Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

napoje typu tiger, powerade i ich uzupełnianie wody

Micardis

Wysłana - 14 października 2007 22:33    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam!
Chciałbym się od Was dowiedzieć, które z tych płynów uzupełniają starty wody w organiźmie a które nie. Ja wiem tylko, że Powerade uzupełnia, natomiast RedBull nie.
Moglibyście mnie poinformować nt Burna, Gatorade'a, Tigera, Dominatora?
Jeśli można to proszę też informacje o innych, mniej popularnych ale to już nie jest priorytetem.
Dzięki, pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 października 2007 22:34 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

psonic

Wysłana - 14 października 2007 22:34    Edytuj Cytuj
burn i tiger pewno dzialaja w ten sam sposob co i redbull . nie dziel na pojedyncze marki a raczej na izotoniczne a energetyczne

Legends May Sleep But They Never Die

IntoTheRain Forever On My Mind
Znawca -

Cinqg

Wysłana - 14 października 2007 22:35    Edytuj Cytuj
Wode w organizmie uzupelnia woda.Izotoniki uzupelniaja braki w mineralach.

psonic

Wysłana - 14 października 2007 23:31    Edytuj Cytuj
@UP mylisz sie troszke albo zle ujales . woda oczywiscie uzupelnia w wode , a izotoniki ROWNIEZ (dodatkowo poprawiajac jej wchlanianie) . czyli uzupelniaja nie tylko w wode ale I w mineraly .

Znawca -

Cinqg

Wysłana - 14 października 2007 23:37    Edytuj Cytuj
Troszke ironizowalem.Kolega wyzej mam wrazenie ze chce zastapic wode poweradem.Wiadomo, nawet pijac mleko albo jedzac jablko uzupelniamy braki wody w organizmie w pewien sposob.Ale raczej jablko jako uzupelniacz plynu tak jak powerade nie zda chyba na dluzsza mete egzaminu.
Wiec kolego zaopatrz sie w wode srednio mineralizowana a braki w mineralach uzupelniaj witaminami.Ja jakos specjalnie nie wierze w magiczne zastowoswanie power ade i innych izotonikow.A co do tigerow i innych red bullow to napoje te maja za zadanie pobudzic czlowieka(zawieraja niewielkie ilosci kofeinczy czasem tauryny)a nie uzupelnic plyny w organizmie.

Zmieniony przez - Cinqg w dniu 2007-10-14 23:38:03

Rothen

Wysłana - 14 października 2007 23:46    Edytuj Cytuj
j/w , druga sprawa że izotoniki itp odwadniają m.in dlatego ze zawierają niekiedy spore ilości kofeiny.

Dla mnie też przereklamowane są te napoje, a uczucie przyrostu energi po nich spowodowane jest zawartością sporych ilości węglowodanów prostych (w tym cukru).

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

psonic

Wysłana - 15 października 2007 06:33    Edytuj Cytuj
dobry izotonik NIE odwadnia . nie mowie tu markami wiec nie wiem czy bedzie taki power rade czy jakis inny czy w ogole jakis w Polsce . dobry izotonik uzupelnia w wode i pomaga w ja wchlaniac

Zmieniony przez - psonic w dniu 2007-10-15 06:33:33

Znawca -

Micardis

Wysłana - 15 października 2007 06:49    Edytuj Cytuj
Wlasnie chodzi mi o podzial na izotoniczne i energetyczne. Nie, nie chce zastepowac tym wody - spokojnie. ;)

Budrys.

Wysłana - 15 października 2007 13:57    Edytuj Cytuj
zawierające kofeinę/taurynę/guaranę/efedrynę?(moze takie tez są :P) to enegetyzujące, chociaz działają dosyc subtelnie. Lepiej kupic ktoras z wyzej wymienionych substancji w proszku/tabsach i popijać je mocnym kawczanem :)

Stosowanie ich na dłuższą metę, codziennie nie ma sensu, mozna sie uzaleznic i potem bedziesz zalowal. Ja tak miałem podczas redukcji, jadłem po 1,5 g kofeiny dziennie (i innych syfów z tego spalacza) potem przez ponad 2 tygodnie byłem wyraznie osłabiony.

Izotoników tez nie ma sensu kupowac, lepiej pic zwykłą wodę a jak koniecznie chcesz uzupełnić minerały i witaminy to zainwestuj w animal paka. Taniej i lepiej. DLa lepszego wchłaniania wody (np po %%% imprezie) mozna zjeść pol lyzeczki soli kuchennej.

No pain, no gain ;>

Micardis

Wysłana - 15 października 2007 14:15    Edytuj Cytuj
Czyli ogólnie lepiej sobie jakieś proszki/tabletki witaminowe kupić i rozpuszczać. Dzięki :)

psonic

Wysłana - 15 października 2007 15:11    Edytuj Cytuj
chodzi o to , ze izotoniki sa jak najbardziej ok ( no chyba ze jakies nie wiem mega shit biedronki czy cos ) ale sa troche przereklamowane a co za tym idzie cena jest jakies 2-3x za duza . jednym slowem : nieoplacalne

Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

napoje typu tiger, powerade i ich uzupełnianie wody

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.