Witam. Mam takie dwa małe pytania. Otóż słyszałem, że twarzy nie powinno się myć mydłem czy to prawda? A jeśli nie czy mycie twarzy mydłem wystarcza? Czy powinno używać się jeszcze czegoś?
Druga sprawa. Czy po jakimś joggingu, treningu, kiedy jest się rozgrzanym przychodzi się do domu czy powinienem myć się gorącą wodą czy zimną? Czy powinienem troszkę odczekać, aż organizm troszkę ochłonie?
Po pierwsze primo, nie myj twarzy mydłem jeśli masz trądzik(jeśli go nie masz to też nie polecam) bo mydło wysusza skórę(przynajmniej takie normalne mydło sodowe)Twarz myjemy specjalnymi środkami/kosmetykami! Po drugie primo, jak przyjdziesz do domu to odczekaj aż trochę ochloniesz i wtedy myjesz twarz letnią wodą, nie gorącą, nie zminą letnią. Ponieważ, każda większa zmiana temperatury proawdzi to większego wydzielania sebum. Pozdro.
1185740649000
Maniek87
Wysłana - 30 lipca 2007 12:39
Cetaphil emulsja do mycia twarzy.. - polecam..
Mam przyjazną materie i jem węglowodany
Znawca -
1185791984000
oska5
Wysłana - 30 lipca 2007 19:50
mydlo wysusza, czy masz trądzik czy nie, są lepsze preparaty do mycia twarzy niż mydło, warto myć twarz żelem dopasowanym do cery.
a co do drugiego pytania: to jak ci powiem że masz odczekać 30,5 min i wykąpać się we wrzątku to posłuchasz? można się myć jak najbardziej zaraz po wysiłku, możesz 15 min po nim jak ci tak pasuje. Ja biorę zawsze prysznic, ale kąpiel też mozę byc, to przecież zależy od twoich preferencji. W takiej bardzo gorącej wodzie bym się jednak nie kapała, po co? najlepsza będzie "woda w sam raz", w gorące dni to chłodny prysznic jest jak znalazł, a można też uwskuteczniać naprzemienne (ciepłe/zimne) prysznice. to naprawe zalezy od tego co wolisz..
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1185817800000
Matrix89
Wysłana - 31 lipca 2007 17:02
zdecydowanie polecam CIEPŁE/ZIMNE...
są za***iste
zdr.
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz, kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę. Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym, napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®