Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 53308 razy
słowa kluczowe: czego  gazy  wzdęcia 
Autor

od czego te gazy i wzdęcia?

Poman

Wysłana - 27 stycznia 2006 23:54    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

normalnie mam tak od dziecka że puszczam bardzo dużo bąków i to codziennie ale praktycznie w drugiej połowie dnia czyli od ok. 14.00 lub 15.00.do tej pory mi to psecjalnie nie przeszkadzało bo byłem raczej samotnikiem i rzadko bywałem poza domem w tych porach a szkoła była rano.ostatnio jednak częściej bywam wśród ludzi i kiedy chce mi się pierdzieć to jest nie za fajnie.próbowałem espumisanu i węgla ale bez skutku.
zapodaję swój typowy rozkład posilków.wiem że nie są one specjalnie zdrowe ale na nic lepszego mnie nie stać.

1.śniadanie- miód lub dżem,pieczywo białe,mleko

2. II śniadanie-pieczywo białe,ser żolty i/lub wędlina chuda,chrzan,jabłko lub pomarańcza

3.obiad-tutaj to co starzy upichcą-zazwyczaj ziemniaki,jakieś mięcho,sałatka

4.kolacja-pieczywo białe,twaróg chudy 150g,ser żolty lub wędlina,jabłko lub pomarańcza

5.noc-tuńczyk w sosie własnym

do tego piję wodę niegazowaną ok. 2l dziennie a czasem herbatę po obiedzie.
jeszcze dodam że nie liczę kalorii,a tam gdzie jem pieczywo to zużywam dość dużo bo 6 kromek chleba na posiłek,do tego masło lub margaryna.
jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie.może zmienię coś w tej diecie i jak nie pomoże zostanie mi jeszcze gastrolog.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 stycznia 2006 02:35 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Sachem

Wysłana - 28 stycznia 2006 02:35    Edytuj Cytuj
a tam gdzie jem pieczywo to zużywam dość dużo bo 6 kromek chleba na posiłek,do tego masło lub margaryna.

to jest Twoj problem

Zmieniony przez - Sachem w dniu 2006-01-28 02:36:19

[http://www.smoczyjezdzcy.pl] - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Ekspert -

zakrześ

Wysłana - 28 stycznia 2006 07:32    Edytuj Cytuj
jeszcze powiedz ze białe

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

Poman

Wysłana - 28 stycznia 2006 09:01    Edytuj Cytuj
jak nie trenowałem jadłem mniej(gdzieś tak 5 kromek) i też pierdziałem.poza tym jestem bardzo wysoki i muszę dużo więcej jeść żeby masę robić.mówicie że to od dużej ilości chleba czy od samego chleba?czyli powinienem zastąpić go czymś czy zmiejszyć porcje i rozłożyć na więcej posilków?

Michał...

Wysłana - 28 stycznia 2006 09:50    Edytuj Cytuj
spróbuj go zastapic, moze to akurat od tego

Znawca -

Rothen

Wysłana - 28 stycznia 2006 10:03    Edytuj Cytuj
to nie jest od pieczywa białego ale możesz spróbować je wywalić z diety

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

Poman

Wysłana - 28 stycznia 2006 10:47    Edytuj Cytuj
ale jakimi węglowodanami zastąpić pieczywo białe?chleb razowy jest chyba bardziej wiatropędny?

morante

Wysłana - 28 stycznia 2006 11:34    Edytuj Cytuj
Nie jestem ekspertem w dziedzinie zywienia, ale z samego szacunku dla wlasnego organizmu Poman zamien biale pieczywo na ciemne Obojetnie jakie, moze byc razowe na miodzie - wtedy nawet z miodu do sniadania mozesz zrezygnowac; graham, ze slonecznikiem itp. Przynajmniej dostarczysz blonnika, a nie jakas biala wate jesz ;-p]

Co do wzdec i gazow. Na II sniadanie masz kanapki plus owoc. Nie jedz od razu tego jablka/pomaranczy. Zrob przerwe chociaz 30 min, a najlepiej to zjedz wieksze I sniadanie, a na II niech beda same owoce.
Na wlasnej osobie wiem, ze mi po jablkach brzuszek wywalalo (obecnie fanka grapefruitow) , wiec moze u Ciebie jest tak samo? Zamien jablko na inny owoc i obserwuj, co sie bedzie dzialo.

Kariol_88

Wysłana - 28 stycznia 2006 12:09    Edytuj Cytuj
w diecie pozyteczniejsze jest czarne pieczywo niz biale ale po czarnym pieczywie bedziesz bardziej puszczal baki niz po bialym. wiem to z wlasnego doswiadczenia pzdr

Poman

Wysłana - 28 stycznia 2006 14:20    Edytuj Cytuj
ee ,nie to nie od jabłek Morante.wiem bo czasem zdarzają mi się dni bez owoców i jest tak samo.

marek.c I.H.S. TEAM

Wysłana - 28 stycznia 2006 22:05    Edytuj Cytuj
wiatry i wzdecia powstaja od ; mleka, pieczywa ( zwlaszcza ciemnego), kaszy gryczanej, platkow owsianych, nasion roslin straczkowych,kapusty nadmiernej ilosci weglowodanow w diecie!!! nie bierz po uwage tzw "piramidy zywieniowej " to anachronizm , tak sie karmi krowy na pastwisku a nie ludzi , mialem identyczne problemy i po ich rozwiazaniu jestem od tych spraw super specjalista

pozdrawiam
mc

IHS TEAM
zapraszam do działu Progress
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

od czego te gazy i wzdęcia?

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.