat

Wysłana - 30 maja 2007 20:54    Edytuj Cytuj
Efekt tego rocznego treningu ze zdjeciami od 1 miesiaca do calego roku:

http://www.sfd.pl/po_roku_pierwszego_treningu_28_lat_-t334430.html

(jest tam tez m.in. foto klatki "luzem")

brokenbeat

Wysłana - 30 maja 2007 21:03    Edytuj Cytuj
Nigdy nie chciałem się masować. Interesuje mnie tylko rzeźba. Ludzie w moim wieku (koło 30stki), a już szczególnie informatycy wyglądają tragicznie... Tłuste brzuchy, typowe 'miśki'.

Mimo typowo siedzacej pracy po 10-12 godzin, bede staral sie utrzymac forme tak dlugo jak sie da. Obecnie jestem w trakcie szerokich modyfikacji treningu aby poruszyc miesnie z innych stron.
Dokupilem tez dodatkowe 20 kg obciazenia.

makumba_p

Wysłana - 30 maja 2007 21:27    Edytuj Cytuj
ładnie ładnie..tylko ja jestem zwolennikiem siłowni takiej z prawdsziwego zdarzenia(klub)..takie ćwiczenia w domu pomagają jedynie zachować formę..ale i tak jestem pod wrażeniem:) oby tak dalej i wiekszego samozaparcia życzę:)

jak masz wątpliwosci to zajrzyj do atlasu cwiczeń i tam poszukaj ćwiczeń odpowiednich do warunków jakie posiadasz w domu..pozdro:)

Zmieniony przez - makumba_p w dniu 2007-05-30 21:29:40

matysss123

Wysłana - 31 maja 2007 20:14    Edytuj Cytuj
wkleisz diete?dam soga

brokenbeat

Wysłana - 31 maja 2007 23:19    Edytuj Cytuj
Dzien Treningowy:

05:30 – (po przebudzeniu) - niecała szklanka wody mineralnej

06:00 – (pierwszy posiłek) - mały jogurt naturalny lub kefir (150ml), muesli własnej roboty (11 składników w małych ilościach) + orzechy włoskie i laskowe, 2 jajka całe, warzywa, owoce, 2 kawałki gorzkiej czekolady 90 procent

(GODZINY PRACY)

07:00 - kawa prawdziwa
08:00 – szklanka wody mineralnej

09:00 – (drugie śniadanie) – chleb razowy (4 kawałki), szynka drobiowa lub 1/2 puszki tuńczyka w wodzie, ser zółty (2 plastry), jabłko, warzywa

10:00 - woda
11:00 - herbata zielona liściasta

12:00 – (trzecie śniadanie) - kasza gryczana lub ryż brązowy (100g), twaróg chudy (50g), 1 banan

13:00 - herbata pu-erh
14:00 - szklanka wody mineralnej

(PO PRACY)

15:00 – (obiad) – mięso kurczaka/ryb, kasza gryczana lub ryż brązowy albo makaron, warzywa, oliwa z oliwek (odrobina)

16:00 - herbata pu-erh
17:00 - herbata zielona liściasta

18:00 – (godzinę przed treningiem) – kasza gryczana, tuńczyk w wodzie duże kawałki (1 puszka), warzywa, czekolada gorzka 90 procent (2 kawałki), orzechy włoskie i laskowe

18:30 – (pół godziny przed treningiem) - kawa prawdziwa

19:00 - TRENING – czas trwania 1,5 godziny

20:30 - natychmiast po treningu - kasza gryczana (100g), 50ml kefiru, garść muesli własnej roboty, warzywa, czekolada gorzka 90 procent (2 kawałki), 1 banan

21:30 – herbata zielona liściasta

22:30 - pół godziny przed snem - twaróg chudy (200g) + oliwa z oliwek (odrobina)

Podanych godzin przestrzegam rygorystycznie od roku.

Dzien NT bardzo podobnie, ale bez czekolady gorzkiej.

Gatunki/rodzaje poszczególnych producentów jedzenia wymieniam tak często jak się da.
Raz na 10 dni robie 'dzien bez diety' czyli nie patrze co i kiedy jem np. pizza czy jakies slodycze.

Zauważyłem, że po roku przyspieszył metabolizm. Czuje sie doskonale jak nigdy wczesniej.
Ciekawostka. Po 3 godzinach na rowerze w dni nietreningowe potrafie stracić nawet 4 kg pomimo picia sporej ilości wody w trakcie jazdy.
Na drugi dzien około południa waga wraca znów dokładnie na 65 kg. Mam tak za każdym razem.

grubs

Wysłana - 31 maja 2007 23:42    Edytuj Cytuj
Chłopie, natchnąłeś mnie!
Efekt imponujący . Ja mam 26 lat i też powiedziałem, że musze coś ze sobą zrobić. Jestem nauczycielem - całe dnie przy biurku. Niedługo będę wyglądał jak poseł Kalisz:). Typowy misiek ze mnie 164 cm i 83 kg! :/
Stary, gdybym miał po roku w połowie wyglądać jak TY, to moge zrobić wszystko. Też nie chce żadnych odżywek itp. i też nie mam zamiaru latać na siłownie. Mam tylko hantle i jakąś prowizoryczną ławeczkę. Dzięki za ten post, bo człowiekowi od razu chce sie brać za siebie. Pełen szacunek. Pozdrawiam!

brokenbeat

Wysłana - 01 czerwca 2007 10:27    Edytuj Cytuj
Na rozpoczecie treningu nigdy nie jest za pozno. Sam zachecilem sporo osob okolo 30stki do trenowania. Wszyscy mowia mi to samo. Zdecydowana poprawa jakosci zycia w kazdym jego aspekcie.

matysss123

Wysłana - 01 czerwca 2007 16:58    Edytuj Cytuj
sog poszedl

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pierwszy rok domowego treningu

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.