Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3415 razy
Autor

operacja przegrody nasa

jikl13

Wysłana - 26 grudnia 2007 17:59    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam!
Bębę miał operację przegrody nosa moze m ktoś opisać jak to wygląda. Jaka jest różnica między operacją którą wykonuje laryngolog a operacją którą wykonuje chirurg plastyk? Czy będzie trzeba zostać w szpitalu, jak tak to na ile dni? Czy przez tą operację będę miał mniejszy nos, jak może się zmienić kształt po tej operacji? Czy może tylko będę miał wyprostowany nos?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 grudnia 2007 18:42 
W większości przypadków polecamy:

Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

pakman191

Wysłana - 26 grudnia 2007 18:42    Edytuj Cytuj
czegos tutaj nie kapuje... nie lepiej pogadac z lekarzem ktory bedzie Cie operowac ?

on

mamed89

Wysłana - 26 grudnia 2007 23:13    Edytuj Cytuj
Oni Ci nie powiedzieli dlaczego będziesz operowany? Napewno zostaniesz w szpitalu.

trening czyni mistrza..

jikl13

Wysłana - 27 grudnia 2007 23:18    Edytuj Cytuj
będę operowany bo lekarz gadał ze musiałem dostać w nos kiedyś i teraz mi coś wyrosło w nosie i mam krzywy nos. Jestem zapisany na operację mnie brat zapisał i o nic nie zapytał.

mmateusz2

Wysłana - 29 grudnia 2007 16:18    Edytuj Cytuj
jikl:
ja miałem operacje prostowania nosa robioną przez laryngologa.
będziesz musial zostać w szpitalu przez parę dni - to juz zalezy od twojego wieku. (tzn. im wiecej masz lat, to dluzej bedziesz siedzial, 14 latkowie siedzieli średnio 3 dni, ludzie pod 50 nawet do 8, dodatkowo jak masz jakiekolwiek uczulenia, to ci nos bedzie puchl i dolicz sobie ze 2 dni ).
jak wyglada operacja - to juz zalezy od "technologii" jaka jest w szpitalu. operacja jest pod pelna narkoza, wstawiaja ci do nosa 2 teflonowe plytki, ta ktorych sie to wszystko trzyma, zanim sie zrosnie. dodatkowo przez pierwsze 24 godziny masz w nosie gabki i to jest masakra - na poczatku jest ok, ale im blizej do tych 24h tym nos ci bardziej puchnie i ci go rozsasdza przez te gabki - ostatnie 3h sa najgorsze.
jak ci juz wyciagna gabki to jest ok - lezysz sobie w lozeczku i czekasz az cie wypisza. dodatkowo 2x dziennie idziesz do lekarza na "odkurzanie" - specjalna ssawą/odkurzaczem wysysa ci sluz z nosa - srednio przyjemne.
podobno niektore szpitale sa zacofane i nie robia tego na teflonowych plytkach, tylko caly czas masz w nosie gąbki - wtedy to ci współczuję....
kształt nosa mi sie nie zmienił - mialem prosty nos przed operacja (mialem krzywa przegrode w srodku) i operacja byla robiona przez laryngologa. moze jak masz krzywy, to ci troche podprostuja - ale od tego to sa plastycy, a nie laryngolodzy.

ogolnie ja operacje bardzo polecam - mam mniejszy katar, nie mam juz zapchanego nosa, sluz mi nie splywa do gardla, rzadziej choruje na gardlo, jest większy "wiater" :) w nosie.
mk

jikl13

Wysłana - 30 grudnia 2007 15:16    Edytuj Cytuj
ja miałem prosty nos, ale od kąd mi to coś wyrosło w nosie to mam krzywą przegrodę...a zarazem krzywy czubek nosa:/

Aroman

Wysłana - 30 grudnia 2007 15:59    Edytuj Cytuj
mi mówił że 3 dni będe ale zabieg nie doszedł skutku do miałem za długi czas ATTP i przełożyli mi

Elo bombelo

cinek20059

Wysłana - 30 grudnia 2007 16:41    Edytuj Cytuj
ja mialem zabieg w listopadzie
wszystko wyglada tak samo jak kolega opisywal wyzej z tym ze ja bylem w szpitalu 9 dni a mam 19 lat

operacje raczej nic mi nei dala;/ jest tylko troszeczke lepiej, dopiero jak zapuszcze krople to nos mi sie odblokowuje, a przeciez nei bede jechal cale zycie na kroplach, nie po to poszedlem na zabieg zeby pozniej uzywac kropel do udrozneinia, musze pojsc do laryngologa
jednak w wiekszosci przypadkow ludzie nie maja juz peroblemow po tym zabiegu
pozdro

jikl13

Wysłana - 02 stycznia 2008 17:08    Edytuj Cytuj
to teraz nie wem co mam robić może zrobić operacje plastyczną i od razu bym sobie pomniejszył nos bo i tak będę pomniejszał...

Mariusz190

Wysłana - 02 stycznia 2008 17:42    Edytuj Cytuj
dzięki chłopaki za informacje

AfterHours.fm - The Best in Trance & Progressive

maju1922

Wysłana - 02 stycznia 2008 19:23    Edytuj Cytuj
Witam, mam pytanie odnośnie operacji, mój kuzyn ma taki problem i chciałby się dowiedzieć od kiedy można iść najwczeniej na zabieg, zlecony przez laryngologa ??? Dzieki z góry

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

operacja przegrody nasa

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.