Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 669 razy
słowa kluczowe: pływanie 
Autor

pływanie?

4F

Wysłana - 16 października 2009 15:35    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

wiatam ,jaki styl pływania najlepiej działa na plecy ?chodzi mi o zdobycie ładnej rzezby.?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 października 2009 19:10 
W większości przypadków polecamy:

Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SwimandRes

Wysłana - 18 października 2009 19:10    Edytuj Cytuj
Górne partie mięsni pleców i mięsnie naramienne(dobrze mówi?:P) ładnie rzeźbi delfin.Jednak to najcięższy styl i jeśli wątpie ,abys jako nie trenujący pływania podołał treningom konkretnie pod ten styl.

Pozatym nie polecam pływania do rzeźbienia sylwetki;)Najpierw musisz dużo czasu poświęcić na doskonalenie techniki,a dopiero później zabrać sie za normalne pływanie i czekanie na efekty ,które są słabe i przychodzą powoli(chyba ,że masz dobre geny)
Wiem co mówie,sam pływam.Ja akurat na rzeźbe itp nie narzekam(sprawa genetyczna),ale zapytaj się kolegów ode mnie z klubu to tak samo Ci powiedzą ,że pływanie to kształtowania rzeźby/sylwetki sie nie nadaje;)

sweetkiss2

Wysłana - 25 października 2009 15:00    Edytuj Cytuj
Ja również pływam i muszę przyznać że delfin to faktycznie dosyć trudny styl pływania poza tym dość męczący na początku. Pływam dopiero rok ale mysle ze całkiem dobrzepozdrawiam ;*

SwimandRes

Wysłana - 25 października 2009 16:07    Edytuj Cytuj
Dobrze to będzie dopiero za jakiś czas;)

sweetkiss2

Wysłana - 25 października 2009 17:07    Edytuj Cytuj
dlatego teraz jest CAŁKIEM dobrze xp a Ty ile już pływasz? ;D

SwimandRes

Wysłana - 25 października 2009 19:16    Edytuj Cytuj
3 lata intensywnych treningów.Pare lat wcześniej też sporo pływałem ,ale musiałem zaprzestać;)

Papla170

Wysłana - 25 października 2009 20:42    Edytuj Cytuj
Ja mogę powiedzieć na temat delfina, że to jest mój ulubiony styl do szybkiego pływania ale równie męczący ja efektowny po przepłynięciu 100m wydaje mi się jakby moje życie straciło sens;p a ostatnie dwie długości to już tylko pytanie "dlaczego ja głupi tyle długości pływam delfinem";p

sweetkiss2

Wysłana - 26 października 2009 15:02    Edytuj Cytuj
pamietam jak się uczyłam pływać heh wtedy to po pierwszej długości byłam padnięta xD ale teraz nie jest źle. Muszę jeszcze tylko się nauczyć skakać, przełamać swój strach, bo już keidyś skakałam xP ale myślałam, że nie wyrobie ze strachu ;D

SwimandRes

Wysłana - 26 października 2009 21:30    Edytuj  Cytuj
@sweetkiss2
Jak chcesz nauczyć się skakać ,a się boisz,to spróbuj najpierw z brzegu basenu.Kiedy przestaniesz już wpadać jak beczka do wody, i będziesz miała pewność ,że ten etap wychodzi Ci perfekcyjnie i dasz rade skoczyć prawidłowo ze słupka, próbuj.
Nie polecam próbowania wcześniej.Ja pół roku temu mimo tego ,że jestem zawodnikiem i skok startowy mam opanowany popełniłem mały błąd i załapałem kontuzje odcinka lędźwiowego.Przez to nie mogę zbytnio pływać delfinem,bo nie mam już tej lekkości w biodrach(ból w odcinku lędźwiowym),która jest przecież tak ważna w delfinie.

sweetkiss2

Wysłana - 27 października 2009 17:38    Edytuj Cytuj
w sumie to nie wiem czego się boje bo przecież pływać potrafię ale tak jakoś. Już skakałam ale nie na stojąco, bo ten mój trener mówił że jak się boje to mam najpierw spróbować ze słupka na siedząco w sumie nie było tak źle ;p W środę mam zajęcia wiec skocze heh xD i powiem wam jak było ;))

SwimandRes

Wysłana - 27 października 2009 20:52    Edytuj Cytuj
To jak jesteś pod opieką trenera to bardzo dobrze.Gorzej jakbyś musiała się sama uczyć;)

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pływanie?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.