Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
SPAMcjalista działu Doping Człowiek obdarzony najch*jowszą genetyką do wszelkich sportów Prowokator, spamer, specjalista z dupy wzięty
Specjalista -
1184960625000
Nordland85
Wysłana - 20 lipca 2007 21:52
nolva progesteronu nie powstrzymasz
Znawca -
1184961174000
arnold5551
Wysłana - 20 lipca 2007 22:20
no dobra więc nolva na to nie działa?
to doradźcie, jezeli jestem wrażliwy na progesteronową działanośc deki (obtłuszczanie) to lepszym wyborem będzie dla mnie branie chyba 400mg bolda niż np. 300mg bolda + 200mg deki?
Czy wtedy efekty będą dużo gorsze niz jakbym deke dodał?
no dobra. Kumam ale ten temat jest taki zawikłany....
Powiedzcie co bardziej mi sie w tej sytuacji opłaca...? czy duzo strace na mięsie jeżeli deke odrzuce? Bo do bolda bede stosował jeszcze po 200mg prolo e5d i to bede brał z nolva przez cały cykl
1184965109000
arnold5551
Wysłana - 21 lipca 2007 11:31
dla mnie znaczenie ma tylko
-która z opcji daję większą ilość mięśni -która z opcji daję mniejsze zatłuszczenie
Tam niektórzy piszą, że to połaczenieminimalizuje jedynie skutki uboczne gdyby stosować tylko jeden koks w większych dawkach ale przy boldzie skutki uboczne to i tak bajka nawet w większych dawkach
1185010284000
Nordland85
Wysłana - 21 lipca 2007 11:38
która z opcji daję większą ilość mięśni
deka i boldenone podobnie buduja mase miesniową deka aromatyzuje okolo 20% tego co test a boldenon aromatyzuje ok 50%. Tak jak w linku co podalem oba srodki dzialaja synegricznie, czyli lepiej stosowac je razem niz solo
która z opcji daję mniejsze zatłuszczenie
to zalezy od diety
Znawca -
1185010705000
arnold5551
Wysłana - 21 lipca 2007 17:06
Wiem że to kwestia głownie diety ale jeden koks ma większe skłonności do zatłuszczania a inny mniejsze. To nic że boldenon aromatyzuje w 50% jak bede brał nolve. Za to nie wykazuje aktywności progesteronowej
szczerze to jestem bardziej skłonny brać sam boldenon w dawce 400mg przez 14tyg
Czy w takim przypadku mam szanse na tym zrobić tyle ile bym zrobił dają 200deki + 300bolda?
1185030387000
arnold5551
Wysłana - 22 lipca 2007 09:57
deka aromatyzuje okolo 20% tego co test a boldenon aromatyzuje ok 50%.z tego co mi ludzie mówią nie daje wiary temu że bold aromatyzuje w aż w 50%
która z opcji daję mniejsze zatłuszczenie to zalezy od dietyTak idąc tą drogą mógłbym nawet stosować oma lub mete. Tylko jakoś kazdy z kim rozmawiam o moich problemach z atłuszczeniem stanowczo odradza mi stosowanie zarówno omy lub bo te środki najbradziej zatłuszczają, więc nie zupełnie wszystko od diety zależy
Tak jak w linku co podalem oba srodki dzialaja synegricznie, czyli lepiej stosowac je razem niz solo czy to w praktyce oznacza że przy stosowaniu nawet duzych dawek jednego ze środków, nie osiągne tego co bym osiągnął nawet mniejsze dawki ale obu?? Bo w tym temacie pisali że raczej większe dawki 1 ze środków dadzą lepsze efekty
A teraz raczy mi ktoś łaskawie odpowiedzieć?
1185091055000
Nordland85
Wysłana - 22 lipca 2007 12:42
tego co mi ludzie mówią nie daje wiary temu że bold aromatyzuje w aż w 50%
skoro masz takie dobre informacje to po co pytasz?
otluszczenie zalezy głównie od diety oraz od aromatyzacji.
Srodki dzialaja synergicznie obnizajac skutki uboczne w stosowaniu razem w mniejszych dawkach niz solo. Nie rozumiem co jeszcze tutaj wyjasniac i dopowiadac.