nie mogę doszukać się jak się ma zawartość omega 3 w obu preparatach do siebie. Jedyny opis BIO-OMEGA 3 jaki znalazłem to: To preparat z oleju rybiego o wysokiej koncentracji, zawierający 70% kwasów tłuszczowych omega-3, w tym EPA i DHA, połączonych z kwasem foliowym i witaminą B]2. Kwasy tłuszczowe omega-3 występują w preparacie w formie wolnych kwasów tłuszczowych, które są o wiele łatwiej przyswajane niż oleje rybie w „konwencjonalnych" preparatach
standardowy podzial oleju rybnego dla wiekszosci preparatow jednak jesli producent nie podaje podzialu to daje to do pewnego myslenia czego uzywa - chyba ze to preparat z apteki wtedy powinien byc dobry
zakup sobei olej lniany dodatkowo i masz sporo omega również.
ale z niego za bardzo nie skorzystasz co nei znaczy ze ten olej jest zly
poprostu nie nada sie (srednio) w tym apekcie
TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Ekspert -
1138698095000
rudeboyJanek
Wysłana - 31 stycznia 2006 11:08
to z apteki ten bio-omega (taka seria z moździeżem na pudełku). ale i tak wybieram doppelhertz omega activ. Z apteki inetowej (NB mają olimp, mało tego,ale średnio 2-5 zł taniej niż w jakimkolwiek sklepie z suplami innetowym). Biniu->w jakim temacie olej lniany nie pomoże? No i właściwie->miętki w jakim ma pomóc, bo się pogubiłem? ;) Dzięki wam
ajajaj nienawidzę kiedy mendy mam
1138702116000
Biniu NUTRIFARM
Wysłana - 31 stycznia 2006 11:38
to z apteki ten bio-omega
to spoko :D jest OK
Biniu->w jakim temacie olej lniany nie pomoże? No i właściwie->miętki w jakim ma pomóc, bo się pogubiłem? ;)
mamy pewna niezgodnosc z mietki bo myslimy o tym samym :D
kwas tluszczowy z ALA (duza zawartosc w oleju z siemienia (kolo 58% z glowy :D) musi zostac skonwertoway w organizmie do dlugolancuchowych kwasow ta konwersja przebiega w sposob bardzo nieefektywny wiec potrzeba duzo wiekszych ilosci i pewnego blogoslawienstwa aby to sie udalo :D
kolo 4 g ALA oznacza 300 mg EPA (przy dobrych wiatrach)
jako dodatek moze byc jako glowne zrodlo nie stawialbym na lniany
TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Ekspert -
1138703894000
Biniu NUTRIFARM
Wysłana - 31 stycznia 2006 11:39
choc nie ma niezgodnosci :D
zakup sobei olej lniany dodatkowo
Ekspert -
1138703946000
miętki JASZCZOMP
Wysłana - 31 stycznia 2006 20:06
Biniek własnie o to mnie się rozchodzi..kombinacja 8 kapsów omega 3 plus 2 łyżki stołowe oleju lnianego - do tego oliwa..i jade z masą tzn. nie pojadę bo wlasdnie wysiadły mi kolana. wiec mi już podziękujemy. zdr.
"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"