Temat został odczytany 1022 razy

olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia

77.254.183.*
zgłoś naruszenie
  • Anonim
  • Pochwały:
  • Nagany:
Proszę o odpowiedż na pytanie czy jest to substancja zdrowa, czy raczej "jedzie" ona na ogólnie pojętej frazie "pierwsze tłoczenie"? Na czym polegają jej mocne strony na tle oliwy z oliwek, oleju słonecznikowego czy też oleju z winogron? Jak "nawigować" w sklepie kiedy przyjdzie do zakupowych decyzji?

1295368650000
zgłoś naruszenie
  • odp-SFD-pl SFD ODPOWIADA
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 8685
  • Wiek: 33 lat
  • Na forum: 5 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 28842
nie bardzo rozumiem pytanie. W zdrowej, zbilansowanej diecie jest miejsce dla oleju rzepakowego, jest on - podobnie jak oliwa z oliwek - źródłem głownie jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jednak oliwa zawiera szereg innych ciekawych składników. Od oleju słonecznikowego czy z winogrnowego rozni się tym iż ma mniej NNKT z rodziny o6 - których statystyczny polak je zbyt wiele. Kwestia ujecia "zdrowtnosci" danego produktu zywieniowego uzalezniona jest od tego jak wyglada caly jadlospis, jak prodfukt bedzie spozywany i jak obrabiany kulinarnie.
Chcesz zrobić formę do lata? Wejdź: [http://potreningu.pl/plany]
1295369059000