Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
witam, mam zamiar zrobić skromny cykl z dychą omy. Czy podczas cyklu mogę ćwiczyć również: pompki, drążek, worek bokserski bo jak każdy wie do tych ćwiczeń używa się tez mięśni brzucha, a mam ciekawy kaloryfer i chcę przybrać na masie jedynie i stad pytanie czy nie zaleje mi to 6paku na który ciężko pracowałem?
micha micha micha oma z reguły zalewa wiec dieta najwazniejsza!
,,Suck It Up"
1268752236000
sqrwiell
Wysłana - 16 marca 2010 16:12
pompki, drążek, worek bokserski
a ty ćwiczysz w ogóle na siłowni ??
Bo jak to wyżej jest to jest twój trening pod omke to ja wysiadam
1268752345000
Aras84
Wysłana - 16 marca 2010 16:12
wszystko zależy od tego jak się będziesz odżywiał na cyklu
Ekspert -
1268752373000
SebaWlkp
Wysłana - 16 marca 2010 16:58
pompki, drążek, worek bokserski
a ty ćwiczysz w ogóle na siłowni ??
Bo jak to wyżej jest to jest twój trening pod omke to ja wysiadam
jestem pewien ze tak właśnie jest
Ekspert -
1268755115000
sqrwiell
Wysłana - 16 marca 2010 16:59
sezon aż w oczy kole
tylko czekać aż zbiegną się na siłke i zajmą wszystkie ławki...
1268755196000
oskar117
Wysłana - 16 marca 2010 19:00
po tym co napisałeś wiadomo że kox nie dla ciebie
Specjalista -
1268762433000
FromPoland
Wysłana - 16 marca 2010 20:54
napisałem "czy mogę ćwiczyć również..." przecież bym nie robił cyklu nie ćwicząc na siłce. Wiec worek, drążek i pompki bede musial sobie odjać bo szkoda mi kafelek.... Czekam jeszcze na jakas konkretniejsza wypowiedz. pozdrawiam
1268769258000
flex1976 NO PAIN NO GAIN
Wysłana - 16 marca 2010 20:55
a niby w jaki sposób te ćwiczenia mają zaszkodzić Ci na mięśnie brzucha?????
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Ekspert -
1268769335000
jordanwlkp
Wysłana - 16 marca 2010 21:04
trzeba sie powoli przyzwyczajac do tego typu pytan... sezon za miesiac zacznie sie na dobre
czas zaopatrzyc sie w prosac
"Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it"
Ekspert -
1268769873000
FromPoland
Wysłana - 16 marca 2010 21:15
no np przy tych ćwiczeniach napinam mięśnie brzucha przy czym pracują. Wiec możne powie mi ktoś normalnie a nie urządza sobie jakaś dyskusje, czy nie zalej mi mięśni brzucha?