Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

piercing a bjj - czy zachowanie kolca jest mozliwe? jakies sposoby?

bluegi

Wysłana - 16 lutego 2010 11:47    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam wszystkich forumowiczow. Od dawna mam wielke ała na bjj. Trenuje na silowni, poniewaz mam siedzacy tryb pracy i bez tego czulbym sie jak kupa (bole plecow itd), poza tym uwielbiam aktywnie spedzac wolny czas. Dzisiaj planuje zaryzykowac i udac sie na pierwszy trening bjj (lub sie przynajmniej zapisac). Zalezy mi tylko na tym zeby sie troche pobawic, poruszac, pokombinwoac, ale mam wielki problem - piercing w luku brwiowym, ktorego demontaz jest niemozliwy (panna skrocilaby mnie o glowe:>). Mnostwo razy rezygnowalem ze sztuk walk glownie z jego powodu, a tym razem chcialbym zaryzykowac i jakos to opanowac.
Wczoraj robilem proby i mysle ze poltorej godziny bez kolczyka jest do obcykania, chociaz wolalbym go np zaklejac plastrem lub zostawiac sam patyczek w brwi zaklejony plastrem. Jak myslicie, czy mam szanse przetrwac na treningach z czyms takim? Nigdy nie trenowalem zadnej sw i nie mam pojecia na ile ostre sa sparingi. Przy zaklejeniu plastrem wyrwac/otrzec sie go raczej nie da, natomiast przy mocnym uderzeniu (piętą, lokciem) moze mi troche pofarbowac. Wtedy tez lepiej miec cycek w srodku, zeby sie nie pozrastal w moment. Mial/ma ktos z Was moze podobny problem? Co o tym myslicie? Nie chce rezygnowac ani z jednego ani z drugiego:/

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 lutego 2010 12:17 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Zdenek_SB

Wysłana - 16 lutego 2010 12:17    Edytuj Cytuj
u mnie na sekcji nie można trenować w żadnej biżuterii, nie możesz mieć nawet łańcuszka a co dopiero kolca w brwi. dla mnie to logiczne w bjj jest mnóstwo sytuacji gdzie trzesz twarzą o matę lub o przeciwnika a takim kolczykiem możesz zrobić krzywdę zarówno sobie jak i partnerowi. moim zdaniem trener zabroni ci w nim ćwiczyć a jeśli nie to zdejmij go sam

tylko jeden klub
kocham aż po grób...

cynik75

Wysłana - 16 lutego 2010 12:50    Edytuj Cytuj
kolczyk bezwarunkowo trzeba zdjąć

grappling record
6-10-0 słabiutko :( starość nie radość

mistrzu_2

Wysłana - 16 lutego 2010 12:53    Edytuj Cytuj
coś Ty za babe znalazł, że nie możesz kolczyka wyciągać :D normalnie na trening ściągaj a po treningu wkładaj spowrotem raczej tak szybko się nie zarośnie i nie będzie bólu, krwi, kontuzji...

Saida

Wysłana - 16 lutego 2010 13:51    Edytuj Cytuj
Z tym ściąganiem to nie jest też takie hop-siup, bo kanał szybko zarasta (tzn. powstaje taka błonka i kanał się obkurcza, a wtedy wkładanie kolczyka boli i może polać się trochę krwi).
No ale coś za coś, masz kolczyk w takim miejscu,że niestety konieczne będzie jego wyciąganie.
Specjalista -

mek24

Wysłana - 16 lutego 2010 14:27    Edytuj Cytuj
wyciagaj przed treningiem i wkladaj po.nic ci nie zarosnie,niemozliwe jest to w ciagu 2 godzin.jesli dopusci cie trener do trenigow z kolczykiem(na twoja odpowiedzialnosc) to wczesniej czy pozniej bedziesz mial naderwane to miejsce,a moze nawet i wyrwany kolczyk.

peredhel

Wysłana - 16 lutego 2010 16:32    Edytuj Cytuj
sprawa jest prosta bjj czy kolczyk ... ja bym wybral bjj ...

To ja: peterf.smugmug.com i
picasaweb.google.com/115992678883174934901

mman

Wysłana - 16 lutego 2010 17:39    Edytuj Cytuj
Żadne plastry czy inne zabezpieczenia się nie sprawdzą.Jak pójdziesz z tym kolczykiem to oprócz niego przybędzie ci kilka szwów do ozdoby

grzechmek

Wysłana - 16 lutego 2010 18:23    Edytuj Cytuj
nie zastanawiaj się ani chwili, kolczyk do śmieci i na trening. BJJ piękny sport żałować nie będziesz. A jak dziewczynie na tobie zależy to z kolczykiem czy bez powinieneś się jej podobać, a jak nie to też nie masz czego żałować.

Samuray-X

Wysłana - 16 lutego 2010 20:10    Edytuj Cytuj
Jak nie możesz sobie z laską poradzić to jak dasz sobie radę z bjj real niggaz ... ???

Zmieniony przez - Samuray-X w dniu 2010-02-16 20:10:50

My baby shot me down ...

Puge

Wysłana - 16 lutego 2010 21:12    Edytuj Cytuj

Usunięty przez słaby 56 za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

piercing a bjj - czy zachowanie kolca jest mozliwe? jakies sposoby?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.