Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 11323 razy
słowa kluczowe: szerszenie 
Autor

osy i szerszenie

julo1

Wysłana - 10 sierpnia 2006 16:23    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

czy wy tez macie z nimi tyle problemow??
u mnie jest zatrzesienie tych latajacych skuwysynow juz 3 razy tego lata dostalem z żądła. sa niesamoiwcie agresywne i na dodatek nie mozna sobie z nimi tak latwo poradzic (ostatnio szerszenie probwaly mnie dorwac jak siedzialem w aucie!) poje***o je czy co?
nie jestem uczulony ale podobno w polsce nie ma juz prawie wogole preparatow odczulajaych i adrenaliny...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 sierpnia 2006 16:27 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

maciek.t

Wysłana - 10 sierpnia 2006 16:27    Edytuj Cytuj
u mnie w miescie to samo wk...ja niesamowicie

~Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło~

Mariusz987

Wysłana - 10 sierpnia 2006 19:41    Edytuj Cytuj
ja sobie jak siedze przy kompie, to wpadaja przez uchylone okna, ale na początku chodzą tylko po szybie, wiec zaraz podchodze i KLAPKIEM .

poczytaj sobie moj art, moze sie przydac...
http://www.sfd.pl/temat275996/

Zmieniony przez - Mariusz987 w dniu 2006-08-10 19:42:15

- Siema. I jak, masz te zakwasy po wczorajszym wf ? Rozlał ci się kwas mlekowy?

+ No mam. Teraz czekam, aż go wp******i glukoza.

Znawca -

laywoman

Wysłana - 10 sierpnia 2006 19:55    Edytuj Cytuj
U mnie gospodarz domu walczyl cale popoludnie tydzien temu w sobote - z gniazdem os , ktore uwily sobie domek na zalamaniu dachu, a dzien pozniej jego zona zostala zaatakowana przez osy , ktore byly w skrzynce na listy. Poszla z psem na spacer , zajrzala czy jakas poczta jest - a one ja zaatakowaly :/ Ma tylko cztery ukaszenia , ale spylala jak wsciekla

shinsei

Wysłana - 10 sierpnia 2006 20:23    Edytuj Cytuj
Nawet nie można spokojnie przejśćobok krzaków czy ogródków, nie mówiąc o wyrzucaniu śmieci- od razu z kubła wypada cały rój! Na nieszczeście mam ciężką alergię i już mnie dziabneła jesna taka osa w szyje brr... na szczęśie dobrze się skończyło.

Artoor90

Wysłana - 10 sierpnia 2006 20:30    Edytuj Cytuj
ty ja mam dopiero na działce prze... jak wchodze na działke to tuz przy szopie mam gniazdo w ziemi sobie zrobiły osy nieopodal szopy 2 gniazdo os i czasami sie zasiedlaja tam szerszenie i 5 metrow od szopy mam drzewo (jabłonke) na ktorej non stop w ch.. os i szerszeni jest po prostu juz nie moge przechodzi bo mam niemiła sytuacje ostatnio jak przechodziłem to z 50 obok mnie było 2 mnie uwaliły i jeszcze szerszenie latały mi nad głowa

laywoman

Wysłana - 10 sierpnia 2006 20:36    Edytuj Cytuj
mnie sie wdeplo w takie gniazdo jak mialam 6 lat stanelam w lesie na gniazdo i pierwsza dziabnela mnie w tylek, odruchowo tupnelam noga w ganizdo nie majac pojecia ze nim stoje. Zdezorientowana jak zobaczylam ze zaczynaja z ziemi wylatywac pojedyncze osy , zaczelam spierniczac z krzykiem a matka myslala , ze conajmniej noge zlamalam gdzies w rowie - tak sie darlam rezultat byl spory , bo jakies 7 moze 8 ukaszen, ale najgorsze ze nie moglam siedziec

Artoor90

Wysłana - 10 sierpnia 2006 20:42    Edytuj Cytuj
to jak byłem mały na działce zobaczyłem w ziemi osy sobie zrobily gniazdo wziąlem zapalki zaczełem wrzucac do tej dziury oczywiscie osy sie wkur.... i dostałem za swoje w twarz potem postanowiłem zasypac dziure juz sie cieszyłem jednak nie zwyciezyłem ostatecznie bo wyleciały skubane potem wcialem waż z woda odkreciłem na maksa a ze cisnienie bylo duze wsadzilem do tej dziru i zalałem je jednak pare wycleciało i wtedy to dopiero oberwałem w reke w noge w szyje ina łokciu ale było wtedy ból i śmiech

irejcmeism

Wysłana - 10 sierpnia 2006 20:57    Edytuj Cytuj
Kilka lat temu u babci kiedy jeszcze była stodoła z sianem ( później wnią piorun przypier* * * ) to własnie w tej ś.p stodole szerszenie urządziły sobie rój że latały na całym placu i ogrodzie . . co tu dużo mówić było ich od **uja i nie do wytrzymania .
Dziadek chciał kupić dynamit i wysadzić stodołe , ale jego ulubiona kosiarka tam została
Natomiast babcia miała niezawodny sposób , lała kompot pod stodołe . . osy podlatywały a nastepnie uderzała je zmiotką
Kiedyś przy domie też miałem rój ale w ziemi i z kolegą cały czas zasypywaliśmy go piaskiem tak że cały czas przenosiły się dalej aż w strone sąsiada . . . kiedy on też zaczął używac piasku . . rój do mnie wrócił

laywoman

Wysłana - 10 sierpnia 2006 20:59    Edytuj Cytuj
msciwy sadysta osobojca

Węglowodan

Wysłana - 11 sierpnia 2006 22:11    Edytuj Cytuj
Ja kiedys złapałem złapałem pszczołe w pensete i z nią gadałem. Żaliła mi się że musi nap*****lać całe życie i****a z tego ma nawet nie ma kogo ruchnąć. Ale na serio tak było możecie zapytac sie biedronek !

************************************************************************************************************************
************************************ Człowiek jest zawsze u podnórza góry swoich pragnień ********************************************* *********************************************************************
************************************************************************************************************************

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

osy i szerszenie

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.