Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

nadmierne owłosienie-czym to może być spowodowane?

mimik92

Wysłana - 16 lutego 2008 11:03    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

elo
jak w temacie.uważam ze jestem nadmiernie owłosiony na nogach,brzuchu,klatce jak na mój wiek.
czym to może być spowodowane i co zrobić??
prosze o pomoc

każdy za każdym stoi, nikt sie nie boi!!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 lutego 2008 11:08 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SoXxX

Wysłana - 16 lutego 2008 11:08    Edytuj Cytuj
Za Duzo Testosteronu...

Nie zaznajesz szczęscia ? Ćwicz by być wielkim i odbierać je innym ! For OmiX

mimik92

Wysłana - 16 lutego 2008 11:13    Edytuj Cytuj
a czy zwiększony poziom testosteronu może być spowodowany uczęszczaniem na siłownie?

Ventura21

Wysłana - 16 lutego 2008 11:16    Edytuj Cytuj
jasne ze tak ale nie do tego stopnia:) za duzy poziom testosteronu to problem, jesli jestes nadpobudliwy to radze zglosic sie do lekarza...

Zielony :)

Czarny2007

Wysłana - 16 lutego 2008 13:23    Edytuj Cytuj
ja mam ten sam problem mam 17 lat a jestem bardziej owlosiony od mezczyzn po 30 mowie serio najwiecej to nogi,rece na brzuchu tez sporawo.I tez uczeszczam na silke tak jak ty ale nie jestem nadpobudliwy

mimik92

Wysłana - 16 lutego 2008 13:43    Edytuj Cytuj
no tylko ja mam gorzej bo mam 16 lat:)
może ktoś doradzi co zrobić?

malutka_k

Wysłana - 16 lutego 2008 14:02    Edytuj Cytuj
Nadmierne owłosienie spotykane jest u kobiet i mężczyzn. Problem ten dotyczy różnych okolic ciała i ma różne podłoże. Mówimy o hypertrychozie i hirsutyzmie.

Hypertrychoza to nadmierne owłosienie , częste u mężczyzn na całym ciele lub w określonych okolicach. Hirsutyzm wystepuje u kobiet i charakteryzuje się porostem włosów w miejscach typowych dla mężczyzn. Przyczyną są zaburzenia hormonalne, np. wzrost poziomu męskich hormonów - testosteronu, hormonu luteinizującego-LH, niedobór estrogenów , nadczynność nadnerczy i in.

Zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn nadmierne owłosienie może wystąpić ponadto wskutek stosowania sterydów czy leków przeciwdrgawkowych i psychotropowych oraz obniżających ciśnienie krwi. Niekiedy towarzyszy temu niedoczynność tarczycy lub anoreksja. Inną odmianą nadmiernego owłosienia jest hypertrichoza ograniczona, charakteryzująca się wzmożoną aktywnością enzymu 5-alfa-reduktazy lub nadwrażliwością mieszków włosowych na androgeny nadnerczowe

Specjalista -

Czarny2007

Wysłana - 16 lutego 2008 15:37    Edytuj Cytuj
ja zadnych sterydow czy lekow to nie biore zadko kiedy choruje,zapewne u mnie to owlosienie jest po Ojcu bo on tez owlosiony jak malpa:p to samo mam z wlosami na glowie zetne sie na 2mm a tu za 2tyg juz znowu bush na glowie:P najgorzej jeszcze jak mam dlugie wlosy i umyje glowe to robia sie takie puszyste:p

sztajn

Wysłana - 16 lutego 2008 16:04    Edytuj Cytuj
moze za duzo estrogenow w organizmie ? Test też, ale nie koniecznie moze byc genetycznie

Jeżeli pomogłem , daj sog'a

www.pajacyk.pl

SoXxX

Wysłana - 16 lutego 2008 16:21    Edytuj Cytuj
Nadmierne owłosienie spotykane jest u kobiet i mężczyzn Kocham Cie za ten tekst Malutka To jest inna płec niz Kobieta i męzczyzna ? Owłosienie nadmierne moze byc wywołane poprzez uczęszczanie na siłownie... Masturbacje i momenty uniesienia Nie masz sie CO tym martwić Jestes przynajmiej Facet teraz

Pozdrawiam Kobiety mężczyzn i innych

Nie zaznajesz szczęscia ? Ćwicz by być wielkim i odbierać je innym ! For OmiX

malutka_k

Wysłana - 17 lutego 2008 14:26    Edytuj Cytuj
nie ja pisałam. kawałek artykułu z internetu także...
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

nadmierne owłosienie-czym to może być spowodowane?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.