Witam czy ktoś z was jakoś znacznie urusł wzwyż w wieku 17 lat ? Podobno rośnie się do 21 roku życia ale to mało prawdopodobne żeby w wieku 17-21 lat urosnąć powiecmy 5cm. A może jednak ktoś z was urusł ?
w wieku 17 lat miałem +/- 174cm,obecnie 19lat +/-177cm.Sądze ze pociągne jeszcze góra z 2cm.Z tego co widze cos tam rosne,ale nie duzo powiedzmy,ze od 17 -tki pociągniesz jeszcze po centymetrze na rok,przy dobrych iwatrach,ale to tez uwarunkowane jest gentycznie.
I'am a damn good warrior.Ya know what I'am sayin
1164658407000
foRgott3n
Wysłana - 27 listopada 2006 21:29
Mój brat był bardzo bardzo niski kończąc podstawówke (wtedy 8 klas; nie wiem jaki był jego wzrost), zawsze był najniższy z całej klasy - nawet biorąc pod uwage dziewczyny, w kolejnych latach 'powoli' zaczął rosnąć i w wieku 19 lat osiągnął ok. 180cm. Jednak sa też tego i minusy, gdyż ma straszne rozstępny na plecach - wygląda to tak jakby ktoś mu pocisnął pare razy kablem po plecach. Ja mam identycznie, cały grzbiet i tyłek w rozstępach, z tym, że ja rosłem raczej równomiernie z wyjątkiem... (patrz w dół)
Trenując dawno dawno temu (miałem jakies 12-14lat, nie pamiętam dokładnie) siatkówke pojechałem na obóz - 2 tygodnie, po 2 treningi dziennie i najwazniejsze bardzo dokładne rozciąganie i pod koniec treningu 10minut zwisu na drabinkach i bardzo delikatne zejście z nich (nie zeskakiwanie), potem na kolacje i od razu spać. Możecie mi wierzyć lub nie ale po obozie wróciłem około 3-4cm wyższy, co jest na prawde dużym wynikiem w tak krótkim czasie. Nie jest co prawda pewne, że urosłem tak przez ćwiczenia (mogłem trafić akurat na taki okres w moim wieku) ale byłem wtedy bardzo mile zaskoczony.