Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

najlepsze ćwiczenia siłowe w bjj i mma

Pazerny

Wysłana - 06 lutego 2010 10:20    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam...
mam pytanie do ludzi zajmujących sie bjj i mma.niedawno zapisałem sie na te sztuki walki i chodzi mi jakie są dobre ćwiczenia aby siła troche podskoczyła,głownie chodzi mi o siłe ciosów.Słyszałem ze dobre ćwiczenia to uderzanie młotem z opone...zna ktos jeszcze jakies dobre?z góry dzięki za odpowiedzi

na sucho to nawet trawa nie rośnie!!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 lutego 2010 10:36 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

IxN

Wysłana - 06 lutego 2010 10:36    Edytuj Cytuj
uderzenia piłka lekarska o ścianę, rzuty piłka lekarska itp ;)

MMA91

Wysłana - 06 lutego 2010 11:42    Edytuj Cytuj
"siłe ciosów."- siła ciosłow to przedewszystkim 90% techniki :P a 10% siły mięśni :)
do BJJ wez np worek i sciskaj go tak jakbys na ziemi przeciwnika probował dusić ;) scisnij jak najmocniej i jak najdłużej trzymaj :P

zobacz tez to :) Fitness for Fighter
http://www.youtube.com/watch?v=z9KuP_JFgyI&feature=related

i soga widze

edit- 1.36 jak to cwiczenie bedziesz robił to nie zapomnij o prawidłowym oddychaniu bo sie jeszcze udusisz
i soga widze

edit- 1.36 jak to cwiczenie bedziesz robił to nie zapomnij o prawidłowym oddychaniu bo sie jeszcze udusisz

Zmieniony przez - MMA91 w dniu 2010-02-06 11:56:25

Orzeuek90

Wysłana - 06 lutego 2010 12:16    Edytuj Cytuj
Warte uwagi są również ćwiczenia na linach. Ściąganie ich w każdy możliwy sposób daje porządny wycisk mięśniom pleców, i są przy tym ćwiczeniami bardzo dynamicznymi. Co do siły ciosów to ćwiczenie z piłką lekarską. Trzymając piłkę w ręku (podtrzymujesz drugą ręką) wyprowadzasz proste tak aby jak najmocniej wypchnąć piłkę, trzeba jednak pamiętać o poprawnej technice uderzenia i nie przesadzać z częstotliwością tego ćwiczenia bo mogą się pojawiać problemy ze stawami łokciowymi powstałymi w wyniku przeprostów (mnie się nieprzytrafiło ale słyszałem o takich przypadkach).

Beny 179

Wysłana - 07 lutego 2010 15:26    Edytuj Cytuj
bardzo ciekawy artykuł na temat ćwiczeń pod bjj:
http://www.sfd.pl/Silownia_i_inne_cwiczenia_pod_katem_bjj.-t300796.html.

Zmieniony przez - Beny 179 w dniu 2010-02-07 15:27:56

"Lepiej być sądzonym przez ludzi 12-stu , niż niesionym przez 4-ech na wieki do piasku"
Karramba

walmord

Wysłana - 13 lutego 2010 11:26    Edytuj Cytuj
mam pytanko czy lepiej trenować treningiem które widać na filmiku pierwszym który podał MMA91 czy trening siłowy na siłowni ?? co da mi większe efekty w sile pod SW

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

najlepsze ćwiczenia siłowe w bjj i mma

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.