Nie od dzis wiem ze popadam czasem w niepohamowana chec pochlaniania wszystkiego z lodowki i reszty kuchni. Szczegolnie w niektore niedziele, kiedy mam duzo wolnego czasu. Przegryzam ostre slodkim i tak w kolko do upadlego. potem mam wyrzuty sumienia...., ze sie tak objadlam, ale na szczescie na tym sie konczy. czy wy tez macie taka slabosc i jak sobie z tym radzicie, zeby pozbyc sie lakomstwa. Musze dodac ze pozniej calymi dniami potrafie zadbac o wlasciwa diete, tylko czasami.....
No właśnie i to jest problem - wolny czas. Nie ma się czym zająć, nic się nie chce robić,a lodówa pełna ). Najlepszym sposobem jest znlezienie sobie jakiegoś zajęcia,ale najlepiej poza domem,wtedy nie będzie ciągneło nas do lodówki.Czasami jak wychodze z domu to nawet cały dzień moge nie jeść, bo poprostu o tym nie myśle, zajmuje się tym co trzeba,dobrze się bawie a nie myśle o jedzieniu. Jeśli np wieczorem mamy ogromną ochote coś zjeść to najlepiej położyć się do spania,a wcześniej dobrze jest napić się troche wody która oszuka nasz żołądek i nie wstaniemy w nocy i nie opróżnimy lodówki ) - to napewno skutkuje, przynajmniej na mnie. No i trzeba mieć silną wole,wiem że nie jest łatwo,czasami człowiek nie wytrzymuje i je co popadnie.No ale jeśli ktoś chce żeby jego "ciałko" fajnie wyglądało, jeśli ktoś chce być i czuć się zdrowo to niestety musi się sporo napracować i namęczyć. Pozdrawiam DeeJaaVuu
"Wszystko co pięknie, rodzi się w bólu"
1008538323000
Termitek
Wysłana - 16 grudnia 2001 22:48
DeeJaaVuu co oni ci zrobili niedosc ze grobasem sie stales to i krwia cie zalali a co do pytania to chyba najlepszym sposobem dla mnie bylo pojscie do kuchni wypicie z 0,5 litra wody wziasc z 2 banany (zatykaja mnie bynajmniej) i juz mi sie niechce jest ale i tak silna wola odgrywa najwieksza role musisz sobie powiedziec NIE niemoge ... ale tego czeba sie bauczyc :) milego walczenia z wlasnymi slabosciami :)
Pozdrawiam
" Zawsze pod wiatr, nigdy z górki ... "
1008539335000
SFD
Wysłana - 17 grudnia 2001 09:33
napewno sprobuje i czuje ze to jakos pomoze. pomaga mi tez i forum, wymiana pogladow - wiem ze nie jestem sama z moimi zmaganiami... dzieki pa
Renata
1008578000000
Fire
Wysłana - 17 grudnia 2001 14:50
Tez mysle ze najlepszym sposobem jest znalezienie sobie jakiegos zajecia i to poza domem najlepiej wybrac sie na jakas wycieczke albo do znajomego u facetow(znajomej)bo wstyd prosic o jedzenie...
Fire Moderator: Fitness
** eX Moderator SFD **
1008597026000
jogger
Wysłana - 17 grudnia 2001 15:17
Jeśli ma się niepohamowaną chęć na słodycze, może to oznaczać brak chromu. Najskuteczniej działa Biochrom. Na ogólną bulimię można zastosować Linię 2000 - sam błonnik, idealnie zapycha żołądek.
"Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -
1008598629000
DeeJaaVuu
Wysłana - 17 grudnia 2001 15:30
Wstyd prosić o jedzenie he he ), dobre. Pewnie i racja. Ja np jak jestem u swojej dziewczyny to jem bardzo mało,ale nie dlatego że wstydze się ) bo dostaje wszystko i prosić nie musze ), tylko dlatego że jestem zajęty dziewczyną i nie myśle o jedzeniu. No ale jak już jej mama cos przygotuje to palce lizać, kurczaki, ryż, jakieś sałateczki ahh ,tak dobrze to nawet u siebie w domu nie mam ,sam sobie musze robić ))
"Wszystko co pięknie, rodzi się w bólu"
1008599459000
Missy ZASŁUŻONY
Wysłana - 17 grudnia 2001 17:41
Moze powinnas sprobowac powiesic na lodowce zdjeci swojego idola( ja osobiscie wieszam Monice Brant) i zdjecie jakiegos grubasa. Wtedy masz oczywisty wybor ) Powodzenia
Magdalena Lipinska
po"grubas" w dziale fitness Satisfaction lies in the effort, not in the attainment
Znawca -
1008607318000
Termitek
Wysłana - 18 grudnia 2001 22:36
hmm ciekawy sposob przetestuje na siostrze ;) ale wytrwalosc to podstawa :) milego walczenia ;)
Pozdrawiam
" Zawsze pod wiatr, nigdy z górki ... "
1008711383000
SFD
Wysłana - 19 grudnia 2001 11:51
jeśli brak silnej woli, to pomaga z pewnością paza tym wszystkim o czym pisaliście ( bo to najlepsze metody) zastosowanie Meridii. (Środek działa na ludzi z nadwagą. nie działa na szczupłych, którzy chcą być jeszcze szczuplejsi-ach te kobiety). Dział ośrodkowo znosząc uczucie głodu ( to nie jest działanie typu sim fast, objętościowe itd- działa w głowie tam gdzie jest problem)
1008759086000
Missy ZASŁUŻONY
Wysłana - 19 grudnia 2001 23:34
Ja uwazam ze lepszy jest clen lub efedryna niz te srodki dla ludzi " z nadwaga".
Magdalena Lipinska
po"grubas" w dziale fitness Satisfaction lies in the effort, not in the attainment