zalezy jak bardzo masz obite ale normalnie idz na nastepny trening rozgrzejesz uda i bol przejdzie no chyba ze masz bardzo obite nogi to troche potrwa
Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"
Znawca -
1086283438000
Narwaniec
Wysłana - 03 czerwca 2004 19:41
przez pierwsze 72 h okladac lodem i altacetem a nastepnie smoarowac masciami rozgrzewajacymi i rozmasowywac obite miejsce ps.niedaj sie obijac zblokuj pare razy piszczel na piszczel odrazu sie chlopu odechce kopac locka pozdrowiam
1086284468000
polaco
Wysłana - 03 czerwca 2004 20:05
dzieki za pomoc narwaniec-sog oczywiscie co do blokawania to staram sie jak moge ale cwicze w grupie zaawansowanwj muai thai a powinienem byc w poczatkujacej(pracuje przez caly dzien i mam czas tylko w godzinach grupy zaawansowanej) u nas nie ma treningu bez sparingow a moi przeciwnicy maja juz kilka lat doswieadczenia i stad te obite nogi..
1086285953000
Narwaniec
Wysłana - 03 czerwca 2004 20:39
jezeli jest ci cezko blokowac locka to albo wchodz w klincz tylko uwazaj na kolana bite na uda albo pozostawaj poza zasiegiem kopniec i ataku z kontry gdy przeciwnik zakonczy kombinacje i staje
1086287969000
polaco
Wysłana - 03 czerwca 2004 20:54
najczesciej walcze tak jak opisujesz narwaniec trzymam przeciwnika na systans(front kick ) ewentualnie lape noge jesli ktos kopie na korpus no i klincz ze wzgledu na moj 6 miesieczny staz nie ide na wymiany za czesto
1086288869000
MuayFan
Wysłana - 03 czerwca 2004 21:13
Ja od siebie dodam, że nigdy na treningu nie miałem porządnie obitych nóg. Raz wystartowałem w zawodach, 3 walki i prawie nie mogłem chodzić. Różnica była taka, że na treningu elegancko wszystko blokowałem, albo robiłem jakieś uniki, zejścia. A podczas walki na ringu... Cóż, aż mi potem było wstyd, tak w jednej walce dostawałem. Nie byłem w stanie nic zablokować. Teraz sam się dziwię. Niby to takie proste przecież...
zgadzam sie z toba muayfam jesli mamy trening laczony(wszystkie grupy razem)i moj przeciwnik posiada mniej wiecej moje umiejetnosci to nie ma problemow -95% idze na blok ale jak wiadomu w usa jest procentowo najwiecej swirow na swiecie i srednio raz na 2 tygodnie sparuje z maniakami ktorzy maja ze 3-4 lata doswiedczenia i walcza jak by chcieli sprawdzic wytrzymalosc nowego worka treningowego-stad obite nogi..
1086291918000
Narwaniec
Wysłana - 04 czerwca 2004 18:08
a prubowaliscie na sparingu gdy ktos sie w ciebie bardzo pcha pujscia na chlopa aby nabral dla was troche szcunku nawet gdy jest leprzy szybszy i przec cala walke nam nieidzie nagly atak bez wzgledu na to czy sie rozbijemy czy nie kolesie z regoly zaczyanj walczyc w zupelnie inny sposub po czyms takim nie sa juz tacy pewni siebie nawet gdy sa lepsi nabieraja szacunku nawet gdy sa swirami ich tez boli a znokaltowac mozna kazdego ps.dzieki za soga ale jakos chyba nienaliczylo
1086365320000
polaco
Wysłana - 04 czerwca 2004 23:25
narwaniec-czasami tak robie ale czesciej klinczuje i staram sie przewrocic przeciwnika (i najczesciej mi wychodzie bo jestem ciezszy od wiekszosci z nich i trenuje bjj) to najczesciej ich stopuje na jakis czas a jak sie rozkrecajo to od poczatku ps teraz chyba naliczylo soga