Szacuny
2
Napisanych postów
140
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
1480
a dodajesz jeszcze jakieś białko do tego? jeśli bierzesz coś w "proszku" to raczej od tego :) bo po samych płatkach nie powinno cię sadzić. Przeważnie gazuje się po "bombie białkowej"
Szacuny
4
Napisanych postów
217
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
11724
Pomijając fakt, że płatki są co najmniej marnej jakości (nie chcę tutaj brzydko się wyrażać) to według mnie główną przyczyną gazów będzie w tym przypadku mleko. W takiej mieszance z byle jakimi płatkami to w ogóle tragedia. Spróbuj zwykłych/górskich płatków owsianych. Jeżeli ta zmiana nie poskutkuje, to ewidentnie będzie to wina mleka - nie pozostanie ci nic innego jak rezygnacja z niego. Oddzielnie mleko może nie powodować u ciebie większych problemów, ale jeżeli jesz je np. z płatkami lub czymś innym, to mleko ma to do siebie, że oblepia pokarm w żołądku i utrudnia jego trawienie > posiłek zaczyna zalegać, gnić/fermentować i pojawiają się gazy. Jeżeli musisz spożywać mleko to samo, jako oddzielny posiłek. Ewentualnie zaopatrz się w miarę możliwości w takie prawdziwe od zaufanego rolnika, prosto od krowy, niepasteryzowane. Pomijam, że najlepszym wyjściem będzie tutaj całkowita rezygnacja.
Możesz jeszcze spróbować zamiast mleka dawać jogurt/kefir, może nie będziesz miał takich rewolucji, ale gwarancji nie ma, bo ten nabiał pochodzenia sklepowego pozostawia mimo wszystko wiele do życzenia. Pozdrawiam.
Szacuny
0
Napisanych postów
97
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1375
karnol nie dodaję żadnych proszków tam :P
to chyba wina mleka bo kiedys bralem gainer'a z mlekiem to też miałem częste bąki :P
a te bąki są szkodliwe czy nie ?:>